Japonia: Honda a prezentat primul sau scuter electric de serie

De Cornel Șocariciu
Publicat Joi, 15.04.2010
Oficialii Honda au prezentat primul lor scuter electric. Botezat EV-neo, scuterul va avea o autonomie de 30 de kilometri si va putea rula cu 48 km/h.

Desi nu reprezinta o noutate pe piata, vehiculele electerice pe doua roti au inceput sa fie abordate de producatorii consacrati din aceasta industrie, iar Honda se pare ca nu face niciun compromis in acest sens. Producatorul nipon a anuntat ca va introduce pe piata din Japonia primul scuter electric care va intra in productia de serie. De remarcat design-ul acestui model, care aminteste de legendarul Honda Cub.

Vechiculul pe doua roti se bazeaza pe Conceptul EV-neo si ar urma sa debuteze undeva spre sfarsitul acestui an. Scuterul electric va dispune de o baterie de tip litiu-ion de fabricatie Toshiba, iar conform oficialilor autonomia acestuia va fi de 30 de kilometri pe un drum cu suprafata dreapta.

Performantele lui EV-neo vor fi asemanatoare cu cele ale unui scuter care utilizeaza un propulsor clasic cu o capacitate de 50 cc, urmand ca acesta sa ajunga la viteza de 48  km/h. Conform oficialilor Honda, bateria acestui scuter va putea fi reincarcata in aproximativ patru ore. Conceptul EV-neo a fost prezentat publicului in cadrul Salonului Auto de la Tokyo de anul trecut.

Via | Autoblog

Comentarii (3)

  • cam offtopic
    nimic nu se compara cu o honda cub..puneai ulei de cartofi prajiti si tot mergea o aruncai de la etajul 4 nimic nu avea
    12 1
  • Opinie
    Da, mergea cu ulei de cartofi prajiti dar mai taie-o cu rulatul dupa ce o aruncai de la 4. Am vazut si eu filmul...
    6 2
  • Mobra
    Si Mobra facea acelasi lucru doar cateodata pornea mai greu..
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru