Baterie

Joi, 23 Noiembrie 2023 | Tehnologie

Suedezii anunță o baterie revoluționară, alcătuită din celule de sodiu-ion. Va fi mai accesibilă

Compania suedeză Northvolt a anunțat că a dezvoltat un nou tip de baterie pentru mașini electrice, care promite să fie revoluționară. Noua baterie conține celule din sodiu-ion în loc de litiu-ion, ceea ce va duce la reducerea costurilor de producție și la micșorarea dependenței de metale rare.
Joi, 16 Februarie 2023 | Masini electrice si hibride

Ford Mustang Mach-E primește baterii noi, mai durabile și cu încărcare mai rapidă

Ford a anunțat oficial că va introduce baterii noi pentru modelele sale electrice actuale și viitoare. Noile baterii, de tipul LFP, sunt mai durabile, au costuri de producție mai mici și timpi de încărcare mai mici. Primul model care primește aceste baterii noi este Mustang Mach-E.
Luni, 12 Decembrie 2022 | Masini electrice si hibride

BMW lucrează la o baterie revoluționară: cu 50% mai ieftină, cu 30% mai multă autonomie

Constructorul bavarez este pe cale să lanseze o baterie nouă pentru mașinile electrice, care promite să fie revoluționară. Noul acumulator promite să ofere cu 30% mai multă autonomie și să fie, simultan, mai ieftin cu 50% față de actuala generație a bateriilor. Noul acumulator va fi prezent la viitoarele modele electrice Neue Klasse.
Vineri, 17 Iunie 2022 | Tehnologie

Tehnologie revoluționară de încărcare: o baterie poate ajunge la 98% în doar 10 minute

Un startup american, numit Enovix, a dezvoltat o baterie pentru vehicule electrice, care se poate încărca aproape complet în doar 10 minute. Arhitectura bateriei este realizată din catozi și anozi din siliciu, organizate într-o arhitectură cu celule 3D.
Vineri, 28 Ianuarie 2022 | Industrie

O companie din China a lansat un serviciu de înlocuire rapidă a bateriilor

Compania chinezească CATL a lansat un serviciu de battery sharing, numit Evogo. Serviciul va fi disponibil în China și promite un acumulator eficient și universal care le va face viața mai ușoară posesorilor de vehicule electrice.
Joi, 23 Septembrie 2021 | Industrie

Bateria viitorului: nu folosește pământuri rare și se încarcă în 90 de secunde

Mahle Powertrain și Allotrope Energy au dezvoltat o baterie litiu-carbon care nu folosește pământuri rare și care se încarcă foarte rapid. Acumulatorul combină avantajele unui supercapacitor cu cele ale unei baterii litiu-ion.
Vineri, 17 Septembrie 2021 | Industrie

Bateriile uzate ale mașinilor electrice Hyundai, refolosite în parcuri fotovoltaice

Hyundai a semnat un memorandun de înțelegere cu doi giganți din domeniul energiei verzi pentru a le oferi o nouă viață bateriilor după ce nu mai pot fi folosite de mașinile cu zero emisii. Cei trei vor să vadă dacă acestea pot fi utilizate în cadrul parcurilor fotovoltaice.
Miercuri, 08 Septembrie 2021 | Industrie

Toyota: Investiții de 14 miliarde de dolari în dezvoltarea bateriilor până în 2030

Mai marii Toyota au anunțat investiții de 14 miliarde de dolari în dezvoltarea bateriilor până în 2030. În acest fel, Toyota speră la o reducere cu 50% a costului de producție a acumulatorilor, până la jumătatea acestui deceniu.
Duminica, 17 Mai 2020 | Masini electrice si hibride

Detalii despre SUV-ul electric Ford Mach-E: o încărcare de 10 minute la o stație Ionity poate asigura o autonomie de 120 de kilometri

Ford anunță că SUV-ul electric Mach-E poate oferi o autonomie de 120 de kilometri dacă bateria este încărcată 10 minute la una din stațiile rețelei europene Ionity. Constructorul susține că, astfel, timpul de încărcare a fost îmbunătățit cu 30% față de estimările inițiale.
Joi, 13 Iunie 2019 | Masini electrice si hibride

Noi detalii despre modelul electric de oraș Honda e: baterie de 35.5 kWh cu autonomie de 200 de kilometri și tracțiune spate

Honda a anunțat că modelul electric de oraș Honda e va avea o baterie de 35.5 kWh cu autonomie de 200 de kilometri și tracțiune spate. Puterea motorului electric încă nu a fost dezvăluită. Japonezii susțin că au primit peste 31.000 de comenzi pentru Honda e de la clienții europeni.
Joi, 05 Mai 2016 | Tehnologie

Descoperirea care ar putea revoluţiona maşinile electrice peste 20 de ani: Toyota dezvoltă baterii pe bază de magneziu

Toyota a descoperit modalitatea prin care ar putea crea o baterie pe bază de magneziu care să ofere o autonomie mai mare pentru maşinile electrice. Tehnologia ar putea avea nevoie de 20 de ani pentru a debuta pe piaţă.
Marti, 11 Octombrie 2011 | Tehnologie

Nissan a inventat sistemul care încarcă maşina electrică în 10 minute

Nissan a anunţat dezvoltarea unui încărcător auto care poate alimenta complet bateria unui vehicul electric în doar 10 minute.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Sambata, 13 August 2011 | Industrie

GM încheie un contract cu A123 Systems pentru baterii litiu-ion NanophosphateY

General Motors a semnat un contract cu producătorul de baterii A123 Systems. Aceştia din urmă le vor furniza celor de la GM baterii litiu-ion NanophosphateY care vor fi utilizate în cadrul viitoarelor modele electrice produse de gigantul american.
Duminica, 02 Mai 2010 | Modele noi

Primele imagini cu Atomik 500, versiunea electrica a lui Abarth 500

Oficialii Atomik au prezentat primele imagini cu versiunea electrica a lui Abarth 500.
Joi, 15 Aprilie 2010 | Mediu

Japonia: Honda a prezentat primul sau scuter electric de serie

Oficialii Honda au prezentat primul lor scuter electric. Botezat EV-neo, scuterul va avea o autonomie de 30 de kilometri si va putea rula cu 48 km/h.
Sambata, 19 Decembrie 2009 | Tehnologie

Masinile electrice vor putea fi incarcate wireless

Compania americana Evatran a creat un sistem cu ajutorul caruia masinile care utilizeaza motoare electrice vor putea fi incarcate fara utilizarea cablurilor de alimentare.
Joi, 10 Decembrie 2009 | Tehnologie

Porsche a gasit un inlocuitor litiu-ion pentru clasicele baterii pe acid

Porsche a dezvoltat o baterie litiu-ion pentru electromotor. Aceasta este cu 10 kilograme mai usoara si costa 1700 de dolari.
Marti, 22 Septembrie 2009 | Modele noi

Rolls Royce: "Un Phantom electric ar fi ideal"

Rolls Royce isi doreste un Phantom electric, motivat de usurinta cu care ar putea lua nastere aceasta versiune. Proiectul ar trebui insa sa primeasca acordul BMW.
Vineri, 10 Iulie 2009 | Autoipoteze

Versiunea electrica a lui Mercedes SLS vine in 2015

Mercedes SLS eDrive, versiunea electrica a supercarului german, ar putea debuta pe piata in 2015 cu o putere de 532 cai si un cuplu de 880 Nm.
Miercuri, 08 Iulie 2009 | Industrie

Renault-Nissan va construi patru fabrici de baterii litiu-ion in Europa

Alianta franco-japoneza isi propune sa construiasca in Europa patru uzine capabile sa produca baterii litiu-ion. Marea Britanie, Spania, Portugalia si Franta sunt principalele tari candidate.

Tag-uri similare

Mercedes, Volkswagen, Renault, Porsche, Nissan, Opel, Tesla, productie, Germania, Concept
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru