Efectele noilor reguli pentru emisii din 2021: Peugeot va renunța la producția lui 308 GT și 308 GTI până la finalul anului

de Daniel Popescu
Joi, 11.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot va întrerupe producția lui 308 GT cu motorul de 1.6 litri și 225 CP și producția lui 308 GTI până la finalul acestui an pentru a putea respecta limita de emisii de dioxid de carbon stabilită pentru anul 2021.

Oficialii Peugeot au avertizat în această săptămână că mașinile sport tradiționale precum 308 GTI vor dispărea din cauza regulamentelor pentru emisii. Iată că producătorul francez trece deja la fapte și anunță că mai multe versiuni sportive ale lui 308 vor fi eliminate din gamă până la sfârșitul acestui an.

Primul pe listă este Peugeot 308 GT în versiunea cu motor pe benzină PureTech de 1.6 litri și 225 de cai putere, a cărui producție va înceta la sfârșitul lunii iunie. În plus, producția lui Peugeot 308 GTI se va încheia la sfârșitul acestui an.

De asemenea, numărul de opțiuni va fi drastic limitat, astfel că clienții nu vor mai putea alege jante de dimensiuni mari, plafon panoramic sau tapițerie din piele.

Decizia are la bază regulamentul pentru emisii al Uniunii Europene, care prevede că din 2021 producătorii trebuie să aibă emisii medii de cel mult 95 de grame de dioxid de carbon pe kilometru. În caz contrar, amenzile sunt estimate la 300-400 de milioane de euro pentru fiecare gram în plus.

Versiunea de 225 de cai putere a lui Peugeot 308 GT emite în prezent 133 grame, în timp ce Peugeot 308 GTI emite 148 de grame.

În urma acestor decizii, singura versiune 308 GT care va rămâne pe piață va fi cea echipată cu motorul diesel BlueHDi de 2.0 litri și 180 de cai putere, care înregistrează emisii de 116 grame și care pe piața din România are un preț de pornire de 29.323 de euro.

Peugeot a anunțat însă în luna martie că va lansa în curând o gamă de modele sportive electrificate care să suplinească eliminarea modelelor sportive tradiționale. Primul pe listă este 508 Sport, care va fi prezentat în versiune de serie în 2020 și care în varianta de concept este echipat cu un sistem de propulsie hibrid de 400 de cai putere care permite o autonomie electrică de până la 50 de kilometri.

Via L'Argus

Comentarii (3)

  • Mda, dictatura poate fi și una a amenzilor. :-(
    ...Se confirmă deci tranziția spre *pumnul de fier în mănușă pseudo-democratică* -- așa cum Aldous Huxley îi scria fostului său student Orwell (că viitorul parșiv controlat prezis de el în *Brave New World* e mult mai plauzibil decât cel al represiunii primitiv-brutale descris în *84*... și care de fapt chiar exista pe 1/4 din planetă la ora scrierii cărții.)

    Mă opresc totuși aici, ca să fug sub o streașină anti-ploaie de palme roșii... dar și să nu fiu suspectat drept clonă a stimabilului @inexorabil. :-)
    13 6
  • Q.E.D. - Așa cum mă așteptam, bună parte din *Generația Z* (ori poate și *the millenials*) nu-și dezmint pre-programarea și-l desființează... pe genialul Huxley, nu pe mine. :-)
    ...Care prezicea profetic, în 1961:
    *Va exista poate, pentru generația următoare, o metodă de a-i determina pe oameni să-și iubească respectivele servituți și de a produce dictaturi fără lacrimi, ca să spunem așa...
    O metodă de a produce un fel de lagăr de concentrare pentru societăți întregi, astfel încât pe oameni, deși le vor fi luate libertățile, chiar îi va bucura această stare de fapt.*
    5 1
  • Fara alehas
    @ Kirotractor
    Nu stiu daca libertatea catorva de a polua excesiv mediul in oras nu incalca libertatea plamanilor mai multora (cei fragezi cu varsta fiind dintre cei mai expusi).
    Chestia asta cu suprimarea libertatilor va fi intr-adevar valabila intr-un viitor nu prea indepartat (nu e cazul, legat de articol) si va fi dupa cum ne-a revelat (inaintea oricarui scriitor) Divinitatea acum vreo 2000 ani in celebrul text ,, Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul...,,
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru