Elon Musk își exprimă nemulțumirea după ce Bill Gates și-a cumpărat Porsche Taycan în locul unei electrice Tesla: "Conversațiile mele cu el au fost dezamăgitoare"

de Daniel Popescu, Foto: Porsche
Miercuri, 19.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bill Gates, cofondatorul companiei software Microsoft, și-a cumpărat o sportivă electrică Porsche Taycan, iar reacția lui Elon Musk nu a întârziat să apară. "Coversatiile mele cu el au fost dezamăgitoare".

Bill Gates, cunoscut în special drept cofondatorul companiei software Microsoft care dezvoltă sistemul de operare Windows, a anunțat în această săptămână că a cumpărat o mașină electrică.

Alegerea miliardarului american s-a îndreptat spre sportiva electrică Porsche Taycan, despre care are numai cuvinte de laudă.

"Tocmai am cumpărat un Porsche Taycan. Trebuie să spun că este o mașină premium, dar este foarte, foarte tare. Este prima mea mașină electrică și îmi place foarte mult", a declarat Gates în cadrul unui interviu acordat lui Marques Brownlee, unul dintre cei mai populari Youtuberi de peste Ocean.

Elon Musk, CEO-ul celor de la Tesla, a avut însă o reacție de dezaprobare la adresa deciziei lui Gates. "Sincer să fiu, conversațiile mele cu Gates au fost dezamăgitoare", a explicat Musk, fără să explice însă care au fost subiectele acelor discuții.

Comentariile lui Musk ar putea avea legătură și cu celebrul episod de la sfârșitul anului trecut, când Tesla a încercat să doboare recordul stabilit de Porsche Taycan pe circuitul de la Nurburgring.

La vremea respectivă, un Tesla Model S a suferit o defecțiune tehnică misterioasă în timpul unor teste desfășurate la Nurburgring, la scurt timp după ce americanii anunțaseră că pot spulbera recordul stabilit de Taycan cu 37 de secunde.

După retragerea de la Microsoft în 2008, Gates a devenit unul dintre cei mai mari filantropi din lume și a donat sume semnificative de bani pentru organizații caritabile și proiecte de cercetare prin intermediul propriei sale fundații, Bill & Melinda Gates Foundation.

Via The Verge

Comentarii (15)

  • Adrian
    Hahaha!
    Sa-i transmita cineva muscoiului ca o masina sport nu e rapida doar in linie dreapta, iar masina lui (Model S) este o limuzina, nicidecum o masina sport. Taycan e o masina sport, cu tot ce inseamna asta in materie te comportament rutier si pe circuit. El sa mearga cu Model S pe autostrada si pe DN1 pana la Predeal.

    Sa mai vorbim de calitatea asamblarii intre Model S si Taycan ?
    28 15
  • fan skoda
    Taycan nu doar ca este sportiva dar si este luxoasa si confortabila. Nemultumirea lui Muska este ca ala si-a cumparat Taycan ? Serios ? LOL ! HAHAHAHAHAHAHA !
    15 14
  • Sa renunte la Windows si sa treaca pe Linux drept pedeapsa!
    36 7
  • Clique
    Aww... s-a ofticat nenea Musk că Bill nu a cumpărat de la el.

    Nenea Musk, lumea are dreptul să-și cumpere ce dorește, chiar și cei mai bogați oameni ai planetei, nu-i poți obliga tu să-ți cumpere marfa.

    Din nou, Musk își arată adevăratul caracter.

    Un mic "dictator" să zic așa.
    25 15
  • Musk si-a facut din nou niste PR, se pricepe foarte bine la asta
    14 6
  • Ohh, dar ce filantrop mai este Bill Gates. Tocmai ce-a donat 660 milioane de dolari pentru un iaht alimentat cu hidrogen pentru ca verde.
    13 11
  • andrei
    eu zic sa mai citesti stirea cu iahtul. a fost minciuna, nu a cumparat acel iaht. s-a dezmintit ulterior. initial si eu am crezut. teapa!

    referitor la stirea asta: e chestie de publicitiate, adica uite cine si-a luat tesla, marele bill gates. nu ca voia musk banii lui gates, ci era imaginea in sine. pe de alta parte tesla e departe de segmentul sportiv. o fi vrut omul ceva cu pedigree!
    16 5
  • Edikkk
    Hai măi Elon... totuşi Porsche este sus, Tesla cât o fi de Tesla S, X etc nu se compară cu Porsche.

    Să zicem sărumâna că şi-a cumpărat electrică, dacă tot are bani. Restul, să îşi ia ce îşi doreşte.
    9 9
  • viorel ratiu
    ...de ani de zile Gates conduce Porche! Unul chiar din '84! astia specialistii plouati de pe aici ar trebui sa-si conduca in siguranta lastunul si trabantul din dotare!
    viorel ratiu cincinnati oh usa
    11 10
  • netam-nissan
    va zic io cum a fost de fapt elon nu a vrut sa ii faca reducere lu bill.
    normal ca intre triliardari chitrosi niciunu nu vrea sa lase un cent de la el si la spagi date microsoft negocia la singe.
    porche atunci (scriu si eu gresit si nu porsche ca sa par american evoluat ca penibilu mister ratiu) a sarit la castana cu un taycan la oferta.
    l-au convins fiindca are si un cip mincinos (ca orice masina nemteasca) care umbla la contoar si nu inregistreaza kilovatii.
    drumuri bune si sanatate sa aveti ca boala vine singura si sigura daca miliardari ajungeti.
    28 4
  • Corocsenie Adrian
    @Elon Musk
    Nu va trece mult timp si isi ca lua si Elon Musk un Porsche electric. Isi va da seama ca masinile lui sunt doar masini si nu bijuterie auto asa cum e Porsche de ex.
    3 7
  • Chiar asa! Elon ce masina conduce?
    Doar Tesla?
    2 4
  • @vlad

    Și-o fi schimbat-o, că a lui e undeva, spre orbita lui Marte.
    L-o fi supărat cu ceva și a aplicat zicala străbună" eu te-am făcut, eu te arunc în spațiu".
    6 2
  • Tesla inca trebuie sa invete sa faca masini, in afara de acceleratie si ceva autonomie masinile nu preau mai altceva, greii auto de abia acum incep sa produca masini electrice, asa ca Dl. Musk cum am mai zis tine-te bine, ai deschis cutia pandorei si acum tre sa tii pasu....
    7 8
  • marius
    vecinu meu are tesla cumparata din danemarca ,este de culare alba ,vreau sa va spun ca dupa 4 ani de romania tabla s-a matuit ,am condus masina, e departe de cele premium adica ca feeling, nu mai vorbim de sportivitate,, mult plastic in ea asa ca la japoneze plastic peste tot,se vede influenta japoneza ca deh daca i-au bombardat au facut pact sa le cumpere masinile japonezilor,asta e o alta chestie masina are probleme cel putin la asta o singura usa nu se dechide,ii dadea din setari sa ramana deschisa ,inchidea masina si o deschidea iar ,se deschid doar 3 din 4,asa ca gates stie el ce stie .oamenii mari vor avea intotdeauan masini serioase
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru