Toyota ar putea lansa o versiune de performanță pentru Corolla: viitorul hot-hatch va miza pe motorul turbo cu trei cilindri de 1.6 litri

de Cornel Șocariciu
Marti, 11.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hot Hatch-ul compact Toyota GR Corolla ar putea fi lansat în 2023. Conform surselor, modelul va miza pe motorul turbo de 1.6 litri cu trei cilindri. În cazul lui GR Yaris, unitatea oferă 261 CP și 360 Nm.

La începutul anului, Toyota a lansat versiunea GR Yaris. Hot Hatch-ul de segment mic este echipat cu cel mai puternic motor cu trei cilindri introdus până acum pe un model de serie. Pentru piața din Europa, acesta dezvoltă 261 CP și 360 Nm, iar resursele sunt gestionate de o cutie de viteze manuală cu șase trepte și de un sistem de tracțiune integrală.

Toyota GR Yaris a fost dezvoltat pentru a sta la baza viitorului model Yaris WRC, mașina cu care niponii vor concura în ediția viitoare a Campionatului Mondial de Raliuri.

Acum, surse apropiate companiei spun că Toyota plănuiește și o versiune de performanță bazată pe actuala generație Corolla. Viitorul hot hatch va purta numele de GR Corolla și ar urma să fie introdus în 2023. Sub capota acestuia se va afla același motor turbo de 1.6 litri cu trei cilindri.

Voci apropiate companiei spun că unitatea ar urma să ofere circa 250 de cai putere livrați către puntea fața cu ajutorul unei transmisii manuale cu șase trepte.

Aceleași surse menționează că hot-hatch-ul de clasă compactă va avea un statut de "all-rounder", performanțele pe circuit urmând să nu fie duse la extrem, așa cum se întâmplă în cazul lui Megane RS Trophy.

În prezent, actualul Corolla poate fi comandat într-o versiune de echipare GR Sport (foto). Japonezii propun o grilă frontală modificată, praguri laterale noi, jante din aliaj cu diametrul de 18 inch și un difuzor spate restilizat. Pentru interior, niponii au pregătit scaune cu suport lateral îmbunătățit, tapițerie din piele și accesorii cusute cu ață de culoare roșie. 

Via | Auto Express

Comentarii (3)

  • 250 CP dintr.un motor de drujba.......
    3 1
  • Design-ul acestei masini imi place foarte mult. Motor cu trei cilindri si 260 cp ? Nu se strica motorul ?
    3 1
  • @skoda
    O matematica simpla: 261 cai impartiti la 3 = 87 cai per cilindru. 87 cai per cilindru x 4 = 348cp. Avem motoare destule in 4 cilindri care dezvolta asa putere sau chiar mai mult.
    87 cai per cilindru x 6 = 522cp. Avem asa motoare? Avem
    87 cai per cilindru x 8 = 696cp. Avem si V8uri cu asa putere.
    Plus la asta, sa nu uitam care branduri auto au reputatie de a se strica mult...
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru