Electricul Renault 5 va debuta la Geneva: va costa circa 25.000 de euro

de Alexandru Monenciu
Joi, 23.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor declarații făcute de șeful Grupului Renault, Luca de Meo, viitorul Renault 5, pur electric, va debuta în cadrul Salonului Auto de la Geneva din 2024. Acesta va costa circa 25.000 de euro.

Viitorul Renault 5 electric este unul dintre cele mai așteptate modele din industrie. Mașina va avea un design retro, dar, poate cel mai important, va fi accesibilă.

Potrivit unor declarații făcute de Luca de Meo, șeful Grupului Renault, noul Renault 5 va debuta în 2024, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Mai mult, va costa în jur de 25.000 de euro și va avea o autonomie de până la 400 de kilometri.

Modelul francezilor va fi produs în nordul Franței, pe arhitectura CMF-B EV, dedicată electricelor de clasă mică.

Așa cum bine știi, Renault 5 electric va înlocui în gamă actualul Zoe. Costurile de producție vor fi cu 30% mai mici, comparativ cu acesta din urmă, având în vedere că 70% dintre componentele platformei sunt identice cu cele utilizate de arhitectura lui Clio și Captur.

via Automotive News Europe

Comentarii (4)

  • Mult, pt ce masina este
    Dar nah, cand renault cere pe tigaita de e-tech 45.000-50.000 euro cat tesla Y de 400cp, nah, e clar ca modelul lor de business este fraierirea consumatorilor
    6 3
  • Mircea Badea
    la 15k e chiar interesanta!!!
    3 3
  • Atentie
    Circa 25k nu inseamna fix atat, mai pregatesti vreo cateva mii bune pentru varianta cu incarcare rapida si altele utile.
    8 2
  • oricine
    Față de Honda e este un mare plus la preț , design, autonomie. Dar adevărata comparație trebuie făcută cu Tesla 2
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru