Facelift-uri pentru Mercedes EQA și EQB: grile noi și mai multă autonomie

de Tiberiu Safta
Joi, 24.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a lansat o serie de actualizări pentru modelele electrice EQA și EQB. Noile modele primesc acum grile cu un design revizuit, sisteme multimedia îmbunătățite și autonomie mai mare.

Constructorul german tocmai a lansat noi versiuni actualizate pentru crossover-ul EQA și SUV-ul EQB, ambele electrice. Cele două modele primesc modificări estetice minore, dar și tehnologie la bord îmbunătățită, un sistem multimedia actualizat și, cea mai importantă noutate, mai multă autonomie.

GRILĂ NEAGRĂ NOUĂ, CU STELUȚE ILUMINATE

Cele două modele actualizate vor putea fi recunoscute ușor după noua grilă neagră, care renunță complet la accentele argintii. Alături de acest aspect, grilele sunt acum iluminate cu mici steluțe pe întreaga suprafață, în timp ce dunga iluminată care unește farurile este păstrată și aici.

SISTEM MULTIMEDIA ÎMBUNĂTĂȚIT

Pe lângă noutățile vizuale, cele două modele actualizate primesc acum în standard un ecran central de 10.25 de inch pentru sistemul multimedia. Acesta rulează cea mai nouă versiune a sistemului de operare MBUX și aduce 3 afișaje diferite, 10 opțiuni noi de culoare, dar și interfața Zero Layer, care simplifică navigarea prin meniuri.

De asemenea, sistemul suportă acum conexiune wireless cu Apple CarPlay și Android Auto, în timp ce trackpad-ul pentru navigarea în meniuri a fost eliminat. În locul său va putea fi folosită comanda vocală, care a fost și aceasta îmbunătățită.

Opțional, clienții noilor modele pot bifa sistemul audio Burmester, care primește tehnologia Dolby Atmos și alte sunete de relaxare accesibile în timpul condusului. Tot pe lista de opționale găsim și sistemul de controlare a vitezei Active Distance Assist Distronic, precum și un sistem de navigație cu realitate augmentată. În cazul celei din urmă dotări, aceasta poate fi bifată și pe baza unui abonament.

Alături de aceste noutăți, Mercedes-Benz mai precizează că senzorii exteriori și sistemele de asistență pentru parcare au fost și acestea îmbunătățite.

AUTONOMIE MĂRITĂ LA 536 DE KILOMETRI

Cea mai importantă noutate pentru noile modele actualizate este reprezentată de o autonomie mai mare, atât pentru versiunile cu două roți motrice, cât și pentru cele cu tracțiune integrală.

Astfel, noua versiune de bază EQA/EQB 250+ oferă acum o autonomie de 536 de kilometri în regim WLTP. Anterior, autonomia era de 506 kilometri.

Între timp, versiunile cu două motoare electrice garantează o autonomie de 448 de kilometri, ceea ce înseamnă un plus de 29 de kilometri. Mai mult, ambele modele actualizate beneficiază acum de sistemul de încărcare Plug & Charge, care scade ușor timpul de încărcare al bateriei.

La final, modelul EQB în versiunea cu 5 locuri poate fi echipat acum și cu un cârlig de remorcare. Anterior, această opțiune era disponibilă doar pentru versiunea cu 7 locuri.

Comenzile pentru noile versiuni actualizate ale lui EQA și EQB vor începe în toamna acestui an. Livrările vor începe în prima jumătate a lui 2024.

via Mercedes-Benz

Comentarii (2)

  • Octavian
    Arata OK , nimic schimbat . Un var de al meu si-o cumpărat acum un EQA 250 , dacă știam ca vine faceliftul ii ziceam sa mai aștepte câteva zile
    1 0
  • Penibil, arata ca un knockoff chinezesc.
    Mercedes e in cadere libera la design, nu au nici un dumnezeu.
    Ma uitam si la noul AMG. 3 dungute, absolut nimic la capitolul design al luminilor
    De unde au scos ei acele 3 liniute, ca nu exista nimic in istoria mercedes. Farurile si stopurile praf si cu o grila obosita.
    E ca si cum nu mai vor sa faca nimic, prostii sa plateasca.
    La aceste EQ_, la fel, dunga aia de led in fata e atat de amarata, zici ca e un caine plouat, trist si abandonat.
    E ca si cum europenii vor sa se saboteze..sau asa li se zice de la mai marii din china. Aia zic, vreti materie prima, dansati cum va cantam noi, si faceti masini urate. Sa nu mai rada lumea de masinile noastre urate.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru