Europenii cumpără tot mai multe modele Mercedes-AMG și BMW M

de Alexandru Monenciu
Luni, 09.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente statistici, vânzările diviziilor de performanță Mercedes-AMG și BMW M au crescut în Europa, în prima jumătate a anului 2023. SUV-ul G63 este cel mai comercializat model AMG pe Bătrânul Continent.

Americanii și, în special, europenii prind tot mai tare gustul modelelor de performanță care poartă emblema diviziilor BMW M și Mercedes-AMG. O arată cele mai recente statistici Jato Dynamics.

Spre exemplu, în prima jumătate a anului 2023, BMW M a comercializat 19.600 de exemplare în Europa, cu 58% mai multe decât în aceeași perioadă din 2022. De asemenea, 16.400 de unități au fost vândute în Statele Unite ale Americii.

Surprinzător, SUV-ul XM este un model foarte popular: 1.171 de exemplare au fost vândute în SUA până la finalul lunii iunie și tot cam atâtea în Europa.

De cealaltă parte, Mercedes-AMG a vândut 13.700 de unități în Europa, o creștere de 57% comparativ cu prima jumătate din 2022. Decapotabila Mercedes-AMG SL a avut destui clienți, dar nu îndeajuns pentru a depăși SUV-ul G63.

Potrivit statisticilor, 1 din 4 clienți au optat pentru celebrul off-roader.

via Motor1

Comentarii (7)

  • pai cum nu
    in conditiile unui trafic din ce in ce mai aglomerat in toata europa si prin urmare a vitezelor medii de deplasare in continua scadere, plus a poluarii din ce in ce mai acut resimtite in toate marile orase ale continentului, un amg sau un m e fix ce trebuie.
    7 8
  • Post pandemie multi oameni realizeaza ca viata e scurta si ofera ...surprize. Pentru ei, un M sau/si AMG poate fi : 'is now or never' ! (daca mai luam in considerare si 'apocalipsa termica' din 2035 cererea crescuta se explica si mai bine)
    12 1
  • Suspectez ca sunt cresteri similare si la vanzarile europene de 'RS' de la Audi ...
    8 1
  • Trilulilu
    Activa iau astea, majoritatea merg spre Dacia
    0 0
  • Trilulilu
    Câțiva iau astea, majoritatea merg spre Dacia
    2 0
  • pac si rata cade
    cred ca simt cum le fuge pamantul de sub picioare si pun mana pe o termica pana se mai poate.
    2 2
  • Mircea Badea
    pai daca tot cumpara masini uratesi afumate, macar sa fie si un pic sport...cat juma de electrica...
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru