Ford Mustang Mach-E primește baterii noi, mai durabile și cu încărcare mai rapidă

de Tiberiu Safta
Joi, 16.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunțat oficial că va introduce baterii noi pentru modelele sale electrice actuale și viitoare. Noile baterii, de tipul LFP, sunt mai durabile, au costuri de producție mai mici și timpi de încărcare mai mici. Primul model care primește aceste baterii noi este Mustang Mach-E.

Începând din acest an, Ford va introduce un nou tip de acumulatori pentru modelele sale electrice vândute în Europa și în Statele Unite. Mai exact, este vorba despre noile baterii de tip litiu-fier-fosfat sau LFP, pe scurt.

Față de bateriile de tipul nichel-cobalt-mangan, acumulatorii LFP sunt mai durabili și pot fi încărcați mai des și mai rapid, având o rată de uzură mai mică. Pe lângă asta, bateriile LFP folosesc un număr mai redus de materiale rare, de unde rezultă costuri mai mici de fabricație.

Nu în ultimul rând, acumulatorii LFP promit și caracteristici unice de performață care să se preteze mai bine preferințelor clienților.

Primul model care va primi acest nou tip de acumulatori este Mustang Mach-E, începând din acest an. Următorul model va fi F-150 Lightning, care va primi baterii LFP începând de anul viitor.

Alături de acest anunț, Ford a investit 3.5 miliarde de dolari pentru construirea primei sale fabrici de astfel de baterii.

Noua uzină va fi construită în statul Michigan din SUA și își va începe activitatea în 2026.

via Ford

Comentarii (7)

  • Mircea Badea
    sunt mai bune decat cele de pe tesla?
    2 4
  • Înseamnă că și prețul o sa fie mai mic - al mustangului
    6 0
  • Mai au și chinezii pe Seres astfel de baterii dar din câte am înțeles sunt mai grele decât cele cu Li-ion.
    6 0
  • @Mircea Badea si @r

    ca performante nu se compara cu tesla.

    doar ca LFP nu este totusi o tehnologie rea deloc. e adevarat, sunt mai grele, si asta ar fi cam singurul dezavantaj, dar ca punct forte al acestui tip de baterie ar fi rezistenta de orice tip.
    8 0
  • O foarte buna veste pentru cei care au deja masina… cred ca se simt foarte bine.
    La fel si cu aproape toți cei care își iau acuma electrică când in general bateriile nu sunt dezvoltate suficient. Clar ajung Electricele ca telefoanele mobile in 3 maxim 4 ani adios… complet uzate moral.
    4 7
  • Sunt ceva mai grele şi se încarcă ceva mai lent, dar sunt mai ieftine
    2 0
  • Profu' de logica
    Titlul parca e scris de Edikkk.
    Baterii cu incarcare "mai rapida".
    Adica alea de acum se incarca rapid! Ba baieti, sa fim seriosi. Numai rapida nu se poate numi incarcarea bateriilor actuale. Si astea noi de mustang sunt si mai rapide. Ha ha ha. Ma stric de ras. Prostia progresistilor pensati care inghit pe nemestecate propaganda asta penibila ma distreaza din ce in ce mai mult.

    PS umplerea rezervorului meu cu combustibil lichid s-ar numi dupa astia cu incarcare mai hipersonica ultra superluminica.
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru