Frica de tehnologie: trei sferturi dintre americani se tem de maşinile autonome, dar peste jumătate vor funcţii automatizate

de Daniel Popescu
Miercuri, 09.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un studiu realizat în SUA arată că trei sferturi dintre americani se tem de maşinile autonome, însă 60% dintre ei vor funcţii automatizate pentru asistenţă la parcare sau frână de urgenţă.

Şoferii nu sunt nci pe departe pregătiţi să aibă încredere în maşinile autonome, în ciuda investiţiilor majore anunţate de numeroşi producători auto în această direcţie.

Într-un studiu realizat de Asociaţia Americană de Automobile (AAA), trei sferturi dintre şoferi au afirmat că se tem să fie prezenţi într-o maşină care se conduce singură, în timp ce doar 20% dintre ei ar avea încredere să facă acest lucru. Cei mai mulţi dintre cei care ar refuza maşinile autonome din cauza lipsei de încredere sunt femeile şi persoanele de peste 55 de ani.

Urmareste Automarket
Cu toate acestea, 61% dintre şoferi vor ca următoarea lor maşina să aibă cel puţin o funcţie caracteristică maşinilor autonome, iar printre acestea se numără frânarea automată de urgenţă, sistemul cruise control adaptiv, tehnologia de parcare automată sau cea care permite maşinii să păstreze banda de circulaţie. Aceştia îşi motivează alegerea în special prin prisma siguranţei şi a reducerii nivelului de stres, în timp ce doar 30% au făcut o astfel de alegere pentru că vor să aibă tehnologie de ultima oră în maşină.

Pentru moment, maşinile complet autonome sunt departe de a fi introduse în producţia de serie, însă diverse tehnologii de automatizare care ajută şoferii la condus sunt din ce în ce mai răspândite pe maşini.

Via OneMoreSecond

Comentarii (1)

  • Și studiile astea... În orice sondaj, rezultatul e puternic influențat de cum sunt puse întrebările. Nu degeaba există NLP!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru