Ford România va organiza cursuri gratuite de conducere defensivă la Iaşi

de Sebastian Toma
Marti, 19.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În weekend-ul 22-24 mai, Ford va organiza la Iaşi prima sesiune din 2015 a cursurilor de conducere defensivă Driving Skills for Life. Înscrierea şi participarea sunt gratuite.

Esential 60 la sută din accidentele rutiere sunt cauzate de nerecunoaşterea pericolelor la volan, manevrarea greşită a vehiculului, şi gestionarea proastă vitezei și a spațiului.
Ford România a anunţat că va organiza prima sesiune a anului 2015 de cursuri gratuite de conducere defensivă la Iaşi, în weekend-ul 22-24 mai. Şoferii interesaţi se pot înscrie gratuit şi pot participa în oricare dintre cele două zile, în funcţie de numărul de înscrişi şi de programul organizatorilor. La fel ca în 2014, programul Ford Driving Skills for Life este implementat în România prin intermediul echipei Napoca Rally Academy, condusă de piloţii Bogdan Marişca şi Marco Tempestini. Programul Driving Skills for Life a fost deschis de Ford în 2013 şi are peste 6.000 de şoferi instruiţi la nivel global, obiectivul americanilor fiind de a pregăti alţi 5.000 de şoferi în 2015.

REPORTAJ: Condusul defensiv - o lecţie de supravieţuire la volan

Pentru a atrage atenţia asupra evenimentului, echipa ATI Motors Holding, partenerul din Iaşi al Ford, a împărţit peste 500 de stickere şoferilor din acel oraş pentru a aminti pericolul la care se expun când folosesc telefonul mobil la volan.

Prezenţa smartphone-urilor a înrăutăţit acest pericol pentru siguranţa rutieră, iar Ford va extinde programul său DSFL şi în Danemarca, Olanda şi Turcia. Ţările europene introduse deja în program, pe lângă România, sunt Germania, Marea Britanie, Franţa, Belgia, Italia şi Rusia.

La şcoală pe două roţi: de ce ai nevoie de un curs de conducere defensivă după ce-ţi iei permisul moto

Ford vrea să educe şoferii să nu folosească telefonul mobil atunci când sunt la volan, ceea ce vă dorim şi vouă.

"Napoca Rally Academy salută inițiativa Ford de a continua să promoveze acest program în România, iar pentru noi este o bucurie să ajungem la Iași în acest weekend. Șoferii români de pretutindeni au nevoie de un astfel de program și încercăm prin Ford Driving Skills for Life să-i responsabilizam cât putem de mult și să reducem, așadar, rata accidentelor rutiere din țara noastră", a completat Bogdan Marişca, instructorul șef al Ford DSFL.

Pilotul Bogdan Marişca, instructorul şef al Ford Driving Skills for Life în România.

Ford investeşte 2.6 milioane de euro în 2015 pentru programul de instruire gratuită a şoferilor

Via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru