Franţa: Guvernul vrea să le dea până la 10.000 de euro celor care schimbă diesel-ul cu o maşină electrică

de Sebastian Toma
Joi, 05.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Guvernul francez vrea să-şi modifice grila de impozitare pentru a favoriza renunţarea la modelele echipate cu motoare diesel de generaţie veche în favoarea vehiculelor electrice.

Esential 60 la sută dintre francezi respiră aer poluat, afirmă Ministrul Energiei din Franţa, Segolene Royal.
Francezii pregătesc un program guvernamental care să favorizeze renunţarea la vehiculele cu motoare diesel de generaţie veche şi înlocuirea acestora cu maşini electrice. Potrivit Ministrului Energiei din Franţa, Segolene Royal, guvernul ar putea să le plătească celor care renunţă la un autovehicul mai vechi de 13 ani echipat cu motorizare diesel pentru un vehicul electric o primă de până la 10.000 de euro. În paralel, vor fi introduse măsuri care să descurajeze deţinerea de autovehicule poluante, fiind în discuţie restricţii de circulaţie în centrele oraşelor mari şi nu numai. Statisticile spun că aproape 80% dintre autovehiculele din Franţa sunt echipate cu motoare diesel, explică cei de la Automotive News, deci această schimbare este importantă atât pentru francezi, cât şi pentru jucătorii importanţi ai industriei auto.

În paralel cu măsurile de mai sus, francezii vor să mărească accizele pentru motorină cu doi eurocenţi pe litru, ceea ce va mări contribuţia la buget cu 807 milioane de euro în 2015.

În prezent, în Franţa sunt aplicate taxe mai mici pentru motorină decât pentru benzină, ceea ce a încurajat în trecut consumatorii să cumpere modele cu motorizare diesel şi producătorii francezi să dezvolte diesel-uri cât mai avansate şi mai eficiente. Grupurile ecologiste au făcut presiuni asupra Guvernului de la Paris pentru a egaliza taxele aplicate carburanţilor pentru a se asigura că nu vor favoriza un anumit tip de motorizare. Tot ecologiştii solicită soluţii pentru descurajarea folosirii vehiculelor vechi şi poluante.

Urmareste Automarket
La finalul anului trecut, guvernul de la Paris lua în considerare găsirea unei soluţii care să elimine treptat maşinile cu motorizări diesel de pe şosele, dar a fost criticat pentru aceste măsuri chiar de producătorii de automobile din Franţa.
Pe de o parte, aceşti producători ar pierde o cotă importantă de vânzări pe piaţa din Hexagon, iar lipsa acestei cote de vânzări aferentă motorizărilor diesel ar duce la scăderea investiţiilor în dezvoltarea noilor generaţii de motoare cu aprindere prin compresie, ceea ce ar duce la un dezavantaj în raport cu ceilalţi producători de automobile din Europa şi nu numai. În urma acestor critici, Ministrul Energiei din Franţa a declarat că este nevoie ca legislatorii să fie realişti, deoarece există o industrie puternică în spatele motoarelor diesel şi că sunt prea multe locuri de muncă implicate pentru a le periclita.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (1)

  • instalati fratilor statii de alimentare 'electrice' si pe urma lumea o sa-si indrepte privirea sprea masini electrice.........intr-un oras ca Paris ar trebui sa fie in jur de 1000-2000 de statii de acest fel..........ca sa faca fata 'cererii' voastre........
    Intr-un oras mare unde distribuitori vion de la o distanta mai mare sau un oras invechinat unde isi incarca automobilele electrice care de obicei sunt cumparate in flote de companii.....
    8 12

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru