Dispuși la concesii: Uber caută soluții ca să-și continue activitatea la Londra

de Petre Barac
Luni, 25.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uber este dispusă la unele concesii pentru a-şi continua activitatea la Londra, în contextul în care autorităţile londoneze au decis vineri să revoce licenţa de funcţionare a VTC Uber.

Regia pentru transportul în comun din Londra, Transport for London (TfL), a decis să nu reînnoiască autorizaţia pe cinci ani cerută de Uber. Lovitura este una grea pentru companie în condiţiile în care Londra este principala sa piaţă din Marea Britanie, cu aproximativ 40.000 de şoferi şi 3.5 milioane de pasageri anul acesta.

Autoritatea londoneză a spus că Uber nu respectă cerințele necesare pentru a deține o licență de transport privat de persoane, iar primarul Sadiq Khan a declarat că sprijină decizia autorității de transport.

Acum, Uber vrea să impună măsuri legate de siguranţa pasagerilor şi de condiţiile pentru cei 40.000 de şoferi vizaţi de decizia autorităţilor londoneze, cum ar fi limitarea numărului de ore de muncă şi concedii cu plată.

"Deşi nu ni s-a cerut să facem schimbări, ne-ar plăcea să ştim ce putem face. Însă este necesar un dialog pe care din nefericire nu am reuşit să îl avem", a declarat patronul Uber Londra, Tom Elvidge.

Surse apropiate de Regia londoneză pentru transportul în comun au declarat pentru publicația Sunday Times că intenţiile companiei sunt încurajatoare şi că nu este exclusă posibilitateea unor discuţii.

Peste 500.000 de persoane au semnat, sâmbătă, o petiţie iniţiată de Uber împotriva revocării licenţei la Londra.

Decizia va intra în vigoare pe 30 septembrie, dată la care expiră licenţa temporară pe care TfL a acordat-o Uber în mai.

Însă compania a anunţat că va face apel.

Via News.ro

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru