Ferrari nu va produce modele cu patru portiere sau SUV-uri

de Dragoș Băltățeanu
Luni, 06.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În cadrul Salonului Auto de la Paris, Luca di Montezemolo a ţinut o ultimă conferinţă de presă în calitate de preşedinte al mărcii Ferrari. Printre altele, Montezemolo a declarat că Ferrari nu va construi modele SUV sau cu patru portiere.

Urmareste Automarket
Luca di Montezemolo şi Sergio Marchionne au organizat o conferinţă de presă în cadrul Salonului Auto de la Paris. A fost ultima apariţie pentru Montezemolo în calitate de preşedinte al mărcii Ferrari şi cu această ocazie a ţinut să clarifice câteva lucruri importante pentru viitorul mărcii din Maranello. În primul rând, preşedintele Ferrari a declarat că marca italiană nu va produce modele SUV sau cu patru portiere.
Ferrari se va concentra doar pe producţia de automobile performante cu două portiere. De asemenea, a anulat zvonul conform căruia Ferrari dezvoltă un motor de motocicletă cu doi cilindri în V.

Feature: Luca di Montezemolo, regele neîncoronat al maşinilor italiene

Urmareste Automarket
Alături de Montezemolo s-a aflat Sergio Marchionne, actualul preşedinte al grupului Fiat Chrysler.
Marchionne a ţinut să precizeze că este mulţumit cu actuala capacitate de producţie de la Ferrari de 7.200 unităţi şi a declarat că nu doreşte deocamdată creşterea producţiei la 10.000 de unităţi pe an aşa cum s-a vehiculat în presă.
Marchionne a mai spus că nu plănuieşte integrarea mărcii Ferrari în grupul Fiat Chrysler. 

Însă, Marchionne a mai spus că singurul obiectiv pentru Ferrari care nu poate fi negociat este revenirea în vârful clasamentului din Formula 1. 

Via Autocar

Comentarii (4)

 • Hm... nu spune ca nu vor produce modele electrice. :)
  3 5
 • In nomine Patris et Filii et Spiritus Sancti

  Ameeen!
  5 2
 • pai n-o sa fie SUV, o sa fie SAC sau alt acronim :-P
  7 3
 • Las' ca vine macaronaru' si rastoarna tot.
  6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru