Electrificarea va ocoli Toyota GR Corolla: viitorul hot-hatch compact ar putea avea doar motor de 1.6 litri cu trei cilindri

de Paul Cosma
Sambata, 16.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota GR Corolla, viitorul hot-hatch compact pregătit de constructorul japonez, nu va avea o versiune electrificată, ci doar motorul de 1.6 litri ce va dezvolta 260 de cai putere, potrivit informațiilor apărute în presa britanică.

În prima parte a lui 2020 au apărut o serie de zvonuri care spuneau că Toyota pregătește o versiune de performanță bazată pe actuala generație Corolla.

Ulterior, oficialii producătorului nipon au înregistrat în Australia denumirea GR Corolla, semn că informațiile ar putea deveni realitate. 

Viitorul GR Corolla ar urma să fie introdus în 2023, iar sub capota hot-hatch-ului de clasă compactă se va afla motorul de 1.6 litri cu trei cilindri lansat pe noul GR Yaris.

În cazul modelului de clasă mică, propulsorul cu trei cilindri dezvoltă 261 de cai putere și 360 Nm.

Publicația britanică Autocar susține că această motorizare va fi singura disponibilă pe GR Corolla, iar hot-hatch-ul compact nu va avea o versiune electrică sau hibridă.

Electrificarea este scoasă din ecuație și de un alt producător japonez. Honda a anunțat că viitorul Civic Type R va păstra motorul turbo pe benzină de 2.0 litri și 320 de cai putere.

Via Autocar

Comentarii (3)

  • inexorabil
    Iată genul de decizii pentru care Toyota îmi devine tot mai dragă…Başca este un semn învederat că încă se cugetă în această companie (experimentele “full electrice” au fost lăsate de tot în urmă de cel mai potent producător nipon…de ce oare?). Iar a refuza să fii măturat de uraganul “schimbării” înseamnă un act mai mult decât temerar…

    Mi-am adus aminte: valoarea de piaţă! Nu mai este invocată în cazul Toyotei?! Ah, nu – acum este în vogă să te arunci în limbă după Tesla.

    Apropo, Mafia, te-ai dovedit, în definitiv, nu iubitor de Toyota, ci hulitor de ghermane!
    15 4
  • @inexorabil
    Pastreaza-ti dragostea pentru mijlocul lui 2021.

    GR face parte dintr-o nisa de produse a carei influenta asupra emisiilor la nivel de marca e subunitara. N-are legatura cu povestile tale debile.
    3 17
  • inexorabil
    Mai uită-te şi la situaţia “scorului” tău, dragule.

    După toate aparenţele, nu cunoşti sensul cuvintelor “subunitar” şi “debil”. Dar deja semnifică o banalitate incultura ta cronică.
    Oricum, păcat că nu mai trăieşte Andrei Gheorghe, că ţi-ar fi tăiat-o scurt, fără menajamente: “Eşti veriga slabă a Universului!”.

    Şi acum repetă după mine: “Triada = maşini adevărate!”. Chit că nu crezi defel…

    PS. Ţi-am tot atras atenţia că nu te pricepi să te “camuflezi”. Eşti recognoscibil din orice poziţie a Multiversului.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru