Detalii proaspete despre noua generație Renault Clio: se lansează în toamnă cu schimbări majore la interior

de Daniel Popescu
Luni, 08.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Renault Clio va fi prezentată oficial în septembrie și va beneficia de elemente de design de la Megane și Talisman, dar și de îmbunătățiri majore la interior.

Renault a confirmat recent că noua generație Clio va fi disponibilă la vânzare începând din 2019, iar presa britanică a intrat în posesia unor informații suplimentare cu privire la modelul subcompact.

Astfel, prezentarea oficială a noii generații va avea loc în luna septembrie, cu ocazia Salonului Auto de la Paris, înainte ca livrările să înceapă câteva luni mai târziu, probabil la începutul lui 2019.

Din punct de vedere al designului, noul Clio va prelua unele elemente stiliste de la modele precum Megane sau Talisman, inclusiv în privința formei blocurilor optice. În schimb, Renault va introduce schimbări majore la interior prin utilizarea unor materiale de calitate mai bună. Procesul de construcție va include mai mult aluminiu pentru o ușoară scădere a masei, care va genera și o eficiență sporită pentru motoare.

Pentru moment, nu este clar ce sisteme de propulsie va utiliza noua generație. Informații neoficiale indica prezența unui motor turbo pe benzină de 0.9 litri și posibilă introducere a noii unități pe benzină de 1.3 litri dezvoltată în parteneriat cu Daimler și care este oferit în 3 versiuni de putere: 115 CP, 140 CP și 160 CP.

În schimb, este incert dacă noul Clio va beneficia și de versiune diesel.

Popularitatea acestei propulsii a scăzut semnificativ în Europa, iar un document intern al Renault sugera că modele  precum Clio și Megane nu vor mai beneficia de versiuni diesel după 2020. În locul acesteia, francezii ar putea introduce o versiune hibridă alcătuită dintr-un motor pe benzină și un sistem electric de 48 de volți care să permită reducerea consumului și, implicit, a emisiilor de dioxid de carbon.

Via Motor1

Comentarii (2)

  • filip12
    chiar ? materiale DE O CALITATE MAI BUNĂ ?? păi? au realizat că plasticul și plastelina nu rezistă ? s-au gătat naivii cumva?
    5 21
  • hazard
    sunt curios de sistemul electric de 48 de volti low cost
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru