Fiul fondatorului Ferrari: "Nu se pune problema să ne vindem acțiunile"

de Sebastian Toma
Vineri, 20.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Piero Ferrari, fiul lui Enzo Ferrari, a declarat recent că nu are intenția să vândă acțiunile deținute de familia sa în lumina listării la bursă a companiei din Maranello.

Esential 10 la sută din acțiunile Ferrari sunt deținute de moștenitorul fondatorului.
Fiat Chrysler Automobiles se pregătește să listeze la bursă Ferrari drept companie independentă. În lumina acestor evenimente, moștenitorul lui Enzo Ferrari, Piero Ferrari, se declară hotărât să nu vândă acțiunile pe care le deține familia sa în cadrul companiei. După cum le-a declarat celor de la Reuters, fiul ilegitim al lui Enzo Ferrari, recunoscut oficial după decesul fondatorului constructorului din Maranello – conform legii italiene, nu a vândut până acum nicio acțiune din pachetul său de 10% din Ferrari Spa și nu intenționează să vândă nicio acțiune în viitor.

Luca di Montezemolo a părăsit Ferrari, dar trasează viitorul companiei

Sergio Marchionne, șeful FCA și al mărcii Ferrari, a anunțat la finele anului trecut intenția de a lista la bursă marca din Maranello ca o companie separată de concernul Fiat Chrysler Automobiles. Marchionne vrea să vândă aproximativ 10% din acțiunile Căluțului Cabrat, într-un efort pentru a strânge finanțările necesare planului ambițios de creștere al concernului pe care îl conduce. Faptul că moștenitorul fondatorului Ferrari deține tot 10% din acțiunile companiei a atras curiozitatea presei, dar declarația lui Piero Ferrari pare să fie fermă împotriva vânzării acțiunilor sale.

Sergio Marchionne a cumpărat acţiuni Fiat Chrysler Automobiles în valoare de 2.6 milioane de euro

Urmareste Automarket
Piero Lardi Ferrari este fiul lui Enzo Ferrari și al lui Lina Lardi, amanta fondatorului mărcii Ferrari.
Acesta a devenit moștenitorul lui Enzo Ferrari după decesul lui Dino, fratele său vitreg, care s-a stins din viață înainte să atingă vârsta de 30 de ani pe fondul unor complicații legate de o boală genetică. Piero Ferrari reprezintă în prezent bunurile familiei Ferrari și conduce producătorul Piaggio Aero, specializat în industria aerospațială, deși are și o funcție oficială în cardul companiei fondată de tatăl său.

Via Reuters | Sursă foto

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru