Sergio Marchionne demarează planul său de monetizare: Ferrari va fi listat la bursă în 2015

de Bogdan Mirică
Miercuri, 29.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sergio marchionne a decis să listeze la bursă 10% din acţiunile Ferrari. Deşi brandul italian a devenit independent, el va fi folosit pentru a aduce bani în vistieria Alianţei Fiat-Chrysler.

Pe măsură ce înaintăm către planul de creştere al grupului, este important să creştem valoarea companiilor pentru acţionarii noştri. Motiv pentru care Fiat-Chrysler şi Ferrari trebuie să urmeze căi diferite.

Sergio Marchionne
preşedinte Fiat-Chrysler şi Ferrari
Sergio Marchionne s-a ţinut de cuvânt şi nu a amestecat identitatea brandului Ferrari cu cea a grupului Fiat-Chrysler, pe care îl patronează. Mai mult, constructorul din Maranello a fost separat de Alianţă şi privit ca o entitate nouă, capabilă să se autosusţină, exact ceea ce îşi dorea şi Luca di Montezemolo înainte de a fi înlăturat.

Luca di Montezemolo a părăsit Ferrari, dar trasează viitorul companiei

Chiar şi aşa, Marchionne nu renunţă la planurile sale de a maximiza mercantilitatea unui brand atât de valoros precum Ferrari. Motiv pentru care a şi anunţat că 10% din acţiunile Căluţului Cabrat vor fi listate la bursă, într-un nou efort de a strânge finanţare pentru planul ambiţios de creştere al Alianţei Fiat-Chrysler.

Un plan care a fost estimat de acelaşi Marchionne la 61 de miliarde de dolari.

Potrivit oficialilor Ferrari, pachetul de acţiuni va fi listat la bursă anul viitor, urmând ca restul de acţiuni Ferrari (adică 90%) să fie împărţit între acţionarii Fiat-Chrysler, printre care şi familia Agnelli, cea care a fondat Fiat.

Urmareste Automarket
Marchionne visează să listeze cele 10 procente pe o bursă din Statele Unite şi pe una din Europa, sperând să poată obţine aproximativ 2.5 miliarde de dolari.
banii vor fi folosiţi şi pentru a achita o parte din datoriile Alianţei. potrivit analiştilor din piaţă, Marchionne a scos la vânzare „bijuteria coroanei Fiat”.

via automotive news & bloomberg

Comentarii (1)

  • La cat e de incompetent "Macarionari", poate fi un avantaj pt Ferrari. Pe de alta parte, grupul Fiat, fara Ferrari e echivalent cu o firma de catgoria TATA, avand in vedere ca Lancia, Alfa Romeo nu mai exista :-(
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru