Era Stellantis a început: fuziunea dintre FCA și PSA a fost finalizată în mod oficial

de Paul Cosma
Duminica, 17.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fuziunea dintre Fiat-Chrysler și PSA este un proces finalizat. Noua eră Stellantis a început în mod oficial.

La începutul anului, acționarii Fiat-Chrysler și PSA au aprobat fuziunea celor două entități cu o majoritate covârșitoare: 99% dintre voturi în favoarea tranzacției.

Procesul prin care va fi creată noua companie a fost încheiat oficial. Stellantis, al patrulea constructor auto din lume, după Toyota, grupul Volkswagen și alianța Renault-Nissan-Mitsubishi, a devenit realitate.

Acțiunile Stellantis vor începe tranzacționarea pe bursele de la Paris și Milano în 18 ianuarie, respectiv New York în 19 ianuarie, sub simbolul “STLA”.

Șeful Stellantis, Carlos Tavares, va organiza o conferință de presă online în data de 19 ianuarie și este așteptat să ofere detalii despre strategia noului grup.

Via Stellantis

Comentarii (18)

  • Stella
    Cost reduction.
    Pe dinauntru toate marcile vor avea aceleasi componente. Vor imparti si aceleasi platforme. Vanzarile vor fi probabil determinate de designul exterior. Deci masini pentru femei (no offense) stiindu-se ca femeile pun criteriul estetic pe primul loc la alegerea unei masini.
    4 15
  • Depinde, usor de zis, nu la fel de facut, unele marci vor vinde, altele nu. Peugeot vrea sa se intoarca in SUA, ori cu sigla Chrysler pe modelele lor, ori cu sigla Peugeot, ambele variante au slabe sanse, pentru ca Chrysler nu mai are de multa vreme o imagine buna pe propria piata, iar marca franceza este necunoscuta, apoi mai este si concurenta asiatica, japonezii si sud coreenii sunt bine ancorati pe piata americana. Asta este doar o parte din problema, urmeaza problematicele Lancia, Alfa, Maserati, DS, chiar si Dodge, cu exceptia RAM.

    Tavarez, mult succes.
    13 4
  • Johnny
    Mult succes din partea mea. Compania este de fapt locul 3 in acest moment daca excludem alianta RNM.
    Nu o vad ca pe o problema legata de reducerea concurentei, ci dimpotriva, sansa europenilor de a face fata nemtilor si a celorlalti. Fara aceasta firma, europa ar insemna doar germania, ceea ce nu e de dorit.
    Sper ca multitudinea de marci emblematice sa nu se reduca la peugeot si jeep, italienii ar fi capabili desi- s la conducere, sa nu- si protejeze marcile lor
    11 1
  • Cu siguranta francezi vor iesi cel mai bine din aceasta fuziune...poate chiar si Fiat sa o duce ceva mai bine....
    Alfa, Lancia, Maserati sunt pe moarte....in vremuri grele astea vor fi lovite primele...
    Lancia Ypsilon(chiar daca vinde binisor) e pe duca....adio Lancia
    Giulietta e in al 12-lea an de productie....e deja inbatranita tare....Giulia si Stelvio deabea se tarasc la vanzari...
    Maserati e tinut pe linia de plitire deabea....
    Vin vremuri grele pt itaieni...
    8 6
  • broasca de aur
    Un destin ciudat.la grămadă
    5 9
  • Johnny
    As reintegra unele marci desprinse gen DS, RAM, sau apropiate gen fiat- abarth.
    As duce Maserati in zona bentley, rolls roys si as face din Alfa o veritabila marca in zona premium, restul fiind marci de volum sau orientate spre o nisa..
    Daca nu le restrang/diferentiaza, isi vor pierde identitatea si devin neviabile. Opel/Citroen/Peugeot aceeasi masina, alta sigla...sper sa nu devina toate asa.
    4 3
  • mircea
    Aceasta noua alianta va avea succes in viitor , pentru ca unite au sanse mari pe termen lung sa ajunga in frunte, motivul este ca toate marcile de masini sunt pret calitate la fel ca celelalte aliante auto numai ca au nevoie de un impuls sa schimbe ideile soferilor care dealungul anilor au fost pacaliti de anumite marci de masini care au investit multi bani in reclame, pentru ca reclama nu calitatea , este de mii de ani sufletul comertului.
    9 8
  • Tot mai plangi mirciulica valerica ? Vezi ca pe retelele de socializare si la tv sunt mult mai multe reclame cu marci de volum, decat premium. Nu mai fi suparat, iti vei lua ceva de la Stellantis, sa moara nemtii de ciuda.
    8 7
  • mircea
    Pentru cei care nu stiu , nu cunosc , nu cred sa se intoarca pe automarket peste cativa ani si sa vedem ce mai comenteaza.
    6 6
  • Broscoiul de aur
    Nu au nici o șansă.poate dacă se vor apuca să facă rachete.timpul a început să se scurga pentru ei
    5 7
  • Broscoiul de aur
    Era un film pe vhs cu Sheen . tipul moare,dar zeii vor să de-a exemplu și îi dau viața înapoi+un Dodge(prototip)ca să se răzbune.cred că se întâmplă acum cu industria auto
    2 4
  • mircea
    Vom vedea , toate la timpul lor, numai ca pentru unii soferi atata stiu ca masina are intradevar un motor, unii zic ca cutia de viteze este pe undeva sub masina, ca are patru roti , plastice, cred ca unii se mira si sunt mandri de ei cand porbagajul se deschide singur, dar ca sa spui , sa gandesti si sa vezi realitatea in aceasta lume a afacerilor , soferii trebuie sa mai gandeasca si logic, rational .......
    8 3
  • Hai sa vedem, care marci nu mai sunt in vreo alianță : Toyota, Honda, Mazda, Ford, BMW, Mercedes, Suzuki (cu toate ca au Maruti), Isuzu (deși nu sunt sigur), Tata Motor (deși au o asociere cu Fiat in India), Tesla.
    Care cu care vor face alianțe in următorii 5 ani?
    2 6
  • Johnny
    @xxx, Mazda, Honda, Suzuki si Subaru nu au nicio sansa dupa evolutia recenta, cateva din astea probabil vor fi inghitite de Toyota, Subaru e aproape.
    Cei care nu se electrifica vor disparea in 10 ani.
    Stellantis f probabil va avea succes, insa nu neaparat toate marcile lor
    9 3
  • peste 5 ani
    nu va exista oricum nici una din marcile astea.
    poate va scapa jeep si o va cumpara VW sau BMW sau alta marca serioasa.
    penibili frantuzi si italieni. cica fac masini...
    imi vine sa vars...
    3 18
  • Vor avea la bursa simbolul “STLA”? :)) Poate cumpara cineva din greseala Stellantis in loc de Tesla (TSLA).
    9 3
  • @adig01
    comentariul zilei :)))
    3 3
  • si uite asa vor mai disparea cateva marci.
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru