Francezii caută un nou CEO pentru Renault: “Experiența este mai importantă decât naționalitatea”

de Paul Cosma
Miercuri, 16.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault este în căutarea unui CEO permanent, iar guvernul francez susține că, în acest caz, “experiența în redresarea unei companii este mai importantă decât naționalitatea”.

Săptămâna trecută, directorul financiar de la Renault, Clotilde Delbos, a devenit CEO-ul interimar al constructorului, în contextul demiterii lui Thierry Bollore.

Între timp, francezii continuă căutările pentru găsirea unui CEO permanent care să restabilească încrederea pe axa Renault-Nissan, dar și care să întărească alianța celor doi constructori.

Executivul francez, ce deține 15% din acțiunile Renault, are un rol decisiv în numirea noului CEO de la Renault. Cel mai probabil, noul CEO va fi o persoană din afara companiei și un “non-francez”, așa cum susțin surse apropiate de subiect.

“Experiența în domeniu, dar și în redresarea unei companii este mai importantă decât naționalitatea,” a explicat un oficial guvernamental.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • VI O RI CA !
    VI O RI CA!
    ...
    VI O RI CA!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru