Ford a accelerat dezvoltarea lui Fiesta WRC pentru sezonul 2011

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 19.03.2010
Ford a anuntat ca inginerii diviziei sale de motorsport au accelerat dezvoltarea lui Fiesta RS WRC, model care va concura in editia 2011 a campionatului WRC.

Oficialii Ford au anuntat ca inginerii sai au accelerat dezvoltarea versiunii WRC a lui Fiesta pentru editia 2011 a acestui campionat. Inginerii Ford au fost nevoiti sa faca acest pas la doar cateva zile de la aprobarea noilor reglementari FIA pentru motorizarile introduse in WRC. Astfel, consiliul mondial FIA a decis introducerea unui motor de 1.6 litri supraalimentat, care poate fi dezvoltat in baza unui motor existent in gama producatorului respectiv sau dezvoltat separat pentru a fi in concordanta cu noile reglementari. Decizia aceasta a fost precedata de un anunt facut in decursul anului trecut, care spunea ca noua categorie in WRC pentru sezonul 2011 va fi bazata pe reglementarile S2000.

Ford Fiesta RS WORC este inlocuitorul lui Focus RS World Rally Car, model care a debutat in 1999 si a castigat 42 de premii in decursul carierei sale. Modelul a reusit sa castige premiul pentru constructori in 2006 si 2007, iar 121 de competitii consecutive au fost finalizate pe puncte pentru Focus RS WRC, un record care dateaza de la inceputul sezonului 2002.

Fiesta RS WRC va fi bazata pe Fiesta S2000, model care a fost lansat in 2009 si a castigat cursa de debut in care a participat – legendarul raliu de la Monte Carlo.

Pe langa noua motorizare, Ford va opera o serie de modificari la nivelul aspectului lui Fiesta RS WRC, pentru a face modelul mai atragator pentru spectatori si mai asemanator cu versiunea de strada a lui Fiesta.

Via | Ford | Foto: Ford Fiesta S2000 IRC

Comentarii (1)

  • ........
    .............
    graba strica treaba
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru