Ford dublează bugetul de investiții în mașini electrice: 22 de miliarde de dolari până în 2025

de Paul Cosma
Vineri, 05.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunțat dublarea investițiilor în dezvoltarea mașinilor electrice, noul buget fiind de 22 de miliarde de dolari până în 2025.

În ciuda pierderilor de aproape 3 miliarde de dolari pe care le-au raportat în ultimul trimestru din 2020, americanii de la Ford sunt hotărâți să-și continue planul pe termen lung privind vehiculele electrice, conectate și autonome. 

Un buget de 22 de miliarde de dolari până în 2025 va aloca Ford în scopul dezvoltării mașinilor electrice, dublu față de cât anunțase inițial. Alte 7 miliarde sunt destinate investițiilor în noi tehnologii. 

“Dacă electricele vor continua pe același trend ascendent, vrem să fie foarte clar că nu vom face niciun pas în spate,” au transmis oficialii Ford. 

Pe lista Ford se numără dezvoltarea de noi modele electrice și creșterea capacităților de producție. Bugetul menționat nu include și înființarea unor linii de producție pentru baterii, iar Ford spune că pregătește mai multe parteneriate în acest sens, pe care le va detalia în viitorul apropiat. 

Producătorul american subliniază că investițiile vizează și vehiculele hibride, însă electricele sunt prioritare. 

Via Reuters

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Ford au început timid şi încă sunt cu "Dacă... "

    Cred că îmbătaţi de locul 1 cu Ford F150 uită de electrificare sau o văd ca o vrăjeală...

    Rivian truck şi Cyber-truck o să îi facă un mare duş rece lui Ford.
    3 15
  • Johnny
    Slabut Ford. Ei mizeaza pe platforma VW si prea putin au investit pana in prezent. Nu ai cum sa te mentii in top 10 fara ca sa fi printre primii care inoveaza sau investeste in tehnologii noi.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru