Ford vrea să lanseze 25 de modele şi versiuni noi în Europa în următorii cinci ani

de Sebastian Toma
Marti, 17.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford pregăteşte o campanie ofensivă pe piaţa din Europa, care vizează lansarea a 25 de noutăţi în următorii cinci ani. Faţă de planul din 2012, proiectul implică zece lansări noi.

E aceeaşi strategie ca în Statele Unite ale Americii: să te asiguri că portofoliul tău este mai bun ca niciodată atunci când economia îşi revine

Barb Samardzich
şef dezvoltare produs Ford of Europe
Ford of Europe va aplica o strategie de extindere a gamei pentru a-şi creşte vânzările pe Bătrânul Continent. Potrivit Automotive News, ramura europeană a constructorului american va lansa mai multe modele, facelift-uri şi versiuni pentru a avea un portofoliu cât mai bogat şi mai proaspăt. În timp ce planul din 2012 al celor de la Ford viza 15 lansări noi în următorii cinci ani, noua strategie vizează 25 de noutăţi în cinci ani, incluzând modelele deja planificate. Reprezentanţii Ford spun că strategia lor va da roade, aceasta fiind aplicată cu succes şi pe piaţa din Statele Unite ale Americii.

Procesul de împrospătare a gamei Ford va fi derulat în conformitate cu strategia One Ford, urmând ca modelele şi variantele nou lansate să fie introduse uniform pe toate pieţele pe care activează constructorul din Michigan. Printre lansările iminente ale celor de la Ford se numără noul EcoSport, un crossover de segmetn B care va lupta în segmentul deschis de Nissan cu al său Juke.

Debutul lui Ford EcoSport pe piaţă este aşteptat în decursul anului curent.

Urmareste Automarket
Stephen Odell, CEO-ul Ford of Europe, a reconfirmat ţelul diviziei conduse de el de a obţine profit în Europa în 2015. Constructorul american va avea ocazia să-şi obţină ţelul graţie reducerilor ale capacităţii de producţie derulate în Europa, care îi vor permite să elimine pierderile, cauzate de uzinele neproductive, de unde şi decizia americanilor de a-şi reduce capacitatea de producţie europeană cu 18%.
Reducerea capacităţii de producţie Ford a fost realizată prin închiderea a trei uzine şi renunţarea la 6.200 de salariaţi până în 2014.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (6)

  • 25 de modele ? :)) La ce dracu le trebuie atatea modele in plus ? Are you crazy Maria .....?
    7 6
  • @ratiu.andrei
    e foame de bani.....
    13 3
  • Vasilica
    Orice ar fi FORD GMBH a facut o treaba excelenta de la infiintarea in EU.
    La ora actuala sunt cam singurii care se apropie de cat de cat de VW si aici ma refer la numar de unitati vandute, calitate, tinuta de drum , etc
    11 11
  • in urmatorii 50 da ani poate!
    1 3
  • soferul benzinar
    Eu zic ca si dacia o sa fie o marca care vine tare din urma la numar de vanzari .
    2 1
  • @ratiu.andrei
    cele 25 de modele nu vor fi "in plus", evident...cele mai multe fiind "versiuni" asa cum spune si declaratia. Noul Focus, noul Mondeo, noua Fiesta...si multe multe facelifturi, normal...uite asa se aduna 25!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru