eRace: Două echipe se întrec pentru prima traversare a lumii cu o maşină electrică de serie

de Sebastian Toma
Luni, 13.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Două echipe luptă pentru titlul de prima traversare a globului cu un automobil electric de serie. Duelul are la bază un Tesla Roadster şi un Citroen C-Zero.

Esential 200 de zile va dura expediţia echipei din Franţa.
3 luni avans au avut francezii în faţa lui Rafael de Mestre.
Pe măsură ce timpul trece, din ce în ce mai puţine călătorii reprezintă o premieră mondială. Printre acestea se numără şi turul Globului cu o maşină electrică. În urmă cu şapte luni, un echipaj din Franţa îşi anunţa debutul în această competiţie. Între timp, un echipaj din Spania şi-a anunţat intenţia de a cuceri titlul de "prima maşină electrică de serie care face turul lumii". Echipa franceză este compusă din Xavier Degon şi Antonin Guy şi concurează cu un Citroen C-Zero. Între timp, spaniolii sunt reprezentaţi de Rafael de Mestre, care conduce un Tesla Roadster.

Francezii au plecat la drum pe 11 februarie 2012 din Strasbourg şi vor trece prin 17 ţări în 200 de zile, Rafael de Mestre a plecat din Barcelona şi a trecut prin Franţa, Elveţia, Germania, Statele Unite ale Americii, China şi Kazakhstan. Spaniolul va trece apoi prin Rusia, Ucraina, România, Ungaria, Austrai şi înapoi către Barcelona prin Elveţia şi Franţa.

Rafael de Mestre este stabilit în România şi lucrează pentru compania Tron IT Consulting şi furnizează consultanţă pentru companiile care au reţele mari de calculatoare.

Îniţial, cursa era doar contra timp, dar cele două echipe au ajuns să se lupte de la egal la egal. Mai precis, Citroenul C-Zero condus de Antonin Guy şi Xavier Degon a fost depăşit de Rafael de Mestre în China, în jurul datei de 23 iulie, cu toate că francezii au plecat la drum cu trei luni înaintea ibericului. Pe lângă cursa propriu-zisă, Rafael de Mestre vrea să dovedească faptul că un vehicul electric poate parcurge orice distanţă i se pune în faţă şi a participat la o serie de întâlniri cu posesorii de vehicule electrice din ţările pe care le-a vizitat.

Via Electric Odyssey | 1-erace 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru