Ford va amâna lansarea noilor modele: "Vom actualiza calendarul după ce repornim uzinele"

de Daniel Popescu, Foto: Ford
Miercuri, 29.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunțat că va amâna lansarea unor modele din cauza închiderii uzinelor în contextul pandemiei de coronavirus. Calendarul lansărilor va fi actualizat ulterior.

Ford a publicat în această săptămână un amplu raport financiar pentru primele trei luni ale anului, iar cu această ocazie a anunțat o serie de decizii importante cu privire la calendarul lansărilor programate în următoarea perioadă.

Astfel, Ford a decis să amâne lansarea unor modele planificate pentru acest an și va oferi mai multe detalii despre reprogramarea acestora după reluarea activităților la uzinele mărcii.

"Vom putea să facem un update cu privire la datele de lansare după ce înțelegem mai bine cât de pregătiți suntem pe măsură ce reluăm producția", a explicat Tim Stone, directorul financiar al Ford, pentru publicația Financial Times.

Ford a anunțat recent că va relua producția în Europa, inclusiv la uzina de la Craiova, în 4 mai, în timp ce pentru uzinele din Statele Unite nu a avansat încă o dată concretă.

De altfel, amânarea lansărilor va afecta în special piața nord-americană, acolo unde Ford intenționa să prezinte în acest an un facelift pentru F-150, un nou SUV, dar și SUV-ul electric Mustang Mach-E.

În schimb, pentru piața europeană, Ford nu planificase oficial nicio lansare în cursul anului 2020.

Principala noutate în gamă va fi Mustang Mach-E, care ar trebui să fie disponibil în Europa, inclusiv în România, de la începutul anului 2021. În prezent nu este clar dacă amânarea lansărilor americane din 2020 va avea o influență directă și asupra disponibilității lui Mach-E în Europa la începutul anului viitor.

Mustang Mach-E este produs exclusiv la uzina pe care Ford o deține în Mexic.

Via Financial Times

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru