Ford dezvăluie câteva noutăți pentru gama de electrice: "Încărcarea va fi simplificată, iar mașinile vor primi update-uri prin internet"

de Daniel Popescu
Vineri, 16.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford susține că mașinile sale electrice vor beneficia de o experiență simplificată de încărcare acasă și pe drum și că acestea vor primi update-uri software prin internet.

Ford a renunțat la producția lui Focus Electric pentru piața europeană ca urmare a vânzărilor modeste, însă constructorul american are planuri importante în acest segment.

În așteptarea SUV-ului electric promis pentru 2020, Ford oferă acum câteva detalii despre tehnologiile de care va beneficia acesta. Astfel, americanii susțin că încărcarea mașinii va fi una foarte simplă și promit că aceasta va primi update-uri software prin internet.

"Regândim experiența de a deține o mașină electrică pentru a fi mai simplă decât în cazul mașinilor cu motor cu combustie internă. Vom face din încărcare o experiență fără efort acasă și pe drum și vom oferi update-uri software prin internet pentru a îmbunătăți funcțiile", afirmă oficialii Ford.

Viitorul SUV electric pregătit de Ford va avea o autonomie oficială de 480 de kilometri și va fi urmat de alte 5 modele electrice până în 2022.

De asemenea, Ford s-a implicat și în dezvoltarea unei rețele europene de stații de încărcare prin intermediul unui parteneriat cu BMW, Daimler și Volkswagen. Cei 4 constructori au fondat compania Ionity, care va dezvolta o rețea care va ajunge la 400 de stații de încărcare în 2020.

Primele puncte de încărcare vor fi disponibile în Germania, Austria și Norvegia.

Via Electrek

Comentarii (2)

  • cand vad atatea stiri legate de full-electric, ma gandesc de ce naiba se mai chinuie cu hibride si hidrogen....
    3 1
  • mircea badea
    de ce nu au suv-urile autonomie dubla? ca doar sunt mai mari, au unde baga baterii, nu?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru