Ford Mondeo va fi primul model al mărcii oferit în Europa cu faruri full-LED

de Sebastian Toma
Luni, 04.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
A patra generaţie a lui Ford Modeo va fi oferită cu blocuri optice full LED. Mondeo va fi primul model al americanilor oferit în Europa cu această dotare.

Esential 240 CP va dezvolta cea mai puternică versiune a viitorului Ford Mondeo, echipată cu motor 2.0 EcoBoost.
Ford va oferi noul Mondeo şi în compania blocurilor optice cu LED-uri. A patra generaţie a lui Mondeo va fi primul model al mărcii americane oferit în Europa cu faruri full-LED şi beneficiază de această dotare atât din considerente estetice, cât şi datorită performanţelor asigurate de această tehnologie. Mai precis, LED-urile oferă un nivel superior de luminozitate cu o fracţiune din consumul de energie al becurilor obişnuite, în timp ce designerii au la dispoziţie o unealtă suplimentară pentru modificarea aspectului berlinei de clasă medie propusă de marca americană.

Ford Vignale: „Clienţii noştri vor avea garantată pe viaţă spălarea maşinii”

Faţă de blocurile optice convenţionale, farurile echipate cu LED pot să fie mai subţiri şi să aibă forme complet diferite de cele găsite la tehnologia becurilor incadescente. Datorită acestor faruri, designerii pot să lase impresia că maşina este mai joasă, iar aerodinamica este îmbunătăţită datorită formei schimbate a blocurilor optice. După cum explică Paul Wraith, responsabil de design de la Ford, sistemul de iluminare nu mai este doar un element funcţional, ci schimbă complet aspectul unei maşini, iar forma fasciculului luminos emis de faruri determină caracterul vehiculului.

Lansarea noului Ford Mondeo, amânată până la finalul lui 2014

Noua generaţie a lui Ford Mondeo va debuta pe piaţă la finele anului curent.
Aşa arată versiunea de serie destinată pieţei europene.

Urmareste Automarket
Reprezentanţii Ford nu au specificat încă dacă farurile cu LED vor fi oferite opţional sau standard pentru noul Mondeo. A patra generaţei a modelului de clasă medie de la Ford va debuta pe piaţă în decursul anului curent. O declaraţie a lui Chris Hamilton, şeful departamentului de design al Ford Motor Company, sugerează posibilitatea ca aceste blocuri optice cu LED să fie standard, deoarece oficialul mărcii afirmă că formele proiectoarelor şi farurilor ar fi fost "imposibile cu tehnologia halogen".

Ford Mondeo - primele imagini ale noii generaţii pentru Europa

Via Autojournal.fr

Comentarii (12)

  • rotila
    fugiti si luati tipul vechi la oferta.
    asta nou o sa plece de la 30k precum passatul care e mai scump cu 50%
    24 3
  • Pentru redactia Automarket - este a cincea generatie. MK5 - cum stiu posesorii de Mondeo. Va rog sa ma corectati daca gresesc.
    11 1
  • gigi_frana
    nu m-ar mira s-o ia si Ford razna, avand in vedere "tendintele" de pe la Opel,VW,etc.

    sper totusi ca Mondeo sa-si mentina traditia de masina mai rezonabila in segment, mai ales ca modelul nou chiar arata bine si promite multe
    17 5
  • @Rareş

    Este denumit MK V deoarece facelift-ul primei generaţii a fost botezat MK II, iar a doua generaţie a fost numită MK III, aşa că au fost nevoiţi să treacă la "5" pentru denumirea internă a celei de-a patra generaţii.
    14 1
  • Brembo
    Mondeo e peste orice Passat
    26 18
  • Yosemite
    Arata tare bine noul Mondeo,pt mine e cea mai frumoasa masina din segment.Pacat ca cei de la Ford il aduc pe piata asa tarziu.
    13 8
  • Pana se va incepe comercializarea modelului in Europa, in SUA apre Facelift.
    15 0
  • Cineva
    Parca a dat faliment fabrica in care trebuia sa-l fabrice... Mai au fabrici deschise in Europa? ha!
    10 17
  • @Sebastian - draga Sebastian - nu stiam aceasta informatie. Toti posesorii de Mondeo stiu ca masina este acum in pragul celei de-a cincea generarie, nu cum spun cei de la site-ul francez de unde ati preluat articolul. De asemenea si pe Wikipedia la Mondeo - tot la a cincea generatie au ajuns si eu. Dar repet - daca este asa - nu ma "cert" cu voi.

    Seara buna
    7 1
  • @Cineva - salut - nu au dat faliment fabricile din Europa. Modelul Mondeo se va produce tot in Belgia. Uite un link cu fabricile Ford din lume :
    http://corporate.ford.com/our-company/operations-worldwide
    si http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Ford_factories
    5 5
  • it's a fact @Rares
    http://www.automarket.ro/stiri/ford-inchide-trei-fabrici-in-europa-dupa-genk-urmeaza-southampton-si-47499.html

    "Reprezentanţii Ford susţin că au fost obligaţi să ia aceste măsuri deoarece cererea pentru automobile noi pe piaţa din Europa a atins cel mai scăzut nivel din ultimii 20 de ani, iar ultimii cinci ani au marcat o scădere de 20% a cererii pentru automobile Ford."
    3 1
  • Rares, noul model Mondeo se va produce la Valencia, anteriorul a fost produs la Genk, fabrica ce se va inchide pana la sfarsitul anului. De asemenea S-Max si Galaxy vor fi produse la Valencia.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru