Ford va comercializa doar vehicule pur electrice, în Europa, din 2035

de Alexandru Monenciu
Marti, 17.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul american intenționează să vândă doar vehicule cu zero emisii, pe Bătrânul Continent, din 2035. Totodată, Ford face apel către Uniunea Europeană pentru a stabili obiective obligatorii pentru infrastructura de încărcare.

Din 2035, Comisia Europeană vrea ca toate vehiculele noi comercializate pe Bătrânul Continent să fie pur electrice. Parlamentul European și guvernele țărilor din UE vor lua o decizie în acest sens până în luna iunie, urmând ca legea finală să fie adoptată în toamna acestui an.

Acum, și americanii de la Ford se alătură celorlalte 27 de companii din industrie și anunță că vrea ca, din 2035, toate vehiculele comercializate de ei în Europa să fie cu zero emisii.

"La Ford Europa credem că libertatea de mișcare merge mână în mână cu grija pentru planeta noastră și pentru fiecare individ. De aceea, ne propunem ca toate vehiculele Ford să aibă emisii zero în 2035," a declarat Stuart Rowley, președinte Ford Europa.

Producătorii de automobile, inclusiv Ford, își doresc ca Uniunea Europeană "să stabilească obiective naționate obligatorii pentru o infrastructură de încărcare electrică, fără probleme, care să răspundă cererii tot mai mari de vehicule electrice."

Până în 2024, Ford va lansa, în Europa, șapte vehicule de pasageri și vehicule comerciale, complet electrice.

via Ford

Comentarii (4)

  • Seriff
    Iar stirea asta? A mai aparut de 100 de ori, pana acum era 2030, acum e 2035, peste un an va fi 2040 si tot asa, propaganda de 2 lei
    11 4
  • Sa oblige dezvoltarea infrastructurii de încărcare… o “sa ia” apartamentele si o sa le distribuie pe extravilan si o sa le pună “ferme” de panouri voltaice ca de unde vine curentul au uitat sa cera si sa oblige construirea de nucleare.
    6 2
  • Mircea Badea
    cred ca au vrut sa zica 2025..
    4 4
  • Seriff
    @Mircea Badea, da 2025, Ford au un singur model electric, adica hidosenia din poze, care abia se vinde, nu il cumpara aproape nimeni, 99% din vanzarile lor depind strict de termice, sigur din 2025 vor vinde doar electrice.
    Eu sunt curios, tu gandesti? Traiesti pe lumea asta? Ori esti fumat, ori nu imi explic.
    5 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru