Stiri Economic

Miercuri, 07 Noiembrie 2018 | Economic

Introducerea testelor WLTP va afecta vânzările de mașini la nivelul anului 2018: piața europeană va crește cu numai 0.8%

Vânzările de mașini vor ajunge la 14.4 milioane de unități în Europa în anul 2018, în creștere cu numai 0.8% comparativ cu anul trecut, ca urmare a introducerii testelor WLTP, potrivit unor estimări.
Luni, 05 Noiembrie 2018 | Economic

Ferrari a livrat peste 6.800 de unități în primele 9 luni: cerere în creștere pentru modelele Portofino și 812 Superfast

Ferrari a livrat 6.853 de mașini către clienții săi în primele 9 luni din 2018, cu 7% mai multe decât în aceeași perioadă de anul trecut. Constructorul italian a raportat o creștere a interesului pentru modelele Ferrari Portofino și 812 Superfast.
Luni, 05 Noiembrie 2018 | Economic

Germania, afectată de WLTP: Porsche și Audi, cele mai mari scăderi la înmatriculări în octombrie. BMW, Mercedes și Volvo, rezultate pozitive

Înmatriculările din Germania, cea mai mare piață auto din Europa, au avut de suferit în luna octombrie după intrarea în vigoare a noului standard de emisii WLPT. Porsche și Audi au înregistrat cele mai mari scăderi ale înmatriculărilor, în timp ce constructori precum BMW, Mercedes și Volvo au fost “pe plus”.
Luni, 05 Noiembrie 2018 | Economic | 13 comentarii

Dacia a depășit Volkswagen la vânzările în Franța: marca de la Mioveni a crescut cu 21% în primele 10 luni ale anului

Dacia a vândut peste 10.000 de unități în Franța în luna octombrie și a reușit să depășească Volkswagen într-un clasament al primelor 10 luni ale anului.
Vineri, 02 Noiembrie 2018 | Economic | 10 comentarii

Dacia Duster, locul 3 în topul celor mai vândute SUV-uri subcompacte de volum din Europa. Ford Ecosport ocupă poziția a șasea

Dacia Duster ocupă locul 3 într-un clasament al celor mai vândute SUV-uri subcompacte de volum din Europa în primele nouă luni ale anului, în timp ce Ford Ecosport este pe locul 6.
Joi, 01 Noiembrie 2018 | Economic

Mazda a înregistrat pierderi din cauza vânzărilor slabe din ultimele luni: producția a fost afectată temporar de inundațiile din Japonia

Mazda a avut pierderi pe trimestrul al treilea din acest an, unul dintre motive fiind întreruperea temporară a producției ca urmare a inundațiilor din Japonia ce au afectat activitatea constructorului nipon.
Joi, 01 Noiembrie 2018 | Economic | 1 comentariu

Jaguar Land Rover ia măsuri după un trimestru dezastruos, cu pierderi de 100 de milioane de lire: “Vom reduce costurile și vom continua să facem economii”

Jaguar Land Rover pregătește un plan de redresare financiară, după ce a raportat pierderi de peste 100 de milioane de lire sterline în trimestrul al treilea din 2018. Grupul britanic speră că reducerea costurilor și lansarea noilor modele vor readuce compania pe linia de plutire.
Miercuri, 31 Octombrie 2018 | Economic | 2 comentarii

Noi recorduri pentru Skoda: 939.100 de mașini livrate în primele 9 luni și vânzări de 12 miliarde de euro

Skoda a livrat 939.100 de mașini către clienți în primele nouă luni din acest an, în creștere cu 7.8% față de aceeași perioadă din 2017 și stabilind un nou record istoric. Compania a avut vânzări de 12.6 miliarde de euro, la sfârșitul lunii septembrie 2018, un alt record pentru constructorul din Cehia.
Marti, 30 Octombrie 2018 | Economic | 1 comentariu

Volkswagen, afectat de WLTP: profitul grupului german a scăzut cu 19% pe fondul vânzărilor slabe din ultimele luni

Grupul Volkswagen a raportat o scădere a profitului cu 18.6% în trimestrul al treilea din 2018, ca urmare a vânzărilor mai slabe din cauza intrării în vigoare, de la 1 septembrie, a noului standard de emisii WLTP.
Luni, 29 Octombrie 2018 | Economic | 10 comentarii

Francezii contraatacă: Renault oferă până la 10.000 de euro germanilor care renunță la mașinile diesel vechi

Renault va oferi până la 10.000 de euro germanilor care renunță la mașinile diesel mai vechi în favoarea unui model oferit de constructorul francez.
Luni, 29 Octombrie 2018 | Economic

Franța vrea un nou “program Rabla”: guvernul cere sprijinul constructorilor pentru stimularea achiziției de vehicule noi

Franța va cere ajutorul constructorilor auto pentru înființarea unui program de trade-in care să stimuleze achiziția de mașini noi și să elimine treptat vehiculele vechi și poluante de pe străzi. Anunțul a fost făcut de ministrul de Finanțe, care dorește extinderea “programului Rabla” din Franța.
Joi, 25 Octombrie 2018 | Economic | 5 comentarii

Tesla trece pe profit, pentru a treia oară în istoria companiei: 312 milioane de dolari în trimestrul al treilea

Tesla a anunțat un profit de 312 milioane de dolari pentru trimestrul al treilea din 2018, depășind așteptările analiștilor din piață. Este pentru a treia oară în istoria companiei când Tesla are un trimestru profitabil, după reușite similare în 2013 și 2016.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 25 Octombrie 2018 | Economic

Efectul WLTP pe piața din Europa: Opel Corsa, pe primul loc în topul celor mai înmatriculate modele în septembrie. Liderul Volkswagen Golf iese din top 10

Opel Corsa a ocupat primul loc în topul celor mai înmatriculate modele în Europa în luna septembrie. Pe locul secund s-a clasat Ford Fiesta, iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Renault Clio.
Joi, 25 Octombrie 2018 | Economic

Porsche trebuie să plătească acționarilor daune de 47 de milioane de euro pentru implicarea în scandalul emisiilor: compania va face apel la decizia instanței

Un tribunal din Germania a ordonat Porsche SE să plătească acţionarilor daune de 47 de milioane de euro pentru implicarea sa în scandalul emisiilor (Dieselgate), potrivit agenției Reuters. Porsche SE, acționar la Volkswagen, a anunțat că va face apel la decizia instanței.
Miercuri, 24 Octombrie 2018 | Economic | 1 comentariu

Măsuri pentru fluidizarea producției: Tesla va reduce numărul de culori disponibile la interior pentru Model S și Model X

Elon Musk a anunțat că Tesla va reduce numărul de culori disponibile la interior pentru Model S și Model X pentru “a simplifica producția”, începând cu data de 1 noiembrie.
Marti, 23 Octombrie 2018 | Economic | 4 comentarii

Vânzările Dacia au crescut cu aproape 10% în primele 9 luni: peste 530.000 de mașini vândute la nivel global

Dacia a vândut peste 530.000 de mașini în primele 9 luni ale acestui an, cu 9.5% mai mult în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor prezentate de grupul Renault. Constructorul de la Mioveni a înregistrat creșteri atât pe piața autoturismelor, cât și pe segmentul vehiculelor comerciale ușoare.
Marti, 23 Octombrie 2018 | Economic

Pregătiri de Brexit: Aston Martin caută soluții alternative pentru transportul componentelor din Europa, în cazul întârzierilor la vamă

Aston Martin ia în calcul să schimbe modalitatea de transport a componentelor sale care sunt aduse din Europa în Marea Britanie, pentru a evita eventualele întârzieri la vamă din cauza Brexit-ului. Constructorul britanic se gândește la transporturi aeriene în detrimentul pieselor venite din Europa cu feribotul.
Luni, 22 Octombrie 2018 | Economic

Daimler se așteaptă la o scădere cu 10% a profitului din 2018: grupul german dă vina pe “procedurile guvernamentale” privind mașinile diesel de la Mercedes

Daimler a transmis că profitul său din 2018 ar putea să scadă cu 10% din cauza “procedurilor guvernamentale din mai multe regiuni” cu privire la vehiculele diesel de la Mercedes-Benz.
Luni, 22 Octombrie 2018 | Economic

Stimulente pentru nemții care vor să scape de vechile modele Opel cu motoare diesel: bonusurile ajung până la 8.000 de euro

Opel a anunțat un program de stimulente și bonusuri pentru clienții din Germania care vor să scape de mașinile diesel vechi cu motoare de la Euro 1 până la Euro 4. Totodată, producătorul din Russelsheim propune și oferte speciale pentru programele de trade-in.
Joi, 18 Octombrie 2018 | Economic | 5 comentarii

Programul Rabla la Volkswagen: noi stimulente și bonusuri pentru nemții care vor să scape de mașinile diesel vechi

Volkswagen a anunțat un nou program de stimulente și bonusuri pentru clienții din Germania care vor să scape de mașinile diesel vechi cu motoare de la Euro 1 până la Euro 4.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru