Divizia de performanță Volkswagen R va deveni pur electrică din 2030

de Tiberiu Safta
Miercuri, 26.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen R, divizia de performanță a mărcii germane, va deveni pur electrică începând din 2030. Atât modelele din gama actuală, cât și viitoarele modele care vor purta celebra emblemă R vor fi complet electrice.

Constructorul german a anunțat oficial că Volkswagen R, divizia sa de performanță, va deveni pur electrică din 2030. Pentru asta, divizia va pregăti o serie de modele de performanță noi, electrice, care să înlocuiască actuala gamă de modele, o gamă care include și Golf R, cea mai puternică versiune a compactei de la Wolfsburg.

Cel mai probabil, mai multe modele din familia ID, precum ID.4, vor fi primele care vor beneficia de versiuni de performanță R cu propulsoare electrice. Cu privire la modelele din actuala gamă, care include Golf R, Tiguan R și T-Roc R, acestea vor primi versiuni de performanță R electrice, atâta timp cât modelele de bază vor fi înlocuite de o generație nouă de modele electrice.

Multe dintre viitoarele modele R vor beneficia de tehnologie văzută la mai multe prototipuri din trecutul recent. De exemplu, mai multe tehnologii ale conceptului ID R din 2018 - o mașină care deține recordul absolut pe celebra urcare Pikes Peak - vor fi transferate către viitoarele modele de serie de performanță cu zero emisii.

Toate modelele de performanță R vor fi bazate pe platforma SSP, care va fi adoptată de către întreg Grupul Volkswagen începând din 2026.

Mai mult, divizia se va concentra și asupra dezvoltării tehnologiei de încărcare rapidă a bateriei, iar clienții viitoarelor modele de performanță vor beneficia și de acces exclusiv la mai multe opțiuni de reîncărcare.

via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru