Baterie

Joi, 23 Septembrie | Industrie

Bateria viitorului: nu folosește pământuri rare și se încarcă în 90 de secunde

Mahle Powertrain și Allotrope Energy au dezvoltat o baterie litiu-carbon care nu folosește pământuri rare și care se încarcă foarte rapid. Acumulatorul combină avantajele unui supercapacitor cu cele ale unei baterii litiu-ion.
Vineri, 17 Septembrie | Industrie

Bateriile uzate ale mașinilor electrice Hyundai, refolosite în parcuri fotovoltaice

Hyundai a semnat un memorandun de înțelegere cu doi giganți din domeniul energiei verzi pentru a le oferi o nouă viață bateriilor după ce nu mai pot fi folosite de mașinile cu zero emisii. Cei trei vor să vadă dacă acestea pot fi utilizate în cadrul parcurilor fotovoltaice.
Miercuri, 08 Septembrie | Industrie

Toyota: Investiții de 14 miliarde de dolari în dezvoltarea bateriilor până în 2030

Mai marii Toyota au anunțat investiții de 14 miliarde de dolari în dezvoltarea bateriilor până în 2030. În acest fel, Toyota speră la o reducere cu 50% a costului de producție a acumulatorilor, până la jumătatea acestui deceniu.
Duminica, 17 Mai 2020 | Masini electrice si hibride

Detalii despre SUV-ul electric Ford Mach-E: o încărcare de 10 minute la o stație Ionity poate asigura o autonomie de 120 de kilometri

Ford anunță că SUV-ul electric Mach-E poate oferi o autonomie de 120 de kilometri dacă bateria este încărcată 10 minute la una din stațiile rețelei europene Ionity. Constructorul susține că, astfel, timpul de încărcare a fost îmbunătățit cu 30% față de estimările inițiale.
Joi, 13 Iunie 2019 | Masini electrice si hibride

Noi detalii despre modelul electric de oraș Honda e: baterie de 35.5 kWh cu autonomie de 200 de kilometri și tracțiune spate

Honda a anunțat că modelul electric de oraș Honda e va avea o baterie de 35.5 kWh cu autonomie de 200 de kilometri și tracțiune spate. Puterea motorului electric încă nu a fost dezvăluită. Japonezii susțin că au primit peste 31.000 de comenzi pentru Honda e de la clienții europeni.
Joi, 05 Mai 2016 | Tehnologie

Descoperirea care ar putea revoluţiona maşinile electrice peste 20 de ani: Toyota dezvoltă baterii pe bază de magneziu

Toyota a descoperit modalitatea prin care ar putea crea o baterie pe bază de magneziu care să ofere o autonomie mai mare pentru maşinile electrice. Tehnologia ar putea avea nevoie de 20 de ani pentru a debuta pe piaţă.
Marti, 11 Octombrie 2011 | Tehnologie

Nissan a inventat sistemul care încarcă maşina electrică în 10 minute

Nissan a anunţat dezvoltarea unui încărcător auto care poate alimenta complet bateria unui vehicul electric în doar 10 minute.
Sambata, 13 August 2011 | Industrie

GM încheie un contract cu A123 Systems pentru baterii litiu-ion NanophosphateY

General Motors a semnat un contract cu producătorul de baterii A123 Systems. Aceştia din urmă le vor furniza celor de la GM baterii litiu-ion NanophosphateY care vor fi utilizate în cadrul viitoarelor modele electrice produse de gigantul american.
Duminica, 02 Mai 2010 | Modele noi

Primele imagini cu Atomik 500, versiunea electrica a lui Abarth 500

Oficialii Atomik au prezentat primele imagini cu versiunea electrica a lui Abarth 500.
Joi, 15 Aprilie 2010 | Mediu

Japonia: Honda a prezentat primul sau scuter electric de serie

Oficialii Honda au prezentat primul lor scuter electric. Botezat EV-neo, scuterul va avea o autonomie de 30 de kilometri si va putea rula cu 48 km/h.
Sambata, 19 Decembrie 2009 | Tehnologie

Masinile electrice vor putea fi incarcate wireless

Compania americana Evatran a creat un sistem cu ajutorul caruia masinile care utilizeaza motoare electrice vor putea fi incarcate fara utilizarea cablurilor de alimentare.
Joi, 10 Decembrie 2009 | Tehnologie

Porsche a gasit un inlocuitor litiu-ion pentru clasicele baterii pe acid

Porsche a dezvoltat o baterie litiu-ion pentru electromotor. Aceasta este cu 10 kilograme mai usoara si costa 1700 de dolari.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 22 Septembrie 2009 | Modele noi

Rolls Royce: "Un Phantom electric ar fi ideal"

Rolls Royce isi doreste un Phantom electric, motivat de usurinta cu care ar putea lua nastere aceasta versiune. Proiectul ar trebui insa sa primeasca acordul BMW.
Vineri, 10 Iulie 2009 | Autoipoteze

Versiunea electrica a lui Mercedes SLS vine in 2015

Mercedes SLS eDrive, versiunea electrica a supercarului german, ar putea debuta pe piata in 2015 cu o putere de 532 cai si un cuplu de 880 Nm.
Miercuri, 08 Iulie 2009 | Industrie

Renault-Nissan va construi patru fabrici de baterii litiu-ion in Europa

Alianta franco-japoneza isi propune sa construiasca in Europa patru uzine capabile sa produca baterii litiu-ion. Marea Britanie, Spania, Portugalia si Franta sunt principalele tari candidate.
Vineri, 19 Iunie 2009 | Modele noi

Renault va aduce la Frankfurt trei modele electrice

Constructorul francez va dezvalui in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt trei exemplare electrice, dintre care unul complet nou, bazat pe platforma actualului Clio.
Luni, 25 Mai 2009 | Modele noi

Brusa Spyder, rivalul elvetian al lui Tesla Roadster

Compania elvetiana Brusa a lansat un model electric sportiv, botezat Spyder, care ar putea sa se bata in viitor cu Tesla Roadster.
Miercuri, 20 Mai 2009 | Autoipoteze

Volkswagen aduce la Frankfurt un rival pentru Opel Ampera

Constructorul german testeaza in prezent un tren de rulare care va debuta pe un concept complet nou la Salonul Auto de la Frankfurt. Versiunea de productie a acestuia ar urma sa se bata cu Opel Ampera.
Joi, 05 Martie 2009 | GENEVA 2009

Galerie foto: Protoscar Lampo, alternativa electrica din Elvetia

Protoscar, o mica companie din Elvetia, a dezvaluit in cadrul Salonului de la Geneva conceptul electric Lampo.
Vineri, 13 Februarie 2009 | Mediu

Volkswagen si Toshiba vor dezvolta o linie de vehicule electrice

Volkswagen intentioneaza sa dezvolte o gama de modele electrice bazate pe platforma conceptului Up!. Pentru a reusi germanii au apelat la ajutorul Toshiba.

Tag-uri similare

Mercedes, Volkswagen, Renault, Porsche, Nissan, Opel, Tesla, productie, Germania, Daimler
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru