Formula 1 Japonia: Mercedes a dominat antrenamentele. Calificările, amânate pentru duminică din cauza unui taifun

de Daniel Popescu
Vineri, 11.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas și Lewis Hamilton au fost cei mai rapizi în atrenamentele de vineri de la Suzuka, în timp ce calificările de sâmbătă au fost amânate pentru duminica din cauza unui taifun.

Marele Premiu al Japoniei a debutat vineri cu sesiunile de antrenamente, care au căpătat o importanță majoră ca urmare a taifunului Hagibis care va ajunge în zona circuitului în cursul dimineții de sâmbătă.

Prin urmare, piloții au încercat să parcurgă cât mai multe tururi, iar Mercedes a dominat ambele sesiuni. În prima sesiune, Valtteri Bottas a stabilit cel mai bun timp după ce a fost cronometrat cu 1:28.731 și a fost urmat la mai puțin de o zecime de secundă în spate de coechipierul său Lewis Hamilton.

Între timp, Ferrari nu a reușit să țină pasul, iar Sebastian Vettel și Charles Leclerc a încheiat pe locurile 3 și 4 la aproximativ o secundă în spate. Max Verstappen a completat topul primilor 5 piloți la ceva mai mult de 1.3 secunde de lider.

A doua sesiune a avut un scenariu asemănător, cu Bottas din nou cel mai rapid cu timpul de 1:27.785, în timp ce Hamilton a fost încă o dată foarte aproape, la o zecime de finlandez.

Verstappen a reușit să progreseze pe locul trei pentru Red Bull Honda la mai puțin de trei zecimi de lider, astfel că Ferrari a încheiat pe locurile 4 și 5 prin Leclerc și Vettel.

Calificările vor avea loc duminică

Ca urmare a previziunilor meteorologice cu privire la evoluția taifunului Hagibis, organizatorii Marelui Premiu al Japoniei au decis să anuleze toate activitățile programate sâmbătă pe circuit, ca măsură de siguranță pentru piloți, echipe și, mai ales, pentru fanii ar fi dorit să vină în tribune.

Meteorologii estimează că ploile torențiale și vântul de peste 100 km/h vor ajunge la Suzuka în dimineața zilei de sâmbătă și vor continua până spre seară, astfel că duminică vremea ar trebui să fie semnificativ mai bună.

În urma acestei decizii, a treia sesiune de antrenamente a fost anulată, în timp ce calificările vor avea loc duminică la ora locală 10:00 (ora 04:00 în România).

Cursa de duminică va avea loc conform programării inițiale la ora locală 14:10 (ora 08:10 în România).

Japonia - Rezultate Antrenamente 1:

Japonia - Rezultate Antrenamente 2: 

Comentarii (8)

  • Voi dormi sambata mai mult ...
    10 1
  • Imi aduc aminte de cate emotii aveam cand era cursa aici, cand se disputa titlurile mondiale. Ce vremuri, cata andrenalina!
    16 2
  • https://www.youtube.com/watch?v=vfhCUbGbans
    8 1
  • Senna Fan
    Asa este Sumi7,

    1988, 1989, 1990, 1991, 1995, 1996, 1998, 1999, 2000, 2003, 2006

    Asta din ce-mi amintesc.
    Cred ca si 1976 (vestitul duel Lauda - Hunt).

    Este plin de istorie la Suzuka.
    12 0
  • @Senna Fan
    https://www.youtube.com/watch?v=4XA73ni9eVs
    6 0
  • Senna Fan
    @Radu,

    L-am vazut.
    Mi-a placut filmul.
    5 0
  • Pana la urma, calificarile sunt astazi la ora 23:00, nu stie daca va transmite cineva si maine cursa la 8:10.
    0 0
  • Revin, Calificările vor fi în direct la Digi Sport 1 şi pe digisport.ro duminică, de la ora 4:00, iar cursa va fi tot la Digi Sport 1 şi digisport.ro în aceeaşi dimineaţă, de la ora 8:00.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru