Detalii despre viitoarea generație Seat Leon: design mai agresiv și versiune plug-in hybrid din 2020

de Cornel Șocariciu
Joi, 18.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Seat Leon va fi prezentată în 2019. Hatchback-ul de clasă compactă va avea un design ceva mai agresiv, un sistem multimedia nou și motorizări mild-hybrid. Din 2020, spaniolii vor introduce în gamă și o variantă plug-in hybrid.

SEAT Leon facelift a fost prezentat la finalul anului 2016, iar conform unor surse apropiate companiei, noua generație va fi lansată în 2019. Un prototip al noii generații a fost deja surpris de fotografii spion, iar presa din Marea Britanie oferă și câteva detalii interesante despre noutățile pregătite.

La nivel estetic, ibericii nu vor veni cu schimbări majore, linia generală urmând să fie păstrată. Totuși, surse apropiate companiei spun că vom vedea o grilă frontală complet revizuită, blocuri optice cu un design nou și, bineînțeles, spoilere mai agresive. Mai mult decât atât, vor exista anumite elemente de caroserie derivate din liniile pe care în prezent le putem admira pe SUV-ul Ateca.

Viitoarea generație Seat Leon va fi construită tot pe platforma MQB a Grupului Volkswagen, dar va avea un ampatament ceva mai generos comparativ cu actuala versiune (foto). La interior, Seat pregătește schimbări majore. Reprezentanți constructorului spaniol spun că viitorul Leon va fi unul dintre primele modele din cadrul Grupului Volkswagen care va beneficia de un sistem multimedia nou.

Majoritatea funcțiilor care în prezent sunt controlate prin intermediul butoanelor fizice vor fi integrate la nivelul sistemului de infotainment. Instrumentarul de bord va fi oferit și într-o variantă digitală, iar anumite aplicații și funcții integrate vor putea fi actualizate "over-the-air".

Gama de motorizări va trece printr-o serie de îmbunătățiri: spaniolii vor oferi versiuni cu sisteme micro-hibrid și, din 2020, și o variantă plug-in hybrid. Versiunile de performanță vor fi dezvoltate de noul sub-brand Cupra.

Via | Autoexpress

Comentarii (2)

  • Multă gargară de marketing. Mai pe scurt, prototipurile Leon pozate par clone de Ford Focus.
    Noul Focus, clar, care și el pare clonă de x+y+z - și tot așa, pînă cînd ceva-cumva chiar s-o schimba.
    12 2
  • ultimul Focus e cea mai urata clona. Atat de urata incat cu greu ii poti identifica parintii si rudele.

    Iar in interior...sa-mi f..doua, o lipsa de ergonomie raraaaa...pai sa-mi intind io bratu' la maximum sa ating niste butoane de pe consola centrala ridicata din pardosela si verificata "la plumb"???

    na, ca am fost off-topic. Inca odata.

    ma scuzati.... am spus si eu asa, ca opiniunea publica...
    9 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru