Ford lansează ediția specială GT Heritage Edition Holman Moody

de Tiberiu Safta
Luni, 11.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a lansat o nouă ediție specială din seria Heritage Edition pentru modelul GT. Noua ediție este vopsită într-o culoare aurie, similară cu cea folosită la modelul GT40 care a terminat pe podium în cursa de 24 de ore de la Le Mans din 1966.

Anul acesta, Ford va renunța la exclusivistul GT după 5 ani de producție. Cu toate acestea, constructorul american a lansat o nouă ediție limitată a supercarului, care face parte din seria Heritage Edition. De data aceasta, mașina este vopsită în culorile purtate de un GT40 original, care a terminat pe locul al treilea în ediția din 1966 a faimoasei curse de 24 de ore de la Le Mans.

Astfel, noul GT Holman Moody este vopsit într-o culoare aurie în combinație cu accente roșii și cu numărul 5 desenat pe capota față și pe uși. Mai multe elemente, ca oglinzile, jantele de 20 de inch, prizele de aer și capota spate sunt confecționate din fibră de carbon.

Inclusiv scaunele sunt făcute din același material și îmbrăcate în Alcantara. Tot în habitaclu sunt prezente numeroase finisaje de carbon la uși, planșa de bord și la consola centrală. Pentru a se asorta cu exteriorul, scaunele au cusături aurii.

Motorul rămâne neschimbat, fiind vorba despre propulsorul V6 EcoBoost de 3.5 litri, care dezvoltă 660 de cai putere.

Noua ediție specială va fi prezentată și în cadrul Salonului Auto de la New York, alături de mașina originală din 1966. Ultimele exemplare Ford GT vor fi produse în decembrie.

via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru