Elon Musk: Tesla Model Y ar trebui să intre în producție la uzina din Germania până la finalul lui 2021

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 13.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit lui Elon Musk, uzina Tesla din Berlin, Germania, ar urma să producă Model Y începând din luna noiembrie sau decembrie. Până la finalul anului 2022, vor fi asamblate aici între 5.000 și 10.000 de mașini pe săptămână.

După multe amânări, puse inclusiv pe seama birocrației din Germania, Elon Musk anunță acum că uzina Tesla din Berlin este pregătită să demareze producția lui Model Y. Acesta ar urma să intre pe liniile de asamblare fie în luna noiembrie, fie în decembrie.

Primele exemplare vor ajunge la proprietari în luna decembrie, a mai anunțat Musk în cadrul evenimentului Giga-Fest care a avut loc recent într-un oraș de lângă uzină.

Va mai dura ceva timp până uzina va ajunge la capacitatea maximă de producție. Potrivit șefului Tesla, până la finalul anului viitor vor fi produse aici între 5.000 și 10.000 de mașini pe săptămână.

Ulterior, intenția este de a se ajunge la 500.000 de unități pe an. În plus, vor lucra la această uzină circa 12.000 de angajați.

via Bloomberg

Comentarii (17)

  • Edikkk
    Bravo Tesla.

    Şi aşa facem muci mediul în care trăim

    https://m.digi24.ro/stiri/externe/un-petrolier-abandonat-in-marea-rosie-de-4-ani-cu-o-cantitate-uriasa-de-petrol-la-bord-ar-putea-lasa-milioane-de-oameni-fara-apa-1698543

    https://m.hotnews.ro/stire/25103059

    Amandouă ştiri de azi.
    5 20
  • Edikkk
    Mai este un model în lucru, dar doar pentru piaţa europeană, un model Y modificat, dacă nu o fi exact acesta anunţat

    Fabrica din Berlin este azi, cea mai avansată tehnologic dintre toate, mai bună decât cea din China şi SUA.
    4 18
  • “ar trebui”... “ar putea”... “ar vrea”
    12 2
  • Seriff
    Bravo Tesla, ai defrisat o padure ca sa faci o fabrica din care ies nori de fum ca sa vinzi niste masini de lux bogatilor, uite asa facem muci mediul in care traim!
    20 9
  • Mașini de lux, auzi, Tesla și luxul, de unde Șerifule :)?
    17 2
  • @dan_grc
    Prețul o clasifică în segment.

    E bine că Musk livrează știri către cumpărătorii de acțiuni, principalul motor economic al Tesla.

    Industria auto va șterge pe jos cu Tesla.
    19 6
  • Bravo lor! Si, in paralel, impreuna cu Franta si altele au anuntat deschiderea vechilor termocentrale, pentru ca produc energie la cel mai mic pret, chiar daca certificatele verzi costa mult. La cat mai multe Tesla si la cat mai multe termocentrale, ca o sa ajunga o Teslla sa polueze cat un Ram cu motor de 6,8. Acum polueaza doar cat unul cu motor de 3 litri, daca exista.
    17 3
  • Edikkk
    @dci... un amarât

    Ştii despre prototipul modelul Tesla care a rulat în Germania, cu alura de Model Y dar scria pe portieră "not model Y" ?

    Ştii de model 2 din China, care îl dezvoltă ca design şi restul doar inginerii chinezi?

    De aici dubiile, este model Y nou EU (nu cel USA) ?, este model 2 China? este un model 2 EU?

    Stai şi dai din gură aiurea
    3 21
  • Edikkk
    @Seriff

    Vai de capul tău, eu zic să faci o facultate (tehnică sau măcar medicină) apoi mai vorbi că te faci de râs tare de tot.

    Tesla se apropie de 1 milion maşini, din care doar cu câteva mii de când sunt în circulaţie deja au evitat producerea de CO2 în atmosferă cât mult peste hectarul ăla de pădure tăiat.

    Plus că anunţaseră că vor împăduri în altă parte.
    4 21
  • Edikkk
    @CCA

    nu mai vorbi /scrie când mănânci ciorbă, că vorbeşti aşa de aiurea fără să gândești măcar.

    Cu ce date susţii aberaţiile tale?

    1) ce vină are Tesla că germanii sunt mână în mână cu ruşii şi vând întreaga Europă?

    Ştii că fostul cancelar al Germaniei, cel de dinaintea lui Merkel este vice preşedinte în Gazprom şi germanii au acţiuni în Gazprom?

    2) Germanii proşti , au decis la Fukushima să închidă treptat toate centralele deşi fizic este imposibil să ai cutremure de gradul 9 în Germania şi nici tsunami ??

    Că doar nu sunt pe Cercul de foc din Pacific!

    Plus că importă curent electric din Franţa produs de centralele nucleare franceze.

    Cât de proşti pot fi germanii

    3) tot Germania, la cererea Rusiei are nesimţirea să ceară UE să declare gazul metan ca energie verde !!

    Nu e vina Tesla că germanii s-au prostit.

    Da.

    Hai, poftă bună.
    5 20
  • inexorabil
    Io v-am tot spus/sugerat că, pe-acilişé, colcăie ofiţeri dăştăpţi…Nu în redacţie, dar pe unde nu s-a infiltrat ploaia?...

    Ştiu, ştiu, aţi putea reacţiona precum Leanu lu’ nea Nicu (“Dovada! Dovada!”), însă vă avertizez să ţineţi seama de următorul indiciu: a citi “printre rânduri”…

    Iar de acum încolo secţia nou înfiinţată în cuibul “profesioniştilor în informaţii”, recte “rusofobia” (cu substrat psihologic “germanofobia” şi de diseminat la toate etajele sociale), îşi va face tot mai simţită prezenţa…
    11 5
  • Edikk, bag de seama ca nu ești la poloboc. Cred ca pe fiecare grup e unul ca tine, lumea trebuie sa se și amuze de cineva. Am inteles ca ești unul din aceia cu gleznele epilate și cu manichiura perfecta într-o mașinuța electrica, care da pe dinafara de fericire. Bravo ție. Eu ma limitez la pickup-ul meu, made în SUA.
    12 4
  • Seriff
    Pai cum vine asta mai spalatule pe creier (Edikk), adica doar daca masinile alea nu polueaza inseamna ca e ok sa defrisezi paduri si sa faci o fabrica poluatoare? Fabrica aia polueaza intr-o zi cat orice masina diesel intr-un an, dar aia nu se pune nu? Imi zici mie sa fac o facultate cand tu nici sa scrii corect gramatical nu esti in stare.
    Apropo rachetele alea cu care Musk se duce in spatiu cat de ECO sunt? Sunt tot electrice? Le incarca pe luna sau unde?
    8 4
  • Seriff
    @Dan_grc zic masini de lux din cauza pretului, ca nu sunt de lux de fapt, e partea a doua.
    6 2
  • Edikkk
    CCA te-am mirosit de departe

    maşina mare, creier şi aia mică
    1 5
  • Edikk, cum spuneam, piti de mall, epilat și dichisit, cu mașinuța electrica luata de părinți....Iti place sa adulmeci? Nu-i asa? "Aia mica" nu ai s-o vezi, oricât ai vrea, nu-ți rămâne decât sa te joci cu a ta... pana ți se încarcă electrica... câteva ore pe zi, cel puțin. Spor...
    3 0
  • Edikk, cum spuneam, piti de mall, epilat și dichisit, cu mașinuța electrica luata de părinți....Iti place sa adulmeci? Nu-i asa? "Aia mica" nu ai s-o vezi, oricât ai vrea, nu-ți rămâne decât sa te joci cu a ta... pana ți se încarcă electrica... câteva ore pe zi, cel puțin. Spor...
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru