GM încheie un contract cu A123 Systems pentru baterii litiu-ion NanophosphateY

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 13.08.2011
General Motors a semnat un contract cu producătorul de baterii A123 Systems. Aceştia din urmă le vor furniza celor de la GM baterii litiu-ion NanophosphateY care vor fi utilizate în cadrul viitoarelor modele electrice produse de gigantul american.

Zona modelelor electrice începe din ce în ce mai mult să atragă banii constructorilor auto. Aşa cum ne-au obişnuit până acum, americanii de la General Motors vor să devină cei mai buni în acest segment, motiv pentru care au semnat un contract de producţie cu A123 Systems, dezvoltator și producător al bateriilor și sistemelor avansate litiu-ion NanophosphateY. Noile baterii vor fi utilizate în cadrul viitoarelor autovehicule electrice GM care vor fi comercializate pe piețele internaționale.

Contractul semnat de cele două firme include producția de celule de nanofosfat avansate și componente electronice complet integrate. Echipele de ingineri GM specializați în domeniul bateriilor au testat și validat compoziția chimică a bateriei A123 în cadrul laboratorului Global Battery Systems al companiei din Warren, Michigan. Echipe provenind din ambele companii se vor ocupa acum de realizarea calibrărilor și a sistemelor de control software pentru sistemul de baterii care este pregătit pentru lansarea în producție.

"Compania GM se angajează să ofere o gamă completă de autovehicule electrificate, fiecare dintre acestea necesitând specificații diferite în ceea ce privește bateria.

Lucrăm cu diverși dezvoltatori de baterii și tehnologia avansată litiu-ion cu nanofosfat a companiei A123 oferă performanțe ideale pentru o utilizare viitoare în cadrul unui autovehicul electrificat", a declarat Micky Bly, Director Executiv al departamentului internațional de Sisteme Electrice, Infotainment și Electrificare în cadrul GM.

"Anunțul de astăzi reprezintă cel mai recent eveniment important în cadrul parteneriatului dintre GM și A123 și reprezintă genul de colaborare între companii americane necesară pentru a construi o industrie internă de durată în domeniul bateriilor și autovehiculelor electrice", a declarat Jason Forcier, vicepreședintele Grupului Automotive Solutions din cadrul A123 Systems.

Via | GM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru