Elvețienii de la ABB lansează cea mai puternică stație de încărcare pentru mașini electrice

de Alexandru Monenciu
Joi, 30.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cel mai nou produs al companiei elvețiene ABB a fost numit Terra 360 și este descris ca fiind cea mai puternică stație de încărcare pentru mașini electrice. Aceasta are o putere maximă de 360 kW și poate încărca simultan 4 vehicule cu zero emisii.

Încărcarea bateriei într-un timp cât mai scurt este un lucru pe care îl vor toți clienții de mașini electrice. Dar pentru asta nu este de ajuns doar ca vehiculul să aibă o arhitectură care să permită încărcarea rapidă, ci ai nevoie și de o stație de încărcare pe măsură.

Elvețienii de la ABB tocmai au lansat Terra 360 și susțin că este cea mai puternică stație de încărcare pentru mașini cu zero emisii. Stația are o putere maximă de încărcare de 360 kW și va putea încărca simultan 4 mașini electrice.

Șoferii vor trebui să aștepte circa 15 minute pentru o încărcare completă. Desigur, dacă încărcătorul intern al mașinii sau platforma electrică a acesteia permit astfel de puteri de încărcare.

Potrivit elvețienilor, în doar 3 minute, stația poate livra energia electrică necesară pentru o deplasare de 100 de kilometri.

Noua stație Terra 360 va fi disponibilă în Europa de la sfârșitul acestui an. În 2022, aceasta va debuta în SUA, America Latină și regiunea Asia Pacific.

via ABB

Comentarii (59)

  • Autenticstyle
    Salut! Ce bine ar fii să folosim acest spațiu ptr a comenta articolul si nu a ataca pe altcineva, din păcate mai degrabă ajunge Dinamo in Liga Campionilor decât să se întâmple acest lucru! Numai bine tuturor!
    31 6
  • Bubi Mubi
    'dacă încărcătorul intern al mașinii sau platforma electrică a acesteia permit '

    Era un băiat pe net cu un Porsche gen Million Dola' pe care nu-l putea încărca nicicum la megastația aia uzată moral.

    Trăim vremuri interesante, sportul de bază fiind aruncatul banilor pe geam și țepuitul pe față.
    20 9
  • In Italia au reusit uimitoarea peeformanta de a parcurge 700km cu o electrica in 52 de ore,atat le-a luat. Edikk,ai legatura.
    https://www.italy24news.com/News/amp/198146
    19 15
  • @tipu de la 17:28
    Pe acelasi site ai articolul asta:

    "Rome-Reggio Calabria in 9 hours and 43 minutes. What do you say Formigli?

    Does it take 52 hours (two and a half days) to travel the 710 km that separate Rome and Reggio Calabria?

    We today, Saturday 25 September 2021, ci it took us 9 hours and 43 minutes. Departure dto Roma Eur alle 9.15, I arrive in Reggio Calabria at 18.58 minutes. Same model of car, one Renault Zoe ZE50 R135, same charge at the start, indeed a little less, 63% vs 65%, driver at the first experience behind the wheel of an electric car: Aldo Caramadre, a 65-year-old pensioner."

    Adica le-a demonstrat alora care au facut 52 de ore ca au fost niste IDIOTI.

    Deci si exemplul tau este la fel!
    11 11
  • FAKE NEWS:

    "In Italia au reusit uimitoarea peeformanta de a parcurge 700km cu o electrica in 52 de ore,atat le-a luat. Edikk,ai legatura.
    https://www.italy24news.com/News/amp/198146"

    Asta e hal de articol?
    8 20
  • 360 KW e puterea instalata a vreo 60 de bransamente monofazate, apartamente sau case. Luand in considerare si un coeficient de simultaneitate + un consum instantaneu al acestora, probabil ca vorbim mai degraba de consumul a vreo 500 de locuinte. Pare o realizare tehnica importanta dar de fapt e doar o gaura neagra, energofaga si nesustenabila.
    18 7
  • Bubi Mubi
    E un video disponibil pe piazza pulita. Cred ca source se referă la sursă.

    Oamenii fac prostii cu banii lor și apoi postează filmulețe cu frustrări. La noi, reprezentații auto de troace inutilizabile spun că e fake news.
    18 7
  • Nu e nimic fake,vezi aici!
    https://www.google.com/amp/s/pledgetimes.com/travel-by-electric-car-on-the-highway-from-rome-to-calabria-reggio/amp/
    11 6
  • Edikkk
    Ştirea este despre un charger de 365 kw de la o firmă excelentă ABB.

    Asta cu infrastructura din sudul Italiei, Calabria,.... CE LEGĂTURĂ ARE ???

    E ca şi cum te-ai plânge că nu ai chargere pe la Dorohoi.

    ce este de spus.... IQ negativ... ce să zicem...
    12 30
  • Si intre timp englezii se bat pe la benzinarii, ca nu au ce pune in rezervor.
    Aia care au electrice, banuiesc ca masinile se incarca acasa noaptea in timp ce ei dorm, iar altii stau treji la cozi.
    Cum e stirea asta?
    Italia are foarte multe masini vechi, Italia are multi oameni cu plamanii praf de la ele, deci la ce te astepti?
    Stirea e despre Elvetia. Incearca sa vezi cam cum se parcurge distanta asta in Norvegia sau Olanda. Vino cu exemple de tari evoluate, nu involuate ca Italia. Aia inca sunt pa dizal! Spaniolii la fel. Deci lasa-neeee, lasa-neeee cu povestile.
    La fel ar fi si traversarea Romaniei de la est la vest, trecand prin comune si sate si comparand cu Germania.
    13 23
  • @dealeri auto
    S-a mai spus că pentru șoferii români există o stație de încărcare rapidă la Viena.

    Conjunctura Brexit este și foarte reprezentativă și motiv esențial pentru cumpărarea unei electrice cu stație de încărcare la Viena.
    13 8
  • Electric trick
    Prevad ca va fi mai scump la o statie mai rapida, practic cumperi timp (daca iti permiti).
    19 5
  • @electric trick
    Si sa schimbi un diesel imputit pe o electrica cumperi sanatate si o extensie a vietii mai multor persoane, nu doar a ta, (daca iti permiti).
    12 23
  • inexorabil
    @Autenticstyle, dar ce te faci dacă “altcineva” ne atacă…inteligenţa şi nu numai atât, ci o şi insultă?...Ba încă şi pe noi înşine ne maculează în mod învederat (imposibil de interpretat altfel), crezând straşnic că, procedând aşa, devine “moralizator”, ba chiar “civilizator”. Culmea culmilor tupeului: el, un analfabet/incult notoriu şi care nu şi-a adus chiar nicio contribuţie la înflorirea Vestului în faţa căruia se închină cu fruntea izbită de caldarâm (în acest caz, “Vestul” semnifică doar o mască de oaie pe care lupul…illuminat, frankfurtian şi europeist şi-a fixat-o, sublim amăgitor, pe botu-i setos de sânge…geto-scito-creştin).

    Vezi tu, în numele “nobil” al “manierelor alese”, această populaţie autohtonă auto-supusă (fatalmente?) blestemului mioritic a stat ca o curcă ineptă (cel puţin de la Viteazul încoace) în bătaia (din plin) intemperiilor…politico-ideologice, făcând abstracţie de testamentul celui mai destoinic voievod al său: “Vreau ca acest popor să ştie din ce în ce mai mult ce vrea şi să-şi dea sama ce poate”…Peste toate însă, ne urmăreşte obsesiv prea justa mustrare pe care ne-o adresează Românul Absolut: “De ce uitați că-n voi e și număr și putere?”…

    Acum către (e-)cerberii de serviciu ai EMOL: da, băi, sunt (confirm!) şi voi muri taman aşa cum vă place vouă orgastic să mă etichetaţi: psihopat, fanatic, retrograd, fundamentalist, antisocial, antioccidental (sic!), naţionalist, extremist, ortodoxist, putinist…Să fie pace :D
    15 15
  • @dealeri auto
    Eu nu-mi permit să fiu prost pe banii mei.

    Este evident că o electrică în România se încarcă doar lângă casă. Și după ce ți-o permiți, se aprinde și focul durează minim 10 ore daca vin pompierii din Germania. ISU nu are dotările necesare pentru incinerarea controlată a ecoelectricelor.
    15 10
  • Edikkk
    Fabrica Tesla Berlin, când va începe să producă, credeţi că o să stea degeaba ??

    O să construiască super chargere peste tot, în Europa, în continuare.

    Acum despre UK, este exact aşa, diesel-iști stau la cozi, cei cu electrice dorm liniştiţi.

    Cât despre că nu ai unde să o încarci... verificaţi aici

    https://www.zap-map.com/live/#
    8 19
  • Seriff
    Cei cu electricele stau linistiti, asta o crezi tu, dar la cat de spalat esti pe creier tu crezi ca tot ce zboara se mananca.
    16 11
  • curentatu
    China a început să stingă luminile.
    Deci 360 kW? O să fie în extaz ăia cu acces la 3,6 kW - curând, foarte curând.
    Zic și eu după ce văd crize peste crize întinse ca pecinginea treptat, pardon gradual.
    Zona zoster regizat nesustenabilă, da.
    15 6
  • D.p.d.v. tehnic cred că vor apare mari probleme a furnizării en. el. și a rețelelor electrice. 360x100 stații=36000kw adică 36 MW de energie absorbită din rețea în mod discontinuu de la sisteme de furnizare care produc în mod continuu. deocamdată nu se simte (deși în China am văzut că încep să rămână fără curent și pentru care au un program de 100 termocentrale- pe ei nu îi întreabă nimeni de ce poluează). Probabil că în viitor din aceste cauze electrificarea auto va fi limitată la 10 % din totalul parcului auto. Și se pare că hidrogenul este viitorul în auto.
    14 6
  • Bubi Mubi
    Im probably missing something major but I need an Adapter to Charge at electrify america stations that have CCS/SAE and CHAdeMO chargers right?

    I paid the membership then went there and got real sad that the plugs dont fit the car and I think its because our cars take a J1772 after some googling.

    Ma rog, nu-i un capat de țară să arunci în spate absolut toate încărcătoarele. În cel mai rău caz, iei un uber și-ți introduci picioarele.
    10 5
  • @ inexorabil
    Problema ta cea mai mare este ca interpretezi istoria dupa cum te taie capul, ignorand date si fapte certe, dand o interpretare mistica, unor aspecte care ti se par ca ti-ar sustine teoriile si gargaunii...

    Ia un creion si noteaza:
    - Alexandru Ioan Cuza - domnitorul care a scos Romania din Evul Mediu - a primit o educatie europeana si a obtinut diploma de bacalaureat la Paris in 1835;
    - Liderii genratiei de la 1848 au avut stranse legaturi cu occidentul iar educatia primita acolo i-a ajutat sa schimbe lucrurile acasa. Alecu Russo a studiat in Elvetia, Lascar Rosetti a studiat in Germania, Simion Barnutiu si-a luat doctoratul in drept in Italia, Andrei Saguna a studiat la universitatea din Pesta...din aceasta tabara a oamenilor destupati la minte au facut parte si Avram Iancu si Timotei Cipariu - chiar daca nu au avut studii in strainatate;
    - Mihai Eminescu a asimilat viziunile poetice occidentale, a studiat la Viena si Berlin;
    - Nicolae Iorga a studiat in Italia si Franta si si-a luat doctoratul in Germania;
    - Independență reală am avut in Moldova și Muntenia prin intervenția vestului in războiul din Crimeea, pierdut de Rusia. Vestul a intervenit știind ca imperiul otoman e in declin si nu vroia ca Rusia sa ia mai multa putere in zona. Ok-ul pentru independenta țărilor românești a fost dat prin tratatul de la Paris in 1856.(cu ajutorul pasoptistilor bine infipti la Paris) Asa s-a putut întâmpla episodul Cuza.
    - Independenta reala am avut după primul război mondial, când vestul a câștigat și imperiul otoman și habsburgic au dispărut. Totul a fost consfințit la Conferința de pace de la Paris. Aici trebuie punctat efortul supraomenesc al Reginei Maria si a prim-ministrului Bratianu in negocierile de pace. Ambii cu educatie in strainatate, te-ai prins, nu? Baga la cap: Daca nu era Regina Maria si Familia Regala, Romania Mare nu ar fi existat niciodata!
    - Independenta iar am pierdut-o după al doilea război mondial când ne-au ocupat iar rușii, de data asta complet. Am recastigat-o de abia când URSS-ul s-a prăbușit și așa am putut intra în NATO și UE ( in anii 90 tot eram tot vasali la ruși dacă nu v-ați prins, prin Iliescu și kaghebiștii lui).

    Inexo, esti de un penibil scarbos!
    Toata existenta noastra este legata de vestul Europei iar tu indrugi niste cacaturi de inspiratie legionara, altoita cu national-socialism ceusist (cea mai mare umilinta a poporului roman dupa jefuirea si ciopartirea tarii de catre rusi - un presedinte cu 4 clase) si cu teorii pro-Rusia si pro Putin.

    Si esti al dracu' de activ!
    19 11
  • un cerber de serviciu al EMOL
    mai nationalache lu peste prajit, te-am mai intrebat si ai ocolit raspunsul, tu ce contributie ai adus romaniei de te crezi asa patriotard? pentru cine te zbati tu cand ai aceste pusee? pentru tine si gasca ta de veseli?

    pentru mine te rog sa nu te zbati deloc, pentru ca eu desi sunt roman ca cetatenie, spiritul imi e european si ma simt mai mult cetatean european decat roman. da, sunt unul din aia care se inchina cu fruntea la asfalt vestului pentru ideologia lor lipsita de cretinismul asta geto-daco-ortodox care tine romania in intuneric de secole. nu neg ca si occidentul are cretinismele lui, de alta natura, dar cred ca totusi cretinismele lui sunt mai bune decat cele romanesti, drept dovada noi suntem la coada vacii si cu latrina ta iubita in fundul curtii, in timp ce altii isi trag internet prin cosmos si incearca sa prinda particula lui dumnezeu pe sub muntii elvetiei.

    ca sa te asigur inca o data: dintre tine sau orice alt roman asemeni tie ca ingustime a mintii (afectate grav si de patima asta a nationalismului fara nicio baza) si un vestic, intotdeauna voi alege pe vestic. dar dintre un roman educat, umblat si deschis la minte si un vestic, mi-e absolut egal. deci egal, nu voi alege romanul doar pentru ca e roman.

    nationalache, masina ta sper ca e ceva fabricat in romania, dacia sau ford, sa nu te mai aud clampanind despre touaregul V10. desi cred ca mai degraba in garajul tau zace un moskwitch ruginit, ca dinspre zona aia iti tragi seva slinoasa.

    PS: felicitari celui de la 11:14, e infinit mai patriot decat inexopixu gura-mare
    16 14
  • @ inexorabil
    sunt niste virgule puse aiurea pe sus ca sa te poti umfla si tu in pene...nu pentru ca m-am grabit sa-ti fac o sinteza :)))

    Nesuferitul dracu'! Tie iti place de tine?
    8 12
  • In timp ce romanii se agita pentru masini pe care nu si le permit, elvetienii, norvegienii, olandezii, englezii isi vad de treaba in continuare si trec la electrice si PHEV.
    Voi puteti sa va dati cu parerea din auzite, cei ce experimenteaza pe cont propriu se pare ca o duc foarte bine.
    Daca nu ma credeti, vezi inmatriculari la norvegieni, olandezi si altii care au inceput demultisor si se pare ca se descurca excelent.
    8 17
  • Sa venim si cu date:
    https://economie.hotnews.ro/stiri-auto-25074142-piata-auto-este-plus-noua-luni-atat-masini-noi-cat-second-hand.htm
    11% crestere la jafurile sh, deci clar suntem buni. Si domina VAG la sh, asta e si mai bine. Banuiesc ca din alea cu softuri de calitate.
    https://cleantechnica.com/2021/09/09/tesla-model-y-lands-in-netherlands-in-30-plugin-share-month/
    https://insideevs.com/news/530558/norway-plugin-car-sales-august2021/
    https://insideevs.com/news/520955/ev-40-percent-market-switzerland/
    Deci, nu mai faceti valuri cand voi abia aveti bani sa cumparati, iar unii sa furati masini.
    https://autolatest.ro/stiri/avem-hoti-de-masini-extrem-de-prosti-au-furat-un-bmw-e46-de-1-000-euro-si-au-fost-prinsi-in-vama-cand-intrau-in-tara/
    Deci fraieri ati fost, fraieri mai sunteti si nici nu vreti sa va treziti.
    Lumea toata are nevoie de voi: SH-URI cu vanzari in crestere, asta e Romania, groapa de gunoi.
    7 15
  • Lasati dracu' manipularile de autobaza!!! nu incercati sa mai scoateti in evidenta doar aspectele negative ale vestului...uitati-va in gradina voastra:

    https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24527780-romania-locul-doilea-topul-tarilor-din-cele-mai-multe-mame-adolescente-cum-evoluat-fenomenul-cum-ajuns-aici.htm

    Vreti sa vorbim si despre betivaneala?

    Sau despre cei multi angajati la stat - gen Viorica de la BNR - care in loc sa aranjeze marfa in supermarket o freaca pe banii nostri?

    Nu se inchina nimeni la nimeni!

    Ca sa poti sa-ti aperi intersele in sistemul occidental, trebuie sa fii deschis la minte, sa-l cunosti in primul rand si sa-i impartasesti valorile.

    Daca nu pricepi ce se intampla in jurul tau ce dracu' interese sa aperi? Te miri ca nordicii vand hidrocarburi si investesc in electrificare...

    Te miri ca pleaca romanii in strainate si nu ai forta de munca, dar supraimpozitezi munca...

    Practic in jurul tau e multe, nu-ntelegi nimic!
    16 11
  • Vailei
    Georgica, ce faci cu electrica in Romanica?

    ISU n-are container pentru incinerare controlata. Cazuri des intalnite in bransa, checked.

    O incarci langa casa? Ramai sub cerul liber, arde hurdughia pana se stinge de la sine, cu tot cu casa.

    Nu ai infrastructura de incarcare. O priza la Kaufland nu-ti rezolva problema in cele 7 ore de shopping, trebuie sa stai minim 9 ore la magazin.

    Deci, ce fac elvetienii si norvegienii? Isi permit? Ce anume isi permit? Au infrastructura ? Stau toti fagure la bloc?

    Bine, daca tu iti permiti, permite-ti!!! Link-urile de pe sursa hotnews demonstreaza ca elitele din Romania bubuie pe ele insele.
    11 8
  • i-am facut pe norvesticii aia puturosi si betivi si iubitori de minori. M-a cenzurat AM!!!
    Am destui ani lucrati prin Olanda sa stiu cat de pervers e acest popor. SI nordicii la fel. Nu ma deranjeaza ca vand hidrocarburi si isi cumpara electrice. Ceea ce vreau sa subliniez e ca daca Marea Egee ar sta pe o punga mare de hidrocarburi atunci si grecii ar fi plini de Tesle. Dar nu sunt nici ei si nici romanii sau alti estici. Asta nu inseamna ca sunt mai prosti sau mai inapoiati si nu adera la valorile vestului. Dor nu au bani si se descurca si ei cum pot.
    Pana la urma si in vest e o mare parte a populatiei care nu musca la manipularile planetare cu incalzirea globala si cu bebelusii cu plamanii praf de la diesel.

    PS norvegienii beau de rup, dupa parerea mea de vreo 3 ori mai mult decat romanii. Tarie in general. Sa-i vezi sambata noaptea cum vomita si cad pe strazi.
    11 9
  • Seriff
    Mie imi place ca la fiecare stire despre electrica se trezeste unul care n-a iesit in viata lui din satul natal sa zica despre Romania ca e groapa de gunoi si ca doar aici se vand masini sh.
    Daca te duci maine in orice oras din Germania vezi Golfuri 3 si 4, Bmw-uri e46 si Passaturi din 2000 fara numar, dar romanii cred ca in vest circula doar Tesla si cine doar masini din 2021, gandire tipic comunista.
    12 5
  • @@@^^^
    La aceasta postare merită adaptată celebra replică a lui Winston Churchill:

    "Din beție te trezești dar din prostie nu-ți revii niciodadă!!"

    Una din tacticile de denigrare a occidentului pe vremea lui Ceaușescu era fix asta: Occidentul decadent si plin de pedofili...

    Pe bune? Pedofilia este legala in Olanda?

    Tot ce ai scris tu acolo merită incadrat la impresii de autobază...cand vin șoferii din cursă, impărtașesc impresii cu valoare de adevăr absolut...cam atât a ințeles mintea lui de șofer, pe care l-a chinuit școala, din călatoria pe care a facut-o...
    Nu mai zic daca intâlnesc vreun frustrat care nu a reusit prin occident -- "băi, ai vazut ce a pățit aia in SUA?" ---- ca si cum toti care lucrează in SUA trebuie să pățească ce a pățit aia...

    Nu românii care nu au bani sunt ținta criticilor, ci incercarea hidoasă de manipulare in stil ceaușist și prostia crasă!

    Daca nu suntem din punct de vedere financiar la nivelul celor din vest asta nu inseamnă ca trebuie sa-i porcăim pe aia, pentru că stugurii sunt prea acri!

    Pun pariu ca si in viata de zi cu zi te ghidezi și ești plin de impresii subiective și bârfe de 2 bani: ai auzit ce a făcut? ai văzut cât a băut? ai vazut cum s-a uitat la aia? ai vazut cât a fumat? ai vazut ce gândire are? ai văzut cum s-a imbracat?

    Merge si una nationalistă:
    "Câinele moare de drum lung și prostul de grija altuia!"
    7 3
  • inexorabil
    Era atât de previzibilă erupția de spume la gură a unui lacheu jurat al socialismului internaționalist corporatocratic autoproclamat "occidental". Deși tocmai aspectele esențiale le omite...deliberat. De pildă: cea mai accelerată dezvoltare a lumii vestice s-a produs după WW2 și trebuie neapărat asociată cu..."putoarea fosilă". Dar ce auzim din gura veninoasă a lui Mafănikkk? Cât disprețuiește el "vrăjelile" din trecut". Păi, nu vi se pare un nonsens? Cum să pretinzi că admiri Vestul, dacă tu încredințezi "coșului de gunoi al istoriei'" perioada sa postbelică?! Iar despre incomensurabila cantitate de benzină și motorină arse în aceste DECENII (nota bene: acolo, fix în Vest) ce zice dumnealui? Câți plămâni de copilași populari s-au prăpădit din această cauză? Hm?...

    Degeaba de străduiești propagandistic, Securitate română, pupincuristă asiduă a lui Deep State (deci a Stângii pursânge!). Românii nu vor "pune botul" la grămadă. Fiindcă ei realizează imediat că înșelăciunea "de clasă" a eco-reptilelor frankfurtian-OSF-bruxelleze nu poate fi numită "civilizație occidentală".
    La urma urmei, dovedești că iubești Europa de lângă Ocean dacă și numai dacă valorezi marile ei realizări (desigur, clasice) din zona culturii (literatură, filosofie, artă), nu porcăria de consumerism (oricum de calitate îndoielnică, dar ademenitor ambalată) și/sau eco-MISA beneluxo-scandinavă!

    A, și mai lasă dreaq clișeul ultra-bătătorit "studii încununate la universități occidentale". Cumva în ele înveți că 1+1=3? Profesorii lor sunt extratereștri sau ce? Parcă nu s-a scurs prea multă vreme de când știam că, la olimpiadele internaționale dedicate științelor exacte, zbârnâiau esticii...
    8 10
  • @Seriff
    Faci cumva referire la dan_grc cu BMW din Tecuci cand zici de importat gunoaie de masini? :))
    Hai ca si tu esti plimbat tare, sigur nu vezi nicio masina electrica pe strazi in Germania. Si toate vanzarile raportate sunt false ca vanzarile alea la BMW pentru care au fost amendati:))
    Pentru cei speriati de incendii la electrice, pot fi mai linistiti citind despre cate incendii pornesc la cele termice.
    https://www.cnbc.com/2018/12/24/south-korea-fines-bmw-10-million-over-several-engine-fires.html
    https://www.nbcnews.com/business/autos/bmw-adds-nearly-185-000-vehicles-recall-over-fire-risk-n995836
    https://www.consumerreports.org/car-recalls-defects/volkswagen-jetta-recalled-for-fire-risk-a4375024610/
    https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-02-13/daimler-to-recall-almost-300-000-cars-because-of-fire-hazards
    Trezireaaaaaaa!
    6 8
  • Seriff
    Ce zic eu, ce intelegi tu, am zis ca si acolo sunt o gramada de masini vechi, nu sunt doar electrice, du-te pana acolo daca nu ma crezi, repede in Romania sunt Bmw-uri vechi, pai geniule, de unde le cumpara romanii, nu tot de la ei? Asta ce inseamna ca sunt masini vechi acolo, intra pe mobile sa vezi cate masini vechi sunt si du-te pana acolo sa vezi fizic pe strada cate masini vechi sunt.
    Plus ca la ei nu vezi ca la noi X6, seria 7 mai des decat vezi Logan.
    8 3
  • @inexorabil
    Hai sa facem un exercițiu:

    1.Vezi ce se intâmpla in UK? Lumea stă cu orele la coadă pentru un plin de combustibil.

    Curent poti sa-ți produci singur? Raspunsul este DA.
    Uite aici dovada:
    https://m.youtube.com/watch?v=8EAlSd-X5PM&feature=youtu.be

    Benzină poți sa-ți produci singur?
    Raspunsul este NU.

    Care soluția care iti asigura cu adevărat independenta energetică si a individului și a țarii?

    2. La o masina electrica, pâna la 100.000 km nu schimbi decat filtre de aer in habitaclu.

    Nu schimbi ulei, nu schimbi curele, nu faci distribuție, nimic.
    Unde e consumerismul? La fosile, exact, bravo!

    3. Cum au scazut preturile la telefoane de la 4000 $ bucata la 49 $ in 2021, asa vor scadea și prețurile la masini electrice.

    4. Nu mai inteleg? Esti pro-consumerism sau anti-consumerism?

    5. Toată lumea a trait de pe urma industriei petrolului si a industriei auto pana acum. A venit momentul cand TOATA lumea va trai din tehnologie. Cum vor trai celalti, asa vom trai si noi. Ce este asa de tragic?

    6. Dupa cum ai vazut mai sus, elitele care au fondat statul roman modern, s-au format in Europa. România apartine spațiului euro-atlantic si cultural si din punct de vedere istoric. Daca nu mai poti de conservator, ar trebui sa apreciezi si sa aperi asta! Manipularile pe linia China-Rusia intra la captolul golaneală.

    7. In spatiul euro-atlantic traiesc sute de milioane de oameni de diferite confesiuni. In lumea civilizata nu se fac discriminari de: religie, sex, rasa, orientare sexuala etc. Dupa cum ne-a demonstrat istoria, apucăturile xenofobe, utranationaliste, legionare, comuniste si naziste ne-au adus doar necazuri. Ca niste oameni responsabil ce suntem, trebuie sa avem grija sa nu se mai intâmple!

    8. Ti-a fost de ajutor acest tutorial pentru a-ți pune ordine in idei si sentimente?
    4 4
  • mircea badea
    westul ne-a pradat in ultimii 15(30) de ani mai rau decat otomanii si rusii la un loc.

    cu westul baselul a instaurat statul mafiot(iar kovesi euro secu), iar catzu si iohanus acum ne imprumuta pe cateva generatii ca sa se indoape ei.

    dar oricum nu mai conteaza la ce pocinoage aranjeaza "oculta" cu virusii, incalzirea etc

    papusarii ne invrajbesc, inclusiv intre popoare, ca sa aiba ei putere si mai mare. nationalismul n-ar trebui sa existe, nu in forma asta. suntem doar o specie..cam idioata..
    8 7
  • @mircea badea
    A dracu de trol rusificat!

    Vrei sa ne spui ca Romania era un fel de Elvetie in 1989 si astazi arata ca Tiraspolul!

    Orice om sanatos la cap stie ca e de fapt pe dos! In 1989 eram vai plua noastra, nu aveam bani nici macar de un baton de mars si o sticla de cola...In 2021 ne permitem si noi o cafea la Viena!

    Hai sa ne invrajbim un pic...
    Cand ne returneaza Voiculescu cele 60 milioane de euro ciordite? Ca e nevoie cu pandemia, cu spitalele...
    5 5
  • inexorabil
    Revin cu o precizare pentru cei care nu sunt lămuriţi în privinţa acronimului OSF, pe care eu îl folosesc deseori: Open Society Foundations.

    Apropo, Mafioso (acelaşi cu @11:14, @11:22, @11:31, @17:17, @22:42, "Vali” şi – deloc exclus teoretic! – secţia nou înfiinţată în SRI, cea axată pe “rusofobie” de inoculat/inculcat la toate nivelurile sociale), faci pe mortu’ în păpuşoi? Răspunde, bre, la provocarea mea, pe care, cu toată inteligenţa ta “instituţională”, sigur n-ai intuit-o: cum venerezi mata’ Occidentul şi etosul său, din moment ce deteşti – sugrumat de ură iraţională, vădită (nu ţi-o poţi disimula…), inepuizabilă – o (incontestabilă) PARTE INTEGRANTĂ a lui modus pensandi/operandi/vivendi occidental, consacrată de vreo 140 de ani, recte…motoarele cu ardere internă. Păi, concret, ori de câte ori (ooo, şi de câte ori! – a devenit o practică zilnică în cazul tău) îţi arunci icrele otrăvite asupra VAG sau asupra BMW, se mai poate afirma că tu eşti pro-vestic???
    Este de înţeles (de fapt, firesc!) să abordezi şi critic probleme legate, indisolubil, de obiectul (viu) adoraţiei tale (dacă ar fi fost reală…), dar, tati, la tine nu se manifestă astfel chestiunea în speţă – tu efectiv dai cu parul, surd şi orb la avertismentele celorlalţi! Este ca şi cum cineva s-ar jura că îşi respectă şi chiar îşi divinizează părinţii, deşi, în văzul tuturor, ar arăta taman contrarul…Başca în mod repetat.
    Acum să nu-mi zici că analogia n-ar fi oportună.

    Pe bune, astâmpără-te să mai legi de coada eco-panteismului tinicheaua “occidentalismului”.

    A, şi nea Nicu, în pofida educaţiei sale precare (apropo, tu vorbeşti???), era om de…(centru)Dreapta. Vrei demonstraţie riguroasă? Păi, a guvernat în mod autoritarist şi era animat de principii conservatoare. Dacă te uiţi pe Diagrama Nolan (cea care defineşte, în mod pertinent, spectrul politico-ideologic; am mai pomenit de ea), îl identifici pe fostul lider RSR exact cum ţi l-am descris eu (pe de altă parte, Securitatea i-a venit de hac în marea învălmăşeală programată din ’89, mai precis grupul de trădători – perpetuaţi în/prin SRI; ei înşişi şi urmaşii lor – din această instituţie VITALĂ a statului român, care deja convenise, pe şest, pur şi simplu să predea această ţară nesecat bogată în resurse naturale şacalilor hămesiţi ai socialismului internaţionalist corporatocratic, urmând să se transforme în slugile lor absolut obediente…).
    Alt exemplu: UE se încadrează la centru-Stânga! De ce? Simplu: autoritarism + liberalism (= socialism :D). Eh, se mai cere adăugat un “ingredient”, recte elitism, ca să fie completă reţeta emolară…

    Dragule, termenul “patriot” este, invariabil, substantiv, deci nu-şi are rostul gradul comparativ (“mai patriot”). Eventual puteai să mizezi pe “mai patriotic”.
    Iar dacă te aventurezi pe teritoriul pretenţios al limbilor străine, vezi că, la nemţi, grupul “ci” se scrie “tsch” (ţi-o spune cineva cu şapte ani de “germană” în şcoală şi niciodată cu note mici la această materie, başca descins din os de neamţ 100 % – stră-străbunicul meu dinspre mamă a fost dogar-şef al podgoriei latifundiarului conservator Alexandru Marghiloman, provenea din Bavaria şi s-a mutat definitiv în România la sfârşitul sec. al XIX-lea, ca să ştii de unde mi se trage “seva slinoasă”).

    Înjuri fără echivoc, iar AM te tolerează. În realitate, ai vrea să mă căsăpeşti de-a dreptul, demon însetat de sânge, şi nu ştii cum să procedezi…

    Românii pleacă în străinătate conştienţi că sar din lac în puţ (în privinţa exploatării la care sunt supuşi de crunt rapacii “investitori strategici”), dar măcar să fie călăriţi pentru nişte salarii sensibil mai satisfăcătoare, d’aia! Nu din cauza “comuniştilor”, “corupţilor” şi “cocalarilor” autohtoni. Fratele meu îngrijeşte bătrâni în Austria (nu că nu l-ar duce mintea, în sensul de a ţinti o activitate mai adecvată pregătirii sale de economist). Îşi cam rupe spatele pentru 1000 de euro, dar atât i s-a putut oferi (s-a “molipsit” şi el de euroscepticism, dar nu de mine!). Şi atunci cum să nu-i dreptate lui “mircea badea” ???
    Apropo, “mircea”, scoate-ţi “moskwitch”-ul la vedere, ca să se convingă reprezentantul politic, economic şi cultural al Vestului în rromanika (învestit cu pompă – de căldură) cât de rusofil eşti.

    Aţi sesizat cu câtă sfidare (repetată) declară Mafioso că “nu ne permitem” (cutare şi cutare produs, mai ales din sfera celor necesare traiului zilnic) ? Deloc întâmplător, al lui “punct de vedere” coincide cu dorinţa fierbinte a ferocilor lui (şi ai noştri) stăpâni cu nume sistematic tăinuite şi anume…să nu ne (mai) permitem ABSOLUT NIMIC! De ce? Fiindcă “Noua Normalitate” (ne) propune [şi, într-un final, indiscutabil (ne) va impune] cea mai proastă afacere din toate timpurile: libertatea şi proprietatea la schimb cu siguranţa şi sănătatea.

    Fii tu, băi acesta, “Homo europaeus” (adică supt de orice identitate naţională şi personală). Noi preferăm să aparţinem până la ultima suflare – şi nu doar d.p.d.v. organic – acestui neam amarnic chinuit de secole…Ce mai, nişte patrioţi “desueţi”, în definitiv vadimişti, ditamai “extrema Dreaptă”.
    În loc de orice concluzie: “Sunt suflet în sufletul neamului meu / Şi-i cânt bucuria şi-amarul” (Coşbuc). Îmi permit (chiar şi nemaipermiţându-ni-se nimic) să adaug: şi toată hârtia mea igienică o inscripţionez “Democraţia liberală şi socialistă” (te parafrazez la ţanc: da’ aceasta când ne returnează…sutele de miliarde de euro/dolari smulse cu forcepsul din mama efortului cotidian al sclavilor conştiincioşi, amăgiţi în schimb cu acadele/bezele consumeriste?...)

    Nino-nino! – să mă umfle ambulanţa, dar nu pe caz de vidco.
    7 7
  • Edikkk
    Ştiam că există, români cu adevărat bărbaţi, precum 11:14 şi 11:22

    Despre inexo ce să zicem, mă depăşeşte complet, are nevoie de cineva de specialitate (fără nici cea mai mică glumă)

    iar despre Seriff, nu poate evolua, unii pur şi simplu nu pot, nu vor.

    Este greu, foarte greu, pentru cineva care tot timpul este convins că oamenii învaţă, evolueză, sunt raţionali, că se pot schimba (în bine) că există persoane care nu pot şi nu vor.
    Mi-au trebuit foarte mulţi ani să înţeleg asta. A fost foarte trist. Dar cam asta e realitatea.

    Până la urmă, aşa cum a fost evoluţia de la dischetă, CD, DVD, Blue ray, SDD / USB stick, cloud

    aşa o să fie şi la maşini.

    Nu toţi şi-au cumpărat CD player, DVD player, Blu-ray, SSD imediat cum au apărut, dar pe măsură ce s-au ieftinit, lumea le-a cumpărat, adoptat.
    4 9
  • inexorabil
    În ’89, noi n-aveam bani nici de-o ciocolată sau de-un suc? Să mori tu??? După “loviluţie”, ABSOLUT toţi românii şi-au putut cumpăra apartamentele închiriate de la stat, cu banii jos!!!
    Chiar în acel an am fost în tabără şcolară (zona Sibiului – din întâmplare, m-am ciocnit pe stradă cu o namilă, care semăna cu un dulap şi care-şi aduna de pe jos mucii nazişti, fără nicio expresie pe chip), iar părinţii mi-au dat 500 de lei pentru zece zile (atunci însemnau o grămadă de bani; m-am întors acasă cu majoritatea sumei iniţiale).

    Cântă la altă masă (eventual a mistificării, başca grosolane), e-gagico, că nu prosteşti meliţia, oricât te-ai opinti.

    Electrizat (sau mai degrabă: -zât!), bre, eşti bătut straşnic în devlă cu maiul globalizării (a orice, numai a minţii normale nu!). Iarăşi fabulezi (cu ochii deschişi) despre “evoluţie” ? De când poate fi considerată…priza o evoluţie?!
    Vorba aceea: dacă n-ar fi comic, ar fi tragic.

    Iar eu ştiam că NU există virgulă între subiect şi predicat (ah, da, realizez de ce te pretezi la o asemenea – gravă, deci impardonabilă – neglijenţă: fiindcă ai fost licenţiat în analiza matematică la nivel universitar, undeva în Vest – tu locuind în camera de Est).
    8 7
  • @inexorabil
    Dereglatule, mai poti? Tu cand naiba mai muncesti? Toata ziua pe AM sa scrii kilometri de nimic. Bugetar pe unde?
    6 8
  • Autenticstyle
    Românii mor arși, cu zile, in spitale, politicienii corupți și incompetenți sunt părtași la poluarea masivă a țării (import gunoaie, defrișări păduri, etc), rata de vaccinare e scăzută, că de :suntem daci liberi si mare parte din voi vă măsurați elementul exterior de eliminare a urinei, ca să vedeti cine o are mai mare, gata, e ok, sunteți cei mai tari! Vreau să vad si eu ceva constructiv, nu genu:electrica poluează, se reciclează greu, nu avem stații, cade curentu in Berceni cănd baga un amărastean in Colentina electrica la încărcat.... Ps:Inteligența presupune scepticism, a fii sceptic nu înseamnă ca esti si inteligent, cel mult esti ca CTP fără rațiune!
    4 3
  • Seriff
    Pai iti arat eu ceva constructiv, am facut plinul in 2 minute si am autonomie 1000 km, joac-o pe asta. Mai constructiv de atat nu se poate.
    Am platit cu cardul, nu cu 10 aplicatii, nu cu plug and share, nu cu bani in contul fiecarei aplicatii, nu cu stat la coada, nu cu stres ca ma duc nu stiu unde si nu am unde sa incarc.
    Ma duc sa ma plimb, voi visati la electrice in continuare, va pupa JEAN!
    9 2
  • Edikkk
    QED
    2 7
  • inexorabil
    Bine că munciți voi de vă spetiți, voi, pramatiile securiste. De fapt, ați tocat în van MILIARDE din sudoarea acestui popor...ca să-i interceptați convorbirile telefonice, voi iluzionându-vă teribil că puteți justifica acest abuz incalificabil prin invocarea "imperativului siguranței naționale". Cu alte cuvinte, ați intrat (pardon, să folosim și timpurile prezent și viitor, ca să corespundă adevărului!) cu bocancii (bașca plini de noroi) în alcovurile contribuabililor "mici, mulți și proști".

    Și, fiindcă dracu' nu-i drac destul, jubilați că n-are cine ce să vă facă în țara asta pe care ați confiscat-o (laolaltă cu monștrii OSF, totodată stăpânii voștri autoritari via Stația CIA din Ambasada SUA la București), așa-zisa Comisie Parlamentară de Control a Activității SRI semnificând doar o glumă proastă controlată tot de voi (adică aveți agenți "infiltrați" în ea).

    Dramatic este că, în loc să vă pocăiți amarnic, îmbrăcați în sac și cu cenușă turnată pe cap, plescăiți borș non-stop pe aici despre "paradisul integral verde", dar musai condiționat de "tehnologie" (adică de niște amărâte de prize).

    În loc de orice concluzie (de bun simț) : "saltimbanci într-ale țării care joacă ca (n.m. : pardon, licență eminesciană) pe funii".
    7 5
  • @inexorabil
    Ești supi ca nu te lasa serviciile sa falsifici istoria si sa ne treci la alfabetul chirilic?

    Simti ca cineva iți suflă in ceafă și nu merge cum ar trebui cu subversiunea ideologică?

    Simti ca nu poti sa dai frau liber pornirilor legionare si sa ne liniștești pe toți cum l-au linistit idolii tai pe Nicolae Iorga?

    Inseamna ca traiești intr-un stat UE si NATO in plm!! Iar noi putem dormi linistiți ca nu ne trezim cu tine la ușă!
    3 8
  • Subscriu, nici o șansa din păcate cu electrificarea peste 10-20% și nu ma refer la număr de mașini ci la număr de km.
    De aceea nu ma impresionează prea mult statisticele pe număr de mașini electrice înmatriculate.
    Chestii simple de marketing… prezinți din perspectiva care-ți susține obiectivul.
    6 2
  • inexorabil
    Hm, ce curios...Acum nu mai sunt "comunist ", ci "legionar". Cumva mă confundați cu fostul ofițer SIE (mărturisește el, deși cred că-i tot de la SRI, din moment ce face apologia procurorilor) "De Veghe Patriei" ?

    Iarăși curios este că legionarii erau intens demonizați de socialismul illuminat-experimental regional (estic). Totuși, n-ar trebui să ne mire, având în vedere că socialismul illuminat-definitiv Global a reluat acest nărav.

    Unde lucrez? Ha, nostim! În realitate, voi, "serviciile" (dar fără serviciu, paraziți bugetivori ce sunteți! --- haideți, spuneți prostimii și cum spălați voi mormane de bani negri prin firmele voastre "legale"), știți și cum mă cheamă, și unde locuiesc, și cu ce mă ocup. Și mai știți și că o anumită persoană din anturajul meu a activat ca ofițer de contrainformații militare, adică are idee ce vă poate pielea...

    Tati, cumva vă închipuiți că taica inexo este picat de pe lună?
    6 4
  • @inexorabil
    Da ce-ai facut coane de te caută toti?...SRI, SIE, contrainformațiile militare si CIA...

    Nu te-au căutat pe la Obregia?
    Pastilele ti le iei la timp?

    Esti deliciul copchiilor pe acest site!

    Asta nu-i o glumă: cam asa arata o buna parte din societate, fix ca inexorabil, și asta e foarte trist...instabil psihic, cu o varza in cap, fara directie, doctor in ceușism, adept al teoriilor conspirației, neadaptat la anul 2021 si fara capacitatea de a procesa ce se intampla in jurul lui...rezultatul? L-ati vazut aseara la protestul telectualilor antivaccinisti...

    Si cu toate astea mergem inainte in directia bună, cu pași foarte mici, dar inaintam...Mare minune!
    6 5
  • @inexorabil
    am inteles...contrainformatiile militare te-au pus sa faci propaganda anti-ue si anti-nato pe acest site! ;)))) tare!!..ma lasi sa-ti fac cu ochiul?

    Vezi poate ne piswam pe tine de ras! legionaro-comunist imbecil ce esti!
    3 5
  • inexorabil
    Specialiştilor în M&M (mistificare şi manipulare), dacă tot ştiţi TOTUL despre mine, ar fi trebuit să asiguraţi cititorii AM că, pe contul meu de FB, mi-am exprimat în mod învederat (şi nu o dată) dezaprobarea (ba încă vehementă) faţă de excesele legionarilor (am condamnat inclusiv asasinarea celui mai erudit român al tuturor timpurilor, istoricul Nicolae Iorga – apropo, vai, ce mai preţuiţi voi personalităţile neamului geto-scitic; vezi să nu!). Dar de! voi tocmai dovezile le ignoraţi…din firea voastră de mitomani juraţi! Ah, câtă dreptate are Dumnezeul întrupat: “Voi sunteţi din tatăl vostru, diavolul, şi vreţi să faceţi poftele tatălui vostru. El, de la început, a fost ucigător de oameni şi nu a stat întru adevăr, pentru că nu este adevăr întru el. Când grăieşte minciuna, grăieşte dintru ale sale, căci este mincinos şi tatăl minciunii” (Ioan 8:44).

    În orice caz, măi putregaiuri anticreştine şi antiromâneşti (de fapt, jivine “iluminate”), nici nu simţiţi că se strânge laţul în jurul gâtului vostru…Înfricoşata Judecată va arde pleava (in)umană pentru totdeauna.

    “Mergem înainte pe calea cea bună”…Nu, crunt (auto)înşelaţilor, vă scufundaţi direct în tartar!!! Tragic este că vreţi să-i antrenaţi după voi şi pe alţii (în general, naivii, indolenţii, nehotărâţii). Însă nu vi se va îngădui de Sus o asemenea oroare, afară numai de situaţia în care cei amăgiţi ar alege, de bună voie şi nesiliţi de nimeni, moartea veşnică…

    Mă opresc aici, după ce le-am oferit observatorilor realmente cerebrali suficientă “materie primă” (“prietenii” mei, în schimb, mizează doar pe epitete şi pe sloganuri, dar numai pe cele însuşite datorită instructajului strict acordat de aşii Propagandei socialist-globalist-milenariste) pentru a discerne nu binele de rău, ci binele de pseudo-bine!!! În acest sens, îi rog să nu scape nicicând şi nicicum din vedere avertismentul duhovnicesc: “Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori. După roadele lor îi veţi cunoaşte…” (Matei 7:15, 16). Da’ chiar: ce-aţi făcut, caricaturi frankfurtiene (în frunte cu fosila posedată Soros), din această ţară bogată, frumoasă, binecuvântată şi demnă???
    4 3
  • aveti dreptate toti
    in afara de ala de la 16:56 e tembel rau
    1 3
  • @inexorabil
    cu cine ai votat?
    3 4
  • inexorabil
    Ei, asta n-aveţi cum să stiţi, “indispensabile”…servicii. Dar puteţi influenţa procesul electoral…

    Sunteţi definiţia prin excelenţă (sau invers!) a tupeului, dar un iremediabil “rusificat” ca mine a fost învăţat din copilărie că, indiferent cine îţi pune o întrebare (chiar şi un nebun vădit) şi indiferent cum apreciezi gradul ei de pertinenţă, se cuvine să-i răspunzi!

    Aşadar: am votat până în 2019. Cu PSD (în epoca post-Iliescu, devenit partid de centru-Dreapta, pentru cine n-are idee) doar în 2016 şi în anul “terminal” (mai precis, cu Veorica, biata timidă în raporturile cu ferocea limbă română – doar nu era să mizez pe Căpcăunul necondimentat de Stânga, alias omul de paie al UERSS, căruia i-am acordat, totuşi, o şansă în 2014, mânat de curiozitatea de a afla de ce este realmente capabil un “neamţ de treabă”, să zicem împărtăşind oarece sânge comun, dar şi dinamitat de sublimul necunoscut, mai ales că voi îl manipulaţi cum vreţi şi cum nu vreţi, punctul lui vulnerabil fiind acelaşi ca la LCK: dosarele! – el cu casele, matahala din Covasna cu…ex-soţul, pe care l-aţi prins în ofsaid pe trădare de ţară, recte pe legături neprincipiale cu Securitatea maghiară).
    În rest, m-a interesat să rup ştampila în două doar pe PRM şi, fireşte, pe liderul său de drept…
    Apropo, la alegerile prezidenţiale din 2000, în al doilea tur de scrutin, dragii de “pro-occidentali”, “capitalişti” şi “democraţi” de la noi (inclusiv dintre voi!) l-au luat în braţe (şi l-au ţucat cu foc) pe…moş Ilici. Vezi Doamne, doar ca să nu câştige “extrema Dreaptă”, voi scăpându-vă în nădragi de frica “execuţiilor pe stadioane”. Nu, mă cretini incurabili, acel om nu era un dement, un ucigaş, o fiară, ci unul foarte cultivat, başca s-a dovedit patriot până în măduva oaselor (da, deseori ridica glasul, dar cum să rămâi perpetuu calm, când vezi că îţi este sfâşiată ţara de baştină??? – Ştefan cel Mare, de pildă, îi tăia pe trădători fără să pregete; de! ne referim la un canonizat). Sunt tot mai sigur că a fost mătrăşit din lumea asta…Sănătos tun şi să moară de inimă (infarct miocardic) ? Oricum, deranja cumplit, nu? A fost primul din România care a dezvăluit faţa hidoasă (chiar şi la propriu) a monstrului frankfurtian George Soros. Da, a fost înconjurat de ofiţeri de Securitate, dar numai de cei sătui de samavolnicia/dictatura voastră personală şi de aşezarea voastră necondiţionată ca preşuri în faţa “mântuitorilor” emolari.

    Pe viitor…deşi a apărut promisiunea Alianţa pentru Patrie (APP), totuşi tind să mă îndrept tot către…AfD. Mai întâi, trebuie să constat pe propria-mi piele, vorba aceea, ce hram poartă Liviu Dragnea (implicit, echipa lui), dacă înţelege exact ce înseamnă şi ce reclamă Dreapta. Şi, nu în ultimul rând, vreau să mă edific ce importanţă prezintă libertarianismul (doctrina mea caracteristică) în concepţia dumnealor (şi politică, şi personală). Deci, nu voi înghiţi ca pelicanul această formaţie, doar fiindcă s-a născut pe o scenă publică atât de denaturată şi de confuză…
    5 4
  • Valeu mama....ce-i p-aici !!?? Vroiam si eu sa pun o intrebare despre statiile (centralele) astea..dar mai bine nu !
    6 0
  • inexorabil
    Şi care ar fi baiul? Fă abstracţie şi pune întrebarea dorită!

    Axiomatic, lumea nu va fi niciodată locul/casa/refugiul la care râvneşti. Adevărul pur este unul singur: suntem trimişi aici, în “valea plângerii”, pentru LUPTĂ (şi încă necontenită), nu pentru huzur…nici măcar pentru linişte. Înţeleg că optezi pentru normalitate, dar să n-o confundăm cu un ideal de urmărit mort-copt. La urma urmei, nu “normalii” au făurit societatea umană sub raportul invenţiilor, descoperirilor, capodoperelor, chiar şi al teoriilor şi convenţiilor. Potrivit lui P.I.Ceaikovski, doar zbuciumul dă naştere creaţiei.
    4 3
  • @inexo : stii cum ?...imagineaza-ti ca dai sa intri intr-o carciuma si cand deschizi usa ...scaune ,topoare, pumni, halbe- toate zboara alandala ! Ce faci ? Eu unul inchid usa si merg in alta parte sau aman berea pe alta data, nu e lupta mea ! Nici macar nu as intreba pe ce se lupta , pe un astfel de teren lupta aia e fara motive pt. mine. Stiu, tu gandesti altfel...asa ca dai in continuare, "LUPTA", daca asta ti-e menirea/trimiterea. Pt. mine sunteti caraghiosi ,cu rare exceptii cand mai vorbiti si de masini. Sa nu-ti fie cu suparare ! Bafta ..
    5 3
  • inexorabil
    De ce m-aş supăra pe tine? Chiar mă bucur că suntem diferiţi în viziuni. Asta deoarece apreciez enorm individualitatea, chiar şi aceea pe care, din fire, n-o împărtăşesc!

    “Nu e lupta mea”…Mai devreme sau mai târziu, volens nolens, va deveni şi lupta ta! Fiindcă acela care îşi imaginează că, la confluenţa INEVITABILĂ cu vremurile de pe urmă, el va apuca pe o cale “neutră” se înşală amarnic…Să nu mă crezi acum, dar nădăjduiesc să ne mai blagoslovească Stăpânul vieţii cu ani buni, ca să te lămureşti când va veni sorocul.

    Iar “a vorbi despre maşini” va ajunge să echivaleze cu a vorbi despre TRECUT. Pe de altă parte, precum am mai subliniat, subiectul auto se împleteşte de la sine cu toate aspectele ontologice…Nu de alta, dar reprezintă etosul timpului/timpurilor.
    3 2
  • Edikkk
    @pipo întreabă ce vrei şi nu o mai da aşa pe inaccesibilul :)))
    2 2
  • inexorabil
    Securikkk, ştii bancul cu musca şi sub-coada calului? (era să zic Musk).
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru