Efectul autostrăzilor demolate: anchetă penală pentru lipsa de verificare a lucrărilor

de Daniel Popescu
Joi, 12.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania Naţională de Autostrăzi este suspectată de fapte penale cu privire la modul în care a supravegheat lucrările la Autostrada Orăştie - Sibiu şi la refuzul de a rezilia contractul în ciuda semnalării unor probleme.

Închiderea Autostrăzii Orăştie - Sibiu cu scopul de a demola o porţiune din această şi informaţiile apărute în această săptămână cu privire la problemele de execuţie pe Autostrada Lugoj - Deva au determinat Ministerul Transporturilor (MT) să ia o atitudine fermă împotriva Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Astfel, Corpul de Control al MT suspectează CNADNR de fapte de natură penală din cauza faptului că nu a supravegheat în mod corespunzător lucrările desfăşurate pe Autostrada Orăştie - Sibiu.

"Au apărut suspiciuni de natură penală şi au fost sesizate organele abilitate ale statului cu privire la nerespectarea de către proiectant, constructor, diriginte de şantier a prevederilor legislaţiei în vigoare, precum şi cu privire la modul în care a acţionat conducerea CNADNR în derularea contractelor", precizează MT într-un comunicat de presă.

La începutul anului 2014 a fost întocmit un document de reziliere a contractului de proiectare şi execuţie a lotului 3 al Autostrăzii Sibiu Orăştie, dar el nu a fost promovat oficial şi nu a produs efecte.

Ministerul Transporturilor
Comunicat de presa
Mai mult decât atât, MT afirmă că CNADNR nu a reziliat contractul pentru Autostrada Orăştie - Sibiu, deşi în prima parte a anului 2014 a fost realizat un document oficial în acest sens.

"Pe parcursul derulării lucrărilor au fost emise 275 rapoarte de neconformitate care au constatat deficienţe precum neconformitatea materialelor utilizate, nerespectarea prevederilor contractului, a proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie.

La începutul anului 2014 a fost întocmit un document de reziliere a contractului de proiectare şi execuţie a lotului 3 al Autostrăzii Sibiu Orăştie, dar el nu a fost promovat oficial şi nu a produs efecte, cu toate că se fundamenta oportunitatea rezilierii contractului", mai precizează ministerul în comunicat.

Iniţial, refacerea Autostrăzii Orăştie - Sibiu ar fi trebuit realizată până în decembrie, însă noul termen avansat de constructor este iulie 2016.

Via Mediafax

Comentarii (2)

  • C.N.A.D.R. - MAFIA platita din banii nostri
    9 0
  • razvanis
    Greu, greu, si sa vezi ca tot vreun agarici de diriginte de santier cade. Nu directorii care iau spagile.
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru