Detalii despre SUV-ul electric Ford Mach-E: o încărcare de 10 minute la o stație Ionity poate asigura o autonomie de 120 de kilometri

de Paul Cosma
Duminica, 17.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford anunță că SUV-ul electric Mach-E poate oferi o autonomie de 120 de kilometri dacă bateria este încărcată 10 minute la una din stațiile rețelei europene Ionity. Constructorul susține că, astfel, timpul de încărcare a fost îmbunătățit cu 30% față de estimările inițiale.

La finalul anului trecut, Ford a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul Mustang Mach-E. Primul SUV electric al companiei va fi disponibil în mai multe versiuni de putere și autonomie, iar pe piața din România va ajunge în prima parte a anului viitor.

Ford a observat, în urma testelor recente, că timpul de încărcare al lui Mach-E este mai bun cu 30% față de estimările inițiale. Constructorul susține că o încărcare de 10 minute la o stație Ionity poate asigura o autonomie de 120 de kilometri pentru versiunea cu tracțiune spate.

Pentru versiunea cu tracțiune integrală, încărcarea rapidă de 10 minute ar urma să asigure o autonomie medie de 107 kilometri, conform testelor Ford.

Constructorul american a mai transmis că, pentru ambele versiuni, bateriile pot ajunge la o încărcare de până la 80% în 45 de minute.

Rețeaua europeană Ionity a depășit pragul de 200 de stații de încărcare, iar cele mai multe sunt în țări precum Germania, Norvegia și Danemarca.

Începând din 31 ianuarie, Ionity a schimbat sistemul de tarifare.

Astfel, încărcarea unei mașini electrice la o stație Ionity costă 0.79 euro pe kWh, echivalentul a circa 3.7 lei.

Anterior, clienții aveau de plătit 8 euro pe încărcare (aproximativ 38 lei), indiferent de timpul petrecut la stație sau de cantitatea de energie încărcată.

Via Ford

Comentarii (9)

  • ACE - Craiova
    Este pacat ca acest crossover (mai degraba decat SUV in adevaratul sens al cuvantului) are o GARDA LA SOL de numai 13,3-14,5 cm, infunctie de versiune/echipare...
    12 3
  • Edikkk
    E cam cross over ACE... nu este SUV ţărănesc (mai există şi City SUV)

    Oricum 10 minute 120 km sună foarte bine, iar 120 km în 5 minute când va fi, va fi moartea ICE (Internal Combustion Engine)
    6 4
  • Asa e. cand va fi 5 minute va fi moartea ICE. Si asta va veni curand. Asa c a n-are rost sa dam banii acum pe aceasta tehnologie deja uzata moral care este ineficienta din nastere si de care proprietarul va scapa foarte greu la valori de revanzare foarte mici.
    Asa cum zice si Edikk mai asteptam un an doi trei maxim pana cand noile baterii vor fi pe piata si atunci vom avea o masina competitiva, nu cele de acum care deja sunt invechite moral si total ineficente.
    5 8
  • Edikkk
    :))) am râs cu lacrimi dle ionel

    După ce Tesla au spus că ar vrea să anunţe baterii cu 1 MILION mile (cu max 20% degradare !!) care ar ţine o maşină 104 ani de folosire zilnică

    După ce Lexus anunţă că vor face modelul lor full electric cu garanţie 1 MILION km şi 10 ani

    Tesla au cică capabilităţi să anunţe baterii, în scenariul optimist moderat, de 2,5 MILIOANE MILE !!!
    Şi cu degradare MAXIM 10% pentru 5000 cicluri se încărcare (adică aceste 2,5 mil) !!!

    Deci maşina va dura mai mult de 200 de ani pentru un om normal

    Dar ele vor fi adresate robotaxi

    Deci, da, te pune pe gânduri, să cumperi acum sau mai târziu?

    DAR SECRETUL ESTE CĂ un om care are bani îşi cumpără Samsung S7 , S8, S9, S20 sau Apple 11, 20 etc ÎN FIECARE AN schimbându-şi telefonul.

    El îşi va cumpăra Tesla X azi şi când apare modelul mai bun în 5 ani, îşi schimbă maşina cu alta Tesla mai nou nouţă !!

    El nu o să stea să treacă 5 ani şi viaţa pe lângă el, cu tona de bani în buzunar.

    Asta e. Ce să îi faci.
    10 3
  • Edikkk
    Oricum sper să ne revenim mai green pentru că situaţia este dezastruoasă !!!

    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a3/Top_5_Hydropower-Producing_Countries.png/1280px-Top_5_Hydropower-Producing_Countries.png

    Petrol, Cărbune, Gaz metan sunt spre trei sferturi din energia care producem azi

    Un sfert este nuclear, hidro, bio, eolian, solar....

    Şi nu green că sunt eu tâmpit ci pentru că ne ducem ....... fără niciun dubiu. Dacă nu noi, toate generaţiile după noi.

    De aceea ar fi bine să sperăm şi să apreciem când ceva care să ne salveze este inventat. Nu?
    9 3
  • Exista zvonuri care spun ca vanzarile lui Mach-e vor fi amanate pentru 2021 in USA. In Romania il vom vedea, deci, cel mai devreme la sfarsitul anului viitor
    5 1
  • Din pacate cu cat exista mai multa informatie disponibila si mai accesibila, tot mai multa lume refuza datele stintifice si alege sa creada in mituri si povesti.
    Nu credem ca norul ala negru de fum pe care il tragem in plamani in oras ne omoara dar suntem siguri ca electricele si chipurile ne vor lua libertatea.
    7 4
  • Bogătanu
    Bah Edikk! Tu esti milionar? Ca uite ce ai scris aici:

    "DAR SECRETUL ESTE CĂ un om care are bani îşi cumpără Samsung S7 , S8, S9, S20 sau Apple 11, 20 etc ÎN FIECARE AN schimbându-şi telefonul.

    El îşi va cumpăra Tesla X azi şi când apare modelul mai bun în 5 ani, îşi schimbă maşina cu alta Tesla mai nou nouţă !!

    El nu o să stea să treacă 5 ani şi viaţa pe lângă el, cu tona de bani în buzunar."

    Pe ce site crezi ca comentezi tu aici?
    Am nimerit in Monaco si nu stiam!
    4 4
  • Edikkk
    :)))

    Aveţi dreptate dle Bogatanu, încerc să mai temperez, dar făceam doar un punct de vedere că îţi cumperi ce poţi atunci, nu stai şi aştepţi cu anii
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru