Ediție specială pentru Toyota GR Yaris: marchează succesul mărcii în WRC

de Tiberiu Safta
Miercuri, 29.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a lansat o nouă ediție specială pentru GR Yaris, versiunea de performanță a modelului subcompact. Noua ediție marchează succesul mărcii în Campionatul Mondial de Raliuri și este disponibilă în serie limitată exclusiv în Germania.

Constructorul japonez a cucerit și în acest an titlul la constructori în Campionatul Mondial de Raliuri. Alături de asta, Kalle Rovanperä, pilotul echipei, a câștigat al doilea său titlu în WRC. La finalul sezonului, în Raliul Japoniei, Toyota a ocupat primele 3 locuri în clasamentul general, cu Elfyn Evans câștigător, urmat de Sebastian Ogier și de Rovanperä.

Pentru a marca succesul din acest sezon, Toyota lansează o ediție specială pentru GR Yaris. Noua ediție este disponibilă exclusiv pe piața din Germania, iar producția este limitată la doar 300 de exemplare. Față de un GR Yaris obișnuit, noua ediție specială primește o serie de modificări din partea diviziei Toyota Gazoo Racing. Din păcate, Toyota nu a dat mai multe detalii despre aceste modificări.

Cunoaștem, în schimb, că noua ediție specială este disponibilă în două culori exterioare, alb și roșu. De asemenea, ediția specială va putea fi recunoscută și după etrierele vopsite în roșu.

Mai mult, modelul vine echipat și cu pachetul High Performance, care include un diferențial Torsen cu alunecare limitată și ceea ce Toyota numește un "setup specific pentru client".

Sub capotă regăsim același motor cu 3 cilindri de 1.6 litri turbo care dezvoltă 261 de cai putere. Asta înseamnă un sprint de la 0 la 100 de km/h în 5.5 secunde, iar puterea este transmisă către toate roțile.

Noua ediție specială pentru Toyota GR Yaris costă 42.490 în Germania. Așa cum spuneam anterior, doar 300 de exemplare vor fi construite. Livrările vor începe abia din vara anului viitor.

via Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru