Fructul oprit: Mazda 3 Turbo va fi disponibilă în America de Nord cu motor de 2.5 litri cu 230 CP

de Cornel Șocariciu
Luni, 06.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Divizia Mazda din Mexic a publicat primele informații referitoare la noua variantă Mazda 3 Turbo. Hatchback-ul va fi disponibil în America de Nord cu motorul de 2.5 litri capabil să ofere 230 CP și 420 Nm.

La finalul lunii trecute, Mazda a publicat un scurt teaser cu sunetul viitorului motor turbo pregătit pentru Mazda 3. Prezentarea noii versiuni a fost programată pentru 8 iulie, însă divizia Mazda din Mexic "a furat startul" și oferă deja primele informații.

Viitorul Mazda 3 Turbo va fi echipat cu motorul SkyActiv-G de 2.5 litri turbo capabil să ofere 230 de cai putere și 420 Nm. Același motor este deja disponibil în America de Nord pe CX-5 sau Mazda 6. Resursele motorului vor fi gestionate exclusiv de o transmisie automată cu șase trepte și de un sistem de tracțiune integrală.

Pentru moment, oficialii Mazda din Mexic anunță că modelul va fi disponibil doar în versiunea hatchback, urmând ca din 2021, niponii să introducă motorizarea turbo și pe sedan.

Din punct de vedere estetic, Mazda 3 Turbo nu a suferit modificări comparativ cu restul variantelor disponibile până acum, semn că Mazda nu va promova această versiune drept un Hot Hatch.

Pentru moment, oficialii niponi nu au oferit informații despre o posibilă versiune turbo și pentru piața din Europa. 

Comentarii (6)

  • someone
    mno, asta este, ramane doar peste ocean
    9 1
  • Nu o sa aduca motorul asta in Europa pentru ca nu ar putea sustine cererea fulminanta pentru el.
    Se stie ca pe meleagurile astea nu se taxeaza nici cilindreea mare si nici puterea iar benzina costa 40 de euro-centi litrul.
    9 2
  • Fructul oprit? Ce episod / sezon?
    7 2
  • skyinactive x
    pai cum? motor turbo pe mazda? nu ziceau ca ei sunt aia care nu pun turbo ca nu sunt fiabile, ca aspiratele lor sunt exact ce trebuie.
    nu mai zic ca noul model e plin de buguri/erori/probleme care te fac sa fugi (plus skyinactive x care se comporta ca un motor de 140 cai cand el are 180).
    ps. daca ar fi fost ceva mai capabili ar fi facut un 2.0 turbo pt europa. dar nu sunt.
    14 14
  • Cu asemenea exemple concrete sper sa vada si tolomacul de rand ce spunem noi, cativa, ca UE e o frana economica si o piedica pentru bunastarea cetateanului pe care ar trebui sa-l deserveasca.
    13 8
  • Consum probabil 11-13l la suta daca ai talpa usoara.
    11 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru