Exerciţiu de imaginaţie: cum ar arăta maşinile Kia dacă ar fi autonome

de Daniel Popescu
Miercuri, 02.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia şi-a imaginat cum ar arăta modelele Niro, Sorento, Soul şi Sedona dacă ar avea funcţii autonome şi ar fi dedicate artiştilor şi oamenilor de afaceri.

Kia este unul dintre puţinii constructori care nu mizează în prezent pe dezvoltarea unor tehnologii autonome. De altfel, primele maşini Kia care se vor putea parca singure vor apărea abia în 2021, însă acest lucru nu împiedică constructorul sud-coreean să facă un exerciţiu de imaginaţie.

Cu ocazia salonului de tuning Specialty Equipment Market Association (SEMA) din Statele Unite, Kia a prezent 4 modele din gama actuală cu modificări care ar urma să fie introduse dacă acestea ar fi autonome.

Primul pe listă este Kia Niro Triathlon, un model dedicat atleţilor pentru relaxare înainte de competiţiile sportive. În acest sens, interiorul include un mic pat, un loc special amenajat pentru depozitarea bicicletei şi un dispozitiv de prindere pentru o tabletă. De asemenea, designul uşilor a fost modificat pentru ca acestea să se poată deschide la 90 de grade.

Continuăm cu Kia Sedona School of Rock, o versiune a minivanului pentru piaţa americană dedicată starurilor rock.

La interior, designerii au creat un spaţiu generos prin eliminarea contantului B, a direcţiei şi a schimbătorului de viteze, pentru ca pasagerii să-şi poată înregistra piesele chiar în maşină. În plus, există un spaţiu de stocare pentru chitare şi alte instrumente.

Nici iubitorii de schi nu au fost uitaţi. Pentru aceştia, Kia a dezvelit Sorento Ski Gondola, care primeşte şenile pentru a urca pe pârtie şi include spaţiu de stocare pentru schiuri, iar îndepărtarea montantului B a permis crearea unui portbagaj generos pentru echipament montan. La exterior, blocurile optice au fost vopsite în negru, argintiu şi portocaliu.

Kia Soul a primit un tratament asemănător şi este dedicat oamenilor de afaceri, motiv pentru care scaunele faţă sunt pozitonate invers, pentru ca maşina să se poată transforma într-un loc de întâlnire.

Via Kia

Comentarii (1)

  • Adevarul este ca modelul cu senile pare gandit special pentru artisti si oameni de afaceri ....
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru