Franța: Șoferii cu venituri mici vor putea închiria mașini electrice cu doar 100 de euro/lună

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 31.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Guvernul francez vrea să ofere posibilitatea achiziționării unei mașini electrice în leasing la costul de 100 de euro pe lună. Acest program îi va ajuta în special pe șoferii cu venituri mici.

Chiar dacă mai toți producătorii de automobile investesc sume mari în dezvoltarea de mașini electrice, acestea rămân în continuare scumpe pentru cetățeanul de rând. Autoritățile franceze vor să vină acum în ajutorul acestora.

Mai exact, Guvernul pregătește un program prin care mașinile cu zero emisii să poată fi achiziționate în leasing, la un cost de doar 100 de euro pe lună. În acest fel, costul de "închiriere" ar fi mai mic decât prețul mediu, plătit lunar, pe benzină.

În prezent, Franța oferă ajutoare de stat de până la 6.000 de euro la achiziția unei mașini cu zero emisii, care costă mai puțin de 47.000 de euro.

Totodată, cei care sunt dispuși să renunțe la mașină în favoarea unei biciclete electrice primesc de la stat 4.000 de euro.

Mai mult, autoritățile vor să investească 250 de milioane de euro pentru a face Parisul mai prietenos cu bicicletele. În următorii cinci ani, primarul capitalei a promis că se vor construi 130 de kilometri de piste pentru biciclete.

via Carscoops

Comentarii (2)

  • In 5 ani dai 6k euro chirie. in 10 ani dai 12k euro. In 10 ani masina ajunge epava sau pe aproape. Cine acopera restul de ~10k (in cazul unui Spring) sau ~20k (Zoe)? Sunt multi bani de acoperit.
    O tot da lumea din colt in colt dar concluzia e aceiasi. Electricele sunt in primul rand SCUMPE. Prea scumpe pentru o adoptie in masa care ar putea face oarece diferenta.
    12 4
  • La un calcul simplu, e mocandeală!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru