Frăţia inelelor: viitoarele generaţii Audi R8 şi Porsche 911 ar putea împărţi numeroase tehnologii

de Daniel Popescu
Marti, 07.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen a decis ca viitoarele generaţii ale lui Audi R8 şi Porsche 911 să împartă numeroase tehnologii pentru reducerea costurilor de dezvoltare, potrivit unor surse neoficiale.

Grupul Volkswagen a iniţiat un amplu proces de reducere a costurilor după scandalul Dieselgate, iar mai multe surse afirmă că strategia vizează inclusiv două dintre modelele sale de performanţă.

Astfel, viitoarele generaţii Audi R8 şi Porsche 911 ar urma să împartă o serie de tehnologii, iar printre elementele comune s-ar putea număra arhitectura partii frontale şi sistemul de direcţie.

Cel mai probabil, noua generaţie Porsche 911 va fi lansată spre finalul acestui deceniu, după care va începe dezvoltarea noii generaţii Audi R8 cu o serie de componente comune.

Urmareste Automarket
Alte detalii specifice nu sunt cunoscute în acest moment, însă este cert că Porsche 911 va avea în continuare motorul amplasat în partea din spate, în timp ce Audi R8 va rămâne cu unitatea de propulsie centrală.

De altfel, motorizările nu vor fi incluse în pachetul comun de tehnologii, întrucât se anticipează că Audi R8 va continua să folosească unitatea de propulsie aspirată V10 folosită şi pe Lamborghini Huracan, astfel că nu va adopta motoarele turbo, aşa cum au procedat germanii în cazul lui 911.

Via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru