Porsche Taycan a devenit cel mai rapid sedan electric de pe Nurburgring: un exemplar de pre-serie a parcurs Iadul Verde în 7 minute și 42 de secunde

de Cornel Șocariciu
Luni, 26.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un exemplar Porsche Taycan de pre-serie a parcurs celebrul circuit de la Nurburgring în 7 minute și 42 de secunde. Astfel, Taycan a devenit cel mai rapid sedan electric de pe circuitul german.

Porsche a pregătit o campanie generoasă pentru promovarea lui Taycan, primul model electric de serie dezvoltat de constructorul german. În ultimele săptămâni, nemții au oferit imagini din timpul unor teste realizate pe circuite celebre sau fotografii cu interiorul.

Acum, Porsche a anunțat că un exemplar Taycan de pre-serie a stabilit un record pe celebrul circuit de la Nurburgring. Cu Lars Kern în spatele volanului, Taycan a reușit să devină cel mai rapid sedan electric de pe Iadul Verde.

Porsche Taycan a avut nevoie de 7 minute și 42 de secunde pentru a parcurge cei 20.6 kilometri.

"Porsche Taycan este potrivit și pentru circuite, iar modelul electric a reușit să demonstreze acest lucru aici, pe cel mai dificil circuit din lume. Sunt impresionat de manverabilitatea acestei sportive electrice în regiunile extrem de rapide ale circuitului, dar și de modul în care accelerează la ieșirea din virajele strânse", a declarat Lars Kern.

Potrivit unor informații oficiale anterioare, versiunea de serie a lui Porsche Taycan va avea două motoare electrice care vor dezvolta împreună peste 600 de cai putere.

Accelerația de la 0 la 100 km/h va avea loc în mai puțin de 3.5 secunde, în timp ce viteza maximă va fi de peste 250 km/h.

Noul Porsche Taycan va fi prezentat în 4 septembrie, urmând ca publicul să poată admira primul model electric al constructorului german în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru