Dieselgate și la Opel? Autoritatea KBA a început audierile: 60.000 de unități Cascada, Insignia și Zafira cu motoare Euro 6 ar avea emisii de 10 ori peste limita legală

de Paul Cosma
Luni, 16.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritățile germane au început o investigație oficială după ce au descoperit “dovezi solide” că trei modele de la Opel ar fi depășit limitele în cazul emisiilor diesel. Un număr de 60.000 de unități Cascada, Insignia și Zafira cu motoare Euro 6 ar fi afectate în acest caz.

Scandalul Dieselgate s-ar putea extinde și la un alt constructor din Germania. Autoritatea KBA a anunțat începerea audierilor într-un caz în care Opel este anchetată pentru o tehnologie folosită pe trei dintre modelele sale.

Potrivit presei germane, KBA ar fi descoperit “dovezi solide” că această tehnologie folosită de Opel pe anumite modele diesel ar conduce la oprirea motorului în timpul mersului.

“Până la finalizarea audierilor, nu putem trage o concluzie despre un soft de manipulare a emisiilor,” a declarat un purtător de cuvânt al KBA.

Un număr de 60.000 de unități ale modelelor Cascada, Insignia și Zafira, cu motoare Euro 6, ar fi afectate în acest caz. Presa germană susține că autoritatea KBA a descoperit că aceste 3 modele au emisii de 10 ori mai mari decât limita legală.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • Potrivit presei germane, KBA ar fi descoperit “dovezi solide” că această tehnologie folosită de Opel pe anumite modele diesel ar conduce la oprirea motorului în timpul mersului.

    sa inteleg ca nu consuma motorina in timp ce merge? doar produce emisii prea mari? vreau si eu 2 bucati!

    poate aveti si vre-un model la care se umple rezervorul in timpul mersului!
    6 10
  • vw s-a apucat de facut carnati
    @demin
    Daca vrei sa fii credibil scrie o erata la ,,vre-un,,.
    6 5
  • @vw s-a apucat....ne pierdem in detalii.

    si ne intoarcem in timp.....in anii '70 Golf 1 avea o problema asemenatoare, dar cu adevarat grava la nivelul perioadei respective....motorul se oprea la ralanti, dar datorita unui proaste proiectari a sistemului de alimentare si carburatiei
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru