Faceți cunoștință cu Nyobolt EV, o mașină sport electrică: baterie cu încărcare în 6 minute

de Tiberiu Safta
Miercuri, 14.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania britanică Nyobolt a dezvăluit un concept al unei mașini sport electrice, inspirat de prima generație Lotus Elise. Conceptul aduce o baterie revoluționară, care poate fi încărcată de la gol la 100% în doar 6 minute.

Nyobolt este un start-up din Marea Britanie care își propune să producă mașini sport electrice. Cu această ocazie, compania a dezvăluit primul său concept, botezat simplu Nyobolt EV. Acesta este inspirat din prima generație Lotus Elise, produsă între 1996 și 2000 și promite o baterie revoluționară, care se încarcă în doar 6 minute.

Acumulatorul din litiu-ion are o capacitate de 35 de kWh și îi oferă conceptului o autonomie de maxim 250 de kilometri. Nyobolt spune că bateria conceptului a fost testată riguros, astfel încât a fost supusă la nu mai puțin de 2000 de cicluri de reîncărcare rapidă. Chiar și după aceste teste, bateria nu și-a pierdut din capacitate și performanță, potrivit companiei.

Cu privire la restul mașinii, conceptul Nyobolt EV este un pic mai mare față de modelul din care se inspiră. Astfel, conceptul cu zero emisii este cu 100 de milimetri mai lat și cu 150 de milimetri mai lung decât prima generație Lotus Elise.

Caroseria cromată a lui Nyobolt EV este confecționată din fibră de carbon și are un aspect ceva mai agresiv, în special datorită prizelor de aer mai mari în față, dar și datorită elementelor aerodinamice sculptate în caroserie.

Grație materialelor ușoare, Nyobolt EV cântărește circa 1000 de kilograme.

Exteriorul este completat de jante de 19 inch, alături de faruri LED care au rol dublu de prize de aer. Și în spate avem aceeași situație, acolo unde cele 4 blocuri optice LED integrează astfel de prize de aer pentru răcire. De asemenea, în locul oglinzilor sunt montate camere desenate în formă aerodinamică, iar plafonul din fibră de carbon este detașabil.

Priza de încărcare este ascunsă elegant în montantul B, în partea dreaptă a conceptului, imediat după geamul lateral.

Deocamdată, nu există planuri pentru a transforma conceptul Nyobolt EV într-un model de serie. Totuși, compania britanică precizează că noul acumulator va fi produs începând din 2024 și va fi disponibil inclusiv pentru mărcile de volum.

via Nyobolt

Comentarii (10)

  • deci, se poate
    6 6
  • Un F1 face plinul un 2 secunde, se aplica termene și condiții ;) … ce au “uitat” ei să spună că trebuie conectata la reactorul nuclear, ceea ce găsești oriunde, plus va fi o tehnologie atât de accesibilă că va fi instalată si pe Spring “over the air” ca Bonus la achiziționarea a 4 anvelope noi.
    8 8
  • Asta nu e inspiratie, este Lotus Elise.
    Macar aia in america cand au facut Tesla Roadster acu vreo 2 decenii, au luat un Lotus Elise, dar l-au schimbat complet.
    Anyway, baterie 35Kw cam micuta.
    Rezulta un concum mediu de 14kw/100km, ceea ce nu e deloc bine pt ce ofera.
    Model 3 are asemanator, si e ditamai sedanul de clasa medie.
    https://ev-database.org/car/1555/Tesla-Model-3

    Pt un asa roadster mic cu baterie mica, trebuia sa aiba consum mediu de 10kw/100km
    6 0
  • @Dutz
    Boss, viata reala nu e cursa de F1. Ramai in canapea de duminica cu ochii la cursele tale.
    8 3
  • Mircea Badea
    deci nimeni de pe dreapta poate ce nu pot dinozaurii auto.
    qed! tehnologia e tinuta la sertar, trebuie interziceri mai aspre la termice.
    1 4
  • carcotasu
    Nyobolt EV ca Lotus Alpine 110 EV batea la ochi prea tare.
    2 1
  • M-ai “prins” Alin… nu am televizor in acest scop, adică nu am canale, abonamente șamd de 8 ani… si doamna ca mi l-a anulat a rămas blocată, credea ca merg la concurență…. am doar Netflix si ăla in evaluare pentru anulare.
    In rest citesc, chiar si despre F1… sau merg la un prieten de 2 ori pe luna când ceva merita sa belesc ochii, mai bine prin natura ;)
    3 2
  • Seriff
    @Alin, cum F1 nu e viata reala, nici stirea din articol nu va fi in viata reala, decat poate peste 100 de ani, nu o sa apuci tu vreodata sa incarci troaca ta electrica in 5 minute, nu veti apuca vreunul asa ceva, mai bine va grabiti sa va luati un diesel nou cat inca se mai fabrica, o sa imi multumiti mai tarziu.
    2 4
  • @Seriff
    Oare cum e sa iti incarci masina acasa, gratis?! Ah, stai ca nu ai statie de benzina in garaj, si nici rezerve de petrol dedesubt.
    Nici un om normal la cap nu are nevoie sa isi incarce masina personala in 2 secunde sau in 5 minute. La drum lung oricum faci pauza de 15-20 de minute la cateva ore de mers, ca nah, te plimbi, si o faci din placere, nu sa faci record pe traseu.
    1 1
  • @sheriff
    ce note aveai la bio si fizica? nu mai intreb unde
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru