Ford confirmă un SUV electric cu autonomie de 480 de kilometri: "Tinerii vor SUV-uri ecologice"

de Mircea Meşter
Joi, 02.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford mizează pe SUV-uri în următorii ani, iar cea mai bună dovadă în acest sens este dezvoltarea unui SUV full-electric care va avea o autonomie maximă estimată de 480 de kilometri.

După ce la începutul lunii ianaurie a anunțat că dezvoltă o strategie electrică coerentă pentru viitorii ani, Ford reconfirmă astăzi printr-un comunicat de presă faptul că SUV-urile vor juca un rol important în perioada următoare pentru constructorul american. Mai mult, compania americană confirmă faptul că va avea în gamă până în anul 2020 un SUV 100% electric care va avea o autonomie estimată de 480 de kilometri.

În apărarea asaltului zonei de SUV-uri, Ford aduce statistici care spun că generația tânără - așa numiții Millennials, persoane între 17 și 34 de ani - este foarte deschisă la achiziția acestui tip de mașini pe măsură ce emisiile și consumul încep în timp să scadă. 

Conform cifrelor înregistrate în 2016, vânzările de SUV-uri la nivel european au crescut cu 21%, adunând în total mai mult de un sfert din vânzările de mașini noi de pe Continent. În același timp, vânzările SUV-urilor Ford (EcoSport, Kuga și Edge) au crescut cu 31%. 

Comentarii (5)

  • tinerii manelisti poate. sau tinerii salbatici vor in padure, deci suv.
    3 5
  • Mie tot Bronco imi place cel mai mult.... E drept, numai sunt asa de tanar -::)))

    De regula oamenii vor ce li se spune ca trebuie sa vrea. Se creaza in media un curent "eco", apare in a doua cea mai mare tara poluatoare din lume un "dieselgate" si, brusc, oamenii vor masini electrice, fara sa se gandeasca la faptul ca, intr-un procent important, producerea energiiei electrice de care au nevoie sa-si incarce masinile genereaza poluare.
    10 5
  • @mishazaitev Nu mai vorbi aiurea. In primul rand idea cu masinile electrice din punct de vedere eco e ca nu se va mai produce smog in orase si asta inseamna ca tu si noi toti o sa fim mai sanatosi. In al doilea rand poluare fonica se reduce. In al treilea rand sursele de energie nepoluante iau avand, inclusiv instalarea de panouri fotovoltaice pe case. Si pentru ca e clar ca la Statele Unite te-ai referit, afla cu acolo un sfert din energia electrica vine din surse nepoluante, iar SUA e o tara extrem de mare.
    9 4
  • @Nicu

    Amice, in primul rand, nu te inflama. Faptul ca avem puncte de vedere diferite , nu ma indreptateste sa afirm despre tine ca vorbesti aiurea.
    In al doilea rand USA este al doilea mare poluator mondial dupa China si a fost depasita doar in ultimii ani. Faptul ca America nu este semnatara tratatului impotriva poluarii de la Kyoto este elocvent in acest sens.
    In al treilea rand, faptul ca un sfert din energia produsa este verde nu inseamna nimic. atata vreme cat celelte trei sferturi reprezinta energie obtinuta din surse poluante.

    In al treilea rand, datoriata fiabilitatii masinilor americane pe care eu o admir foarte tare, America este tara dezvoltata economic cu cel mai mare numar de masini vechi pe strazi. Nu stiu in care tara dezvolttata mai vezi atatea masini din anii '70 si chiar mai vechi in functiune si utilizate in viata de zi cu zi.

    In al patrulea rand, ar trebui sa vezi cat de poluanta este producerea e electrocasnice de exemplu si, mai ales, depozitarea si distrugerea celor la care oamenii au renuntat.

    Doar de bine sa auzim!
    4 4
  • de ce se anunta autonomie "maxima" si nu minima 480
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru