Ford Mustang este maşina clasică cea mai dorită de europeni

de Mircea Meșter
Joi, 26.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Formele musculoase ale lui Ford Mustang nu i-au fermecat doar pe americani. 35% dintre europenii care au răspuns la un sondaj online au declarat că modelul american este maşina clasică visată dintotdeauna.

Mustang este mai mult decât o maşină, e libertatea pe un drum deschis şi spiritul şofatului sportiv.


Ford Mustang este cea mai dorită maşină clasică în Europa. Cel puţin aşa susţine un studiu realizat de portalul AutoScout24, în urma căruia modelul creat de Ford şi lansat pe piaţă în 1964 a reuşit să le ia faţa unor modele care au făcut istorie pentru mărcile lor, cum sunt BMW M1 sau Volkswagen Beetle

Ford Mustang a câştigat la distanţă considerabilă competiţia cu cele două modele clasice europene, 37% din cei 75.000 de participanţi la sondaj susţinând că maşina clasică a visurilor lor este Mustang. BMW M1 a adunat 20% dintre voturi, în timp ce Beetle a încheiat podiumului cu 11% dintre sufragii.

Esential 1964 este anul lansării oficiale a lui Ford Mustang. Cu doi ani înainte, în 1962, Ford prezenta prototipul Mustang 1 la MP al Statelor Unite de la Watkins Glen.
Ford Mustang - model care va fi adus oficial de Ford şi în Europa începând cu anul viitor - împlineşte 50 de ani de existenţă în 2014, fiind una dintre maşinile care au colorat istoria şi cultura auto americană a celei de-a doua jumătăţi a veacului trecut.
"Mustang este mai mult decât o maşină, e libertatea pe un drum deschis şi spiritul şofatului sportiv. Mustang a fost, de aproape o jumătate de secol, o parte importantă a culturii auto globale şi este unul dintre modelele cele mai recognoscibile la nivel mondial", susţine Roeland de Waard, vicepreşedinte de marketing şi vânzări Ford of Europe.

via Newspress (înreg)

Comentarii (8)

  • Razvan
    Nu e cea mai performanta masina, nu e cea mai frumoasa, dar are ceva irezistibil. Are personalitate!
    18 3
  • inexorabil
    Dar, la noi, care o fi procentajul real al admiratorilor legendarului model?...Judecand dupa numarul de postari de pana acum, as fi tentat sa cred ca noi avem treaba cu muscle-head, nu cu muscle-car...
    Ford Mustang este mai mult decat o masina "rebela": un modus-vivendi. N-a avut V8-uri la fel de puternice precum, de exemplu, cele ale lui Oldsmobile 88, dar a reprezentat tot ce-a fost mai pur si mai frumos in industria auto de neuitat a Americii secolului XX...O tempora!
    11 5
  • Frumos, simplu si de negasit i prezent.
    8 4
  • Filmele astea...!!! Hollywood-ul e de vina!
    11 2
  • Mustang
    Cu siguranta cea mai frumoasa masina americana ever, in special prima generatie ! ;)
    6 3
  • AndreiRN
    Vrabia malai viseaza.
    Dar e una din putinele masini din lume la care valoarea creste de la an la an mai rapid decat inflatia.
    9 1
  • ati condus vre-o data asa ceva ? .... barca grea si puturoasa
    unde e sportivitatea la masina asta ?
    facut legenda doar in filme
    Alfa sunt mult mai faine si nu are V8
    0 2
  • Mustang
    @mihai invata istoria marcii si dupa sa revi :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru