Detalii despre Volkswagen ID Lounge: SUV-ul electric cu 7 locuri se va lansa în Europa în 2024

de Daniel Popescu
Vineri, 22.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
SUV-ul electric Volkswagen ID Lounge va fi prezentat în stadiu de concept în luna aprilie, însă versiunea de serie va apărea în Europa abia în 2024.

Volkswagen a anunțat în luna decembrie a anului trecut că va prezenta conceptul SUV-ului electric ID Lounge cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai din luna aprilie.

Noul concept va scoate în evidență planurile pe care le are Volkswagen în segmentul SUV-urilor de mari dimensiuni care oferă spațiu mai mare pentru pasageri. "Versiunile de mari dimensiuni care oferă un spațiu mai generos pentru pasageri sunt la mare căutare pe piață", a declarat Juergen Stackmann, directorul de vânzări al Volkswagen.

Conceptul va primi o versiune de serie în 2021, însă în faza inițială aceasta va fi comercializată doar pe piatele din China și Statele Unite. În schimb, modelul va fi disponibil în Europa abia din anul 2024.

Anterior, presa britanică a dezvăluit o serie de informații cu privire la noul concept ID Lounge. Acesta va avea dimensiuni apropiate de cele ale lui Touareg, un ampatament de circa 3.300 milimetri și va fi promovat ca un SUV electric de lux.

În plus, sistemul de propulsie va fi împrumutat de la conceptul ID Buzz, urmând să fie alcătuit din două motoare electrice care dezvoltă în total 275 de kW (374 CP), putere care-i permite să ajungă de la 0 la 100 km/h în 5.3 secunde. Între timp, acumulatorul Li-Ion va avea 111 kWh și va permite atingerea unei autonomii de circa 600 de kilometri.

Prin urmare, atunci când va fi lansat în versiune de serie, unul dintre principalii rivali ai lui ID Lounge va fi Tesla Model X.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru