Fiat-Chrysler, PSA, Ford și Volkswagen închid mai multe fabrici din cauza epidemiei de coronavirus: producție întreruptă în Italia, Spania, Franța și Germania

de Paul Cosma
Luni, 16.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat-Chrysler, PSA, Ford și Volkswagen au anunțat că vor închide mai multe fabrici europene din cauza epidemiei de coronavirus. Astfel, producția va fi întreruptă complet sau parțial în țări precum Italia, Spania, Franța, Germania, Serbia, Polonia și Slovacia.

UPDATE 16:05 - Grupul PSA a anunțat închiderea temporară a tuturor fabricilor sale din Europa, până în data de 27 martie.

Astfel, va fi suspendată producția în Franța (Mulhouse, Poissy, Rennes, Sochaux, Hordain), Spania (Madrid, Zaragoza, Vigo), Germania (Eisenach, Rüsselsheim), Marea Britanie (Ellesmere Port, Luton), Polonia (Gliwice), Portugalia (Mangualde) și Slovacia (Trnava).

Constructorii auto sunt nevoiți să oprească producția în anumite țări din cauza lipsei componentelor și pentru a proteja angajații de extinderea epidemiei de coronavirus.

Pe listă se înscriu Fiat-Chrysler (FCA), Ford și Volkswagen, care au anunțat întreruperi temporare ale mai multor uzine din Europa.

FCA a spus că, până în 27 martie, va închide fabricile din Italia (Melfi, Pomigliano, Cassino, Mirafiori, Grugliasco și Modena), precum și cele din Kragujevac (Serbia) sau Tychy (Polonia). Astfel, producția Ferrari și Maserati va fi și ea afectată.

Ford a spus că va închide fabrica din Valencia pentru o săptămână, după ce trei angajați au fost testați pozitiv cu coronavirus, astfel că restul personalului urmează să fie izolat.

La uzina spaniolă lucrează circa 7.000 de angajați ai constructorului american.

Volkswagen a transmis că va închide temporar uzina din Bratislava, după ce autoritățile slovace au anunțat stare de urgență. Măsura va afecta producția unor modele VW, Porsche, Audi, Skoda, Seat sau Bentley.

Via Reuters, Automotive News

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru